25 квітня, 2024

Події 22-28 липня 2019 року

21 липня 2019
Поширити в Telegram
2063

23 липня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Пост-імпресіонізм. Пуантилізм. Наївне мистецтво

Є постійний рух і в середині мистецького середовища, і навколо нього. Ці моменти, серед інших, спонукають до оновлення ідей, технік, тем і жанрів. Так, бажання збільшити дистанцію між зашкорублими академіями та свободою незалежного художника чи художниці привело до пошуку інспірацій у арт-наїві. І тому світ мистецтва прийняв (апропріював?), наприклад, творчість Серафіни Луї. Або ж пошуки в напрямку доповнення зорових вражень глядача (частково як протиставлення імпресіонізму, що концентрувався на натуралістичності світла та кольору) привели до різноманіття стилізацій. Яких саме подивимось на прикладах робіт Анни Росалі Бош, Емілі Журдан, Соні Делоне. На прикладах робіт художниць, які жили та працювали у Львові - Олени Кульчицької, Ірини Новаківської-Ацеданської та Яніни Новотнової, - поговоримо про національні риси та європейський контекст. Початок о 19.00 за адресою: вул. Городоцька, 36. Сторінка події.

24 липня, КИЇВ - Культура вмивання і гігієна?

4 липня 2019 о 18.30 (середа) в Буква (вул. Б. Хмельницького, 3б, метро Театральна, Київ) відбудеться чергова дискусія в рамках Масштабного проекту знань "Інтелектуальні дискусії". Орієнтовний напрямок заходу: що чатує на людину, яка вийшла за двері свого дому? Громадський транспорт, громадські місця, публічні закриті басейни, заклади харчування, туалети; Боятися чи вживати елементарні заходи? Спільне мило, спільний рушник, спільна косметика, спільний гребінець (щітка), єдина склянка (чашка, пляшка)? Скільки разів на день, на тиждень, на місяць мити руки, приймати душ, приймати ванну? Коли варто митися і мити руки? Приводи? Які засоби гігієни варто мати при собі? Постіль, рушники завжди з собою мати? Перукарські, манікюрні, стоматологічні послуги. Ризики? З інфекціями більше страшилок чи навпаки нестача інформації правдивої? Немиті руки вимагає культурний етикет? Добрі люди передають свої інфекції далі? Коли формується фобія душу, ванни? Вона виправдана, наприклад, еволюцією? Як наслідок - запах - це проблема нетолерантних? Чому їхати немитим в громадському транспорті чи приходити на роботу є нормою? Якщо немає води, то завжди можна скористатися дезодорантом чи туалетною водою? Стандарти гігієни племен, первісних людей. Культура вмивання і гігієни римська, єгипетська, індійська, турецька, грецька, європейська, українська та інші. Вхід вільний. Сторінка події.

24 липня, ЛЬВІВ - Череда: "Білі зуби" Зеді Сміт

 Череда - це регулярні зустрічі (по середах, раз на два тижні), де кожного разу до спільного обговорення пропонують книжку чи статтю і намагаються разом її розібрати: що зрозуміло, а що ні? Що цікаво, а що хочеться піддати критиці? В процесі спілкуються про тексти, фемінізм і усі сплетіння, в які розгортається розмова. Ходять чутки, що "Білі зуби" - надзвичайна книжка, що торкається феміністських, антирасистських та інших соціальних проблем. До того ж, у роману динамічний сюжет і щира мова. Ми ще не встигли її прочитати, тому лише в передчутті прекрасного! Здається, саме та історія, у яку варто вникнути у відпустці, а згодом обговорити у дружному колі. Модераторка: Квітка Косарчин. Початок о 18.00 за адресою: площа Ринок, 42. Сторінка події.

27 липня, КИЇВ – Відкриття експозиції «Scary to Say»

Із 27 липня по 18 серпня в Києві відбудуться експозиція та перформанс Scary to say, присвячені насильству. «Scary to Say» — це соціальний фотопроект у жанрі storytelling, покликаний допомогти людям знайти відповіді на складні питання, пов'язані з моральним і фізичним насильством. У проекті представлені реальні історії жінок, яким довелося мати цей непростий досвід. Це історії сміливих, тих, хто щодня працює над прийняттям себе, свого тіла і світу навколо. Ці жінки знайшли в собі сили поділитися своїми думками і переживаннями, попри прийнятої в таких випадках інформаційної та соціальної ізоляції. Історії є достовірно описаними зі слів учасниць проекту, без драматичних спотворень і непотрібних нагнітань. Початок о 17.00 за адресою: вул. Дегтярівська, 13/14. Сторінка події.

21 липня 2019
Поширити в Telegram
2063
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою