26 квітня, 2024

Події 22-28 жовтня 2018 року

21 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2715

Події 22-28 жовтня 2018 року

Ілюстрація з книги Тамари Марценюк "Чому не варто боятися фемінізму". Авторка ілюстрацій Марія Кінович.

22 жовтня, ЛЬВІВ - Форум-театр про репродуктивні права жінок

22 жовтня о 14.00 до вільного простору Communa (вул. Галицька, 1) усіх запрошують на показ форум-вистави за результатами Творчої адвокаційної майстерні про права жінок. Протягом 3 днів Майстерні учасниці працюватимуть з проблематикою доступності та якості медичних послуг для дівчат і жінок, темами сексуальної освіти, доступу молодих жінок до інформації про власні репродуктивні права, здоров’я та планування сім’ї. Чому ці теми часто є табуйованими в українському суспільстві? Чи ми усвідомлюємо, що інформація та доступ до вищеназваних послуг є правом жінок і дівчат, а не примхою? Як можна забезпечити це право? Формат вистави дозволить вам самим визначити, в якій ролі ви опинитесь: однією з учасниць форум-вистави, глядачкою чи активною учасницею обговорення. Приходьте, якщо вам цікаво впливати на хід подій у виставі, говорити про важливе, якщо вас цікавить театр у поєднанні з активізмом, якщо ви хочете вплинути на суспільство і змінювати його. На відкритій дискусії під час форум-вистави відбуватиметься планування подальших адвокаційних дій на місцевому та/або національному рівні за участі представників місцевої влади, громадських організацій й медіа. Вхід на показ вистави вільний. Сторінка події – тут.

22 жовтня, КИЇВ – Що означає Фулбрайт для вашого майбутнього

Програма Фулбрайта в Україні рада запрошує вас на лекцію "Що означає Фулбрайт для вашого майбутнього?" від Катерина Стецик, заступниці директора Центру досліджень та асоціацій, студентки Фулбрайт від України 2010-11. Лекція відбудеться в понеділок, 22 жовтня 2018 року, о 18:30, в офісі Фулбрайта (вул. Еспланадна, 20, офіс 904, м. "Палац спорту", м. Київ). Пані Стецик обговорить питання стратегічної комунікації та ефективні навички самопрезентації, які мають вирішальне значення для будь-якого фахівця. Ця інтерактивна презентація буде зосереджена на тому, як використовувати свій досвід - як учня, як нового експерта у вашій галузі, як члена спільноти Фулбрайт Алюмні. Більше інформації – за посиланням.

22 жовтня, ЛЬВІВ – Дедлайн подачі заявок на курс "Війни, насильство і гендер у 20 ст." 

Запрошують до участі в семінарському курсі к.і.н. Оксани Дудко "Війни, насильство і гендер у двадцятому столітті".  Подання заявок до 22 жовтня 2018 р. Оголошення результатів відбору – 29 жовтня 2018 р. Тривалість – 5 – 28 листопада. Розклад – понеділок і середа 16.00 - 18.00. Місце – Центр міської історії. Бібліотека Формат – семінар. Робоча мова – українська. Всі матеріали до занять англійською мовою. До участі запрошують студентів 1-4 курсів, магістрів та аспірантів, молодих дослідників. Особливо заохочують студентів-істориків, соціологів, які цікавляться мілітарною історією та міждисциплінарними дослідженнями. Участь в курсі відкрита також для молодих практиків, які цікавляться гендерними аспектами війни і насильства. Мета курсу – обговорити основні воєнні конфлікти ХХ століття з позиції  гендерних питань. Для цього курс охоплює історію світових і локальних воєн у різних регіонах, в тому числі у Європі, Африці та Азії. Сторінка події – тут.

24-26 жовтня, КАРПАТИ - Фемінтенсив

24-26 жовтня 2018 року в мальовничому куточку Карпат при підтримці Фонду Відкритого Суспільства та Сігрід Райзінг Траст Фонду Центр "Жіночі перспективи" проводить «Феміністичний інтенсив». Якщо ви – феміністка, хочете у безпечному просторі поспілкуватися з колегами та поділитися своїми знаннями та навичками, розвіртуалитися з багатьма зі своїх подруг з фейсбуку – запрошуємо зголоситися до цієї ініціативи, заповнивши анкету. Під час фемінтенсиву обговорять наступні питання: Ми все ще рефлектуватимемо про те: чи можлива солідарність і діалог між різними фемінізмами в Україні? що таке «феміністичний» та «жіночий» рухи в Україні? які теми нас об’єднують, а що треба залишити для особистого вибору кожної? чи можливі етичні домовленості у наших взаємодіях? яким чином вирішувати (і чи вирішувати?) конфлікти, котрі виникають? як протидіяти новим викликам? За додатковою інформацією при потребі просимо звертатися до Марта Чумало. Детальніше - тут

24 жовтня, ЛЬВІВ - Листопадові дні 1918-го у досвідах жінок | Лекція Мар'яни Байдак

24 жовтня (середа) о 18.30 запрошуємо на лекцію Мар’яни Байдак "Чудова погода, чисте голубе небо, але у Львова сумне і розчароване обличчя": листопадові дні 1918 року у досвідах жінок". У лекції йтиметься про різні досвіди трактування й використання міського простору; способи вирішення повсякденних проблем (транспортних, продовольчих, енергетичних). Це буде також спроба зрозуміти емоції, почуття й переживання жінок, які опинилися в "замкненому" просторі власних квартир у Львові – місті, просякнутому тривогою й невпевненістю. Ця лекція є частиною публічної програми "Місто на лінії: Львів у листопаді 1918 року", що запрошує широку громадськість до обговорення 100-річчя закінчення Великої війни та створення ЗУНР в ширшому контексті падіння імперій, революцій, створення нових національних держав та соціальних та культурних змін. Детальніше – за лінком.

24 жовтня, КИЇВ - Презентація книги "Троянди за колючкою" Ірини Агапєєвої

Видавництво «Брайт Букс» і книгарня «Буква» запрошують на презентацію роману-одкровення «Троянди за колючкою Сповідь про жіночу тюрму» відомої письменниці Ірини Агапєєвої. Її автобіографічний роман - унікальний, написаний письменницею, що побувала за ґратами, а сама історія на сто відсотків реальна, пережита самою авторкою! Наше майбутнє непередбачуване, і подібне може трапитися з будь-ким уже завтра... Долучайтеся до розмови, до обговорення гострої теми, що поки табуйована у суспільстві. Модеруватиме захід головна редакторка сайтів WoMo.ua та ZZA.delo.ua Тетяна Касьян. Подія відбудеться 24 жовтня (середа) о 18.30 у книгарні "Буква" (Київ, вул. Богдана Хмельницького, 3Б, 2 поверх). Вхід вільний. Більше інформації – тут.

24 жовтня, ЛЬВІВ - Жінки, які творять бренди

В межах благочинного проекту Woman for Woman відбудеться друга зустріч зі серії: ''Жінки, які творять бренди''. Ви почуєте 3 історії від креативних жінок-підприємців, які продукують круті ідеї та запускають цікаві бізнеси в Україні. Спікерки: Yaryna Bakhovska - співзасновниця та стратегічна директорка Cosmos prefab, випускниця Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Yuliya Palamar - власниця студії краси та академії Beauty Studio Palamar, ТОП-стиліст, б’юті експертка, авторка курсів по колористиці, професійно займається перукарською діяльністю понад 17 років, входить у ТОП-50 успішних жінок Львова! Eva Chereshnivska - авторка українського бренду одягу Chereshnivska, який підкорює своєю свободою і мінімалізмом. Всі кошти з продажу квитків будуть спрямовані на відновлення центру для жінок у кризі ''Горіховий дім'' у Львові на вул. Личаківській, 90. Зустріч відбудеться у FESTrepublic (вул. Старовознесенська, 24) о 19.00. Сторінка зустрічі – тут.

25 жовтня, КИЇВ – Форум «Реклама ХХІ сторіччя.Стандарт недискримінації»

Українська Асоціація Маркетингу, Індустріальний Ґендерний Комітет з Реклами в партнерстві з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Міністерством соціальної політики України проводять 25 жовтня 2018 року Міжнародний форум, присвячений обговоренню практик попередження створення та розповсюдження дискримінаційної реклами, а також застосування Стандарту недискримінаційної реклами СОУ 21708654 -002-2011. В центрі дискусії - новітні тренди рекламної індустрії, законодавчі ініціативи, останні дослідження думки споживачів реклами та співпраця громадянського суспільства з виконавчою владою. В роботі Форуму приймуть участь народні депутати України, експерти міжнародних професійних рекламних об’єднань, провідні фахові асоціації України, представники та представниці рекламних агенцій та громадські діячі. Для участі в Форумі необхідна реєстрація. Початок о 9.30 в President Hotel. Детальніше – за посиланням. Сторінка події.

26 жовтня, ХЕРСОН - Он-лайн трансляція медійного марафону "Рівність в політиці"

Дивіться онлайн-трансляцію медійного марафону «Рівність у політиці» у м. Херсон та долучайтесь до обговорення в режимі онлайн. Медійний марафон присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці на всіх рівнях та включатиме заходи, спрямовані на заохочення публічного діалогу стосовно переваг ґендерної рівності в політиці. Рівні права та можливості для участі в управлінні державою, своєю громадою – це необхідна умова для подальшого демократичного поступу України. Серед учасників марафону: політики, державні службовці, лідери громадської думки, дипломати, представники медіа та громадянського суспільства.Ви можете дивитись онлайн-трансляцію на сторінці Жінки - це 50% успіху України у ФБ або на сайті http://50vidsotkiv.org.ua/ та залишати у коментарях до трансляції ваші запитання до спікерів та спікерок. Початок о 9.00. Детальніше про програму марафону – тут.

27 жовтня, ЛЬВІВ – Міські прогулянки «Письменниці міжвоєнного і радянського Львова»

27 жовтня (субота) о 13.00 запрошуємо на міську прогулянку про письменниць міжвоєнного та радянського періодів у Львов. Прогулянку проведуть літературознавці Ірина Фрис та Остап Сливинський. Детальніше про прогулянку.  Ця подія проходить в межах виставки "Зузанна Ґінчанка. Тільки щастя – це справжнє життя". Виставка є своєрідною спробою візуалізувати особистість та творчість польської поетки єврейського походження (1917-1943/44), а прогулянки дозволять пізнавати історію літературного середовища через простір міста. Реєстрація на прогулянку за посиланням. Сторінка події.

27 жовтня, КИЇВ - Показ фільму "Вона прекрасна, коли злиться". Дискусія

Creative Women Space разом із Гендер в деталях за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля в Україні запрошують вас на показ фільму «She’s Beautiful When She’s Angry» («Вона прекрасна, коли злиться», 2014, реж. Mary Dore) 27 жовтня 2018, 16:00 - 19:00. Документальний фільм про розгортання другої хвилі фемінізму у США у 1966-1971-х рр. Вустами самих активісток стрічка розказує про розвиток феміністичного руху і його виклики у другій половині ХХ ст.. Тут можна почути виступи Бетті Фрідан (NOW), послухати спогади Кейт Міллет та дізнатись про різноманіття активістського досвіду від представниць рухів як SNCC Black Women Liberation Commitee, Cell 16, Jane, Lavander Menace. З екрану з вами також поговорять авторки відомого бестселеру «Our Bodies, Our Selves», а ще історикині, мисткині та журналістки, які писали і творили про жінок і для жінок. Після фільму ми запрошуємо вас долучитись до дискусії про феміністичний активізм в Україні від 1990-х до сьогодення. Ми поговоримо про те, як починався розвиток феміністичного руху у пострадянський період української історії, чи є привід вважати, що в Україні є свій «український фемінізм», що відрізняє український досвід фемінізму від європейсько-американського, і чи можна вважати, що в Україні є феміністичний «рух». Спікерка: Anna Dovgopol – координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду ім.. Гайнріха Бьолля в Україні. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу і українськими субтитрами. Сторінка події – тут.

28 жовтня, КИЇВ – Дискусія «Про пологи. Про прийнятне і "не прийнятне". Чаювання довіри»

Ілюзія ізольованості від того, що відбувається у пологовому будинку, може коштувати дуже дорого. Небажання знати свою фізіологію та власні права в пологах іноді обертається для жінки суцільним розчаруванням подіями у пологовому, а іноді коштує здоров'я, психічного в тому числі. Чи є наша система пологової допомоги такою, що відповідає потребам жінки в пологах, і що про це каже ВООЗ? Яке місце ми займаємо по показниках материнської і дитячої смертності? Права людини - це і про жінку в пологах? Навіщо взагалі говорити про такі "інтимні" речі? Чи може один день пологів докорінно впливати на подальше життя жінки? Чи врятують пологи за домовленістю? Чи можна щось змінити? І чи треба? Відповіді на ці та багато інших питань ви дізнаєтесь на недільному чаюванні, яке проводить ГО Природні Права Україна. Також ви отримаєте примірник збірки "Права жінки у пологах та їх реалізація в Україні", та зможете поставити будь-які питання з теми дискусії, які вас турбували, і ви не знали, кому їх задати. Реєстрація обов’язкова. Початок о 14.00 у бібліотеці імені Достоєвського (вул. Освіти, 14А). Сторінка події.

21 жовтня 2018
Поширити в Telegram
2715
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою