19 квітня, 2024

Події 23-29 квітня

23 квітня 2018
Поширити в Telegram
3166

23 квітня, КИЇВ - Міжнародна конференція: Трансгендерність: виклики та перспективи

Явище трансгендерності осмислюється в контексті багатьох дискурсів: медичного, соціологічного, політичного, культурного, релігійного, філософського тощо. Багаторівневий характер цього явища в поєднанні з нездатністю фахівців та груп виходити за межі визначень і категорій, узаконених у певних сферах, призводить до відсутності взаєморозуміння між правозахисниками, медичними фахівцями, державними установами, вченими і самими трансгендерними людьми, що ускладнює становище трансгендерних людей у ​​багатьох країнах світу. Медична патологізація, неприйняття гендерної неконформності в суспільстві, дискримінація на державному рівні, високий рівень ксенофобії та насильства щодо трансгендерних людей роблять їх однією з найбільш уразливих соціальних груп у сучасному світі. Конференція має на меті стати майданчиком для спілкування, обміну досвідом та найкращими практиками і знаходження спільної мови між медичними експертами, державними установами, правозахисниками, дослідниками і транс-активістами з різних країн та різних контекстів. Увага організаторів(-ок) зосереджена на перетині дискурсів прав людини та медицини і спрямована на явище гендерної різноманітності. На меті - створення простору для об’єднання людей та установ, що прагнуть надавати кваліфіковані медичні послуги, забезпечувати реалізацію громадянських прав та прав людини для трансгендерних людей і захищати їх від дискримінації та насильства. Початок о 9.30 у Арт-готелі Баккара (Венеціанський острів, 1). Сторінка конференції у ФБ - тут

24 квітня, КИЇВ – CMS ініціатива Empowered Women - Семінар «Натхнення»

Архітекторка - Ірина Біленчук здійснить огляд щорічних зимових виставок Швеції та Франції, познайомить з ідеями та поглядами всесвітньовідомого дизайнера Lidewij Edelkoort, а також поділиться власними секретами стилю життя. Філософія декорування напрямку Flamant gallery знайде відгук у серці кожного гостя семінару та поповнить лави його прихильників. І все це відбуватиметься у гостинній та затишній атмосфері дизайнерського та флористичного будинку Pavilion Flamant, що додасть цій зустрічі особливого шарму. Участь у заході безкоштовна. Попередня реєстрація є обов’язковою. Початок о 18.00 у Pavilion Flamant (вул. Володимирська, 38). Сторінка події – тут.

24 квітня, КИЇВ - Майстер-клас «Час для себе. Як вижити в шаленому світі»

На цьому майстер-класі ви зможете уважно поглянути на своє життя, побачити, куди зникає ваш час і чому ви втомлюєтеся, але нічого не робите для себе, поставити конкретні задачі для самореалізації повною мірою і розпланувати рух до них, а також зарядитися енергією для подальшого руху вперед. Звісно, із чимось доведеться попрощатися і викинути. Майстер-клас відбувається в рамках проекту Creative Women Space. Про спікера: Julia Savchuk — бізнес-тренерка, екзистенційна коучка, тренерка соціальних та психологічних тренінгів, психоаналітична психотерапевтка, мандрівниця, як надихає жінок жити на повну за будь-яких обставин. Коли: 24 квітня, 19:00 - 21:30. Де: Креативний простір Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64. Вартість: 50 грн за передоплатою (чай включено). Попередня реєстрація обов’язкова, кількість місць обмежена. Зареєструватись та придбати квиток необхідно за посиланням. Сторінка події.

25 квітня, КРИВИЙ РІГ - Янебоюсьсказати: Анастасія Мельниченко про секс, згоду і межу

Навіщо люди займаються сексом? Що таке особисті кордони? Що таке згода? Чи можна вберегтися від сексуального насильства? І як самому/самій не стати насильником. З ініціаторкою Всеукраїнського флешмобу #янебоюсьсказати, авторкою однойменної «найвідвертішої книги для підлітків» Анастасією Мельниченко на цій зустрічі поговорять про те, яким буває насильство і як не переступати межу. Захід відбувається за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung спільно з Гендер в деталях. Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Початок о 16.00 у Конференц-залі Криворізького державного педагогічного університету. Детальніше – тут.

25 квітня, КИЇВ – Лекція Оксани Кісь «Жіноча історія як феміністичний проект»

Чому в історії там мало жіночих імен та чому їх так важко знайти в підручниках? Нова розмова в рамках Поверх фемінізму. Поговорять про андроцентризм в дослідженнях, патріархат та матріархат. Спробують розібратись, чи є «ґендерні» версії історії. Oksana Kis представить лекцію, під час якої мова піде про історію, де жінки не є невидимками. Початок о 19.00 у Освітній станції 31В1, вул. Пушкінська 31-в-1. Лекція відбувається за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine та Гендер в деталях. Вхід вільний, реєстрація обов'язкова. Сторінка події – тут.

25 квітня, КИЇВ - Презентація книги "Це зробила вона"

Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин та Видавництво «Видавництво» запрошують на презентацію книги «Це зробила вона», що відбудеться о 18.00 у ПеремогаSpace (Бульвар Т. Шевченка, 62). Книга «Це зробила вона» - це історії 50 талановитих та цілеспрямованих українок, що зробили свій внесок в історію, науку та культуру. Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова. Детальніше – тут.

25 квітня, ЧЕРНІВЦІ – Лекція «Моя бабця vs фемінізм»

Руху за права жінок в Україні вже понад 100 років. Ще на початку 20-го сторіччя організовувалися акції, формувалися жіночі товариства, створювалися маніфести.  То чому ж сьогодні в суспільстві такий спротив феміністичній думці? Чому засадниче людське рівноправ'я сприймається як «насадження чужих цінностей»? Де ці точки невходження і нерозуміння світових рухів за права жінок? Розібратися в цьому спробуємо на прикладі однієї жінки, яка жила на півдні України, від початку до кінця радянської влади. Яка була часткою тої історії, яку ми вчимо за підручниками: «махновщини», колективізації, індустріалізації, розкулачення, голодомору, окупації, примусових робіт в Німеччині, відлиги та «перебудови». І була частиною прихованої історії, про яку мало хто говорить, але яка несвідомо формує наше суспільство. Спікерка: Natasha Lobach (м. Запоріжжя) кураторка культурних проектів, зокрема щорічного міжнародного проекту «Тижні конструктивізму», дизайнерка, активістка ГО «Інсайт» та Amnesty International Ukraine, членкиня «Асамблеї діячів культури Запоріжжя». Початок о 19.00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51). Сторінка події – тут.

26 квітня, КИЇВ – Програма Out & Proud at #kisff2018

Особливий фокус цьогорічної програми Out & Proud – досвіди, переживання і проблеми транс*людей. Out & Proud шукає відповіді на наступні запитання: Що таке ґендер? Що називають ґендерною дисфорією? Як відбувається пошук ідентичності? Де лежить межа між приватним і суспільним? Чи "нетрадиційність" виправдовує жорстокість? Чи існує ця "нетрадиційність"? Хто чи що визначає (не)традиційність певного явища? Можливо, це визначення втратило сенс? Інформація про фільми – тут. Початок о 22.15 кінотеатрі «Україна» (вул. Городецького, 5). Сторінка події у ФБ – за посиланням.

26 квітня, КИЇВ - Лекція «Щоденні кроки на підтримку ЛГБТІ та жінок»

Під час лекції обговорюватимуть наступне: як розшифровується абревіатура ЛГБТІ і що робити з цією інформацією робити; чому взагалі важливо підтримувати ЛГБТІ людей та жінок в Україні і в світі в цілому; лайфхаки, як підтримувати ЛГБТІ людей та жінок, не відриваючись від екрану комп'ютера або смартфона; практичний набір інструментів та можливостей, як підтримувати ЛГБТІ людей та жінок ефективно та системно; як приєднатися до багатомільйонного міжнародного руху небайдужих до прав людини активісток і активістів. Лекторка: Анна Кірей – активістка, дослідниця і міжнародна спеціалістка у сфері прав людини, прав ЛГБТІ і прав жінок. Захід відбудеться о 19.00 за адресою ПеремогаSpace (бул. Шевченка, 62). Для участі необхідна реєстрація. Деталі – тут.

26 квітня, ЛЬВІВ - Лекція Ірини Старовойт

В межах Лекторію СУА з жіночих студій відбудеться відкрита лекція Ірини Старовойт на тему: «Крутий маршрут із зупинками у Львові. Дагні Юль, Дебора Фогель та Євгенія Гінзбург у драмі ідей ХХ століття». Доповідачка: Ірина Старовойт – к. філол. н., поетка, літературознавка, доцент кафедри культурології Українського католицького університету. Місце проведення: авд. 424, Гуманітарний факультет, вул. Козельницька, 2а. Час проведення: 26 квітня о 16:15-18:00. Деталі – за лінком.

26-27 квітня, ОДЕСА - Всеукраїнська науково-практична конференція «Гендерна конструкція соціуму: історія і сучасність»

Конференція відбудеться в Одеському національному університеті імені І.І.Мечникова. До участі в конференції запрошуються науковці, викладачі ВНЗ, працівники системи освіти, аспіранти, докторанти, магістри, бакалаври та всі зацікавлені особи. Мета конференції – залучення науковців та співробітників ВНЗ до обговорення провідних питань щодо гендерних проблем сучасної Україні. Впровадження гендерної політики є результатом соціального і культурного розвитку нашої спільноти, оскільки поняття гендер пояснює не фізіологічну відмінність чоловіка і жінки, а соціокультурну. Початок 26 квітня о 10.00 за адресою Факультет психології і соціальної роботи ОНУ ім. Мечникова (вул. Дворянська, 2). Більше інформації – тут.

27 квітня, ХАРКІВ - Мистецько-адвокаційна майстерня з прав жінок

Громадська організація “Театр для діалогу” запрошує жінок-ВПО та інших жінок, на яких вплинув конфлікт на Сході та в Криму, 27-29 квітня творчо осмислити свій досвід, дослідити потреби, знайти коло однодумниць, щоби захищати свої права та побудувати діалог з владою у своїй громаді. Творчо-адвокаційна майстерня відбувається в рамках проекту “Одна з нас”. Цей перший, дослідницький етап для планування подальших адвокаційних дій на місцевому та/або національному рівні у форматі законодавчого театру. Участь в майстерні безкоштовна і відкрита для жінок з досвідом внутрішнього переміщення, що проживають у Харківській та Дніпропетровській областях, а також для інших жінок з цього регіону, які на власному досвіді відчули наслідки збройного конфлікту, місцевих активісток, журналісток і представниць влади. Учасницям з інших міст організаторки відшкодовують вартість проїзду, забезпечують проживання у двомісних номерах та харчування в місті Харків на час проведення заходів. Більше інформації – за посиланням.

27 квітня, КИЇВ – Круглий стіл «Гендер як конструкт: міждисциплінарний аналіз»

Сьогодні слово "гендер" можна зустріти усюди: у наукових дослідженнях, у медіа, політиці. Проте чи розуміємо ми правильно такий складний конструкт, як гендер? Як можливо проводити наукові дослідження, розробляти певні політики, не усвідомлюючи сутності даного конструкту?  Разом із експертками у найрізноманітніших сферах (філософії, політології, медіа, правозахисті, активізмі) під час заходу спробують розібратися у тому, як насправді потрібно розуміти гендер. Початок об 11.00 у 327 аудиторії Головного (Червоного) корпусу КНУ імені Т. Шевченка. Модерує: Уляна Мовчан - політологиня, студентка магістратури філософського факультету КНУ імені Т. Шевченка, голова НТСА ФФ. Спікерки:
Валерія Зубатенко - філософиня, студентка НПУ імені М. Драгоманова, Олена Шевченко – правозахисниця, Таїсія Герасимова - головна редакторка онлайн-медіа Update.com.ua. Детальніше – за посиланням.

27 квітня, КИЇВ – Показ фільму «Великі очі»

Заснована на реальних подіях драма, що розповідає про життя художниці Маргарет Кін, авторки неймовірно популярних, зворушливих портретів дітей з величезними очима. Чоловік художниці Волтер Кін видавав її роботи за свої, пояснюючи це тим, що картини, намальовані жінками, погано продаються. Завдяки цій брехні він здобув світову популярність, але Маргарет вирішує повернути собі авторство. Початок показу о 18.30 у America House Kyiv (вул. М. Пимоненка, 6) англійською мовою. З собою необхідно мати паспорт чи водійські права. Сторінка події у ФБ.

23 квітня 2018
Поширити в Telegram
3166
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою