26 квітня, 2024

Події 23-29 липня 2018 року

22 липня 2018
Поширити в Telegram
3040

Події 23-29 липня 2018 року

24 липня, ЛЬВІВ - Відкриття проекту Олега Огородника "My Olga"

Виставка про кохання, неймовірні страждання та вгасання життя. Про те, коли ти не спиш, коли цілуєш сонну і не знаєш, чи станеться це наступної ночі. Про Олю.

Олег Огородник - народився 11 жовтня 1954 року, живе та працює у Львові. Український фотомитець, заслужений художник Міжнародної Федерації Фотомистецтва FIAP, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських виставок. Член Львівської обласної організації НСФХУ. Автор багатьох персональних виставок в Україні та за кордоном. Відкриття виставки 24 липня о 17:00 в галереї Дзиґа, вул. Вірменська 35. Сторінка події в ФБ.

25 липня, ЛЬВІВ - Лекція "Від донації до праці: досвід українок-донорок яйцеклітин

Ця лекція розкриває, як українські жінки-донори яйцеклітин ставляться до своєї діяльності: чи розглядають її як альтруістичну донацію чи як працю. Що спонукає жінок до донації? Хто такі донори яйцеклітин? Яким є їхній досвід та розуміння процедури? Якими є умови їхньої праці? Які наслідки має донація в їхньому житті? Відповіді на ці та інші питання дає багаторічне дослідження донації яйцеклітин в Україні, що включає включене спостереження в клініках репродуктивних технологій та більше 130 інтерв’ю з донорами яйцеклітин, сурогатними мамами, лікарями та агентами. Лекторка: Polina Vlasenko – PhD студентка на кафедрі антропології Індіанського університету в Блумінгтоні, США, магістр гендерних студій Люндскьго університету та випускниця Києво-Могилянської академії. Початок о 19.00  у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події у ФБ. 

25 липня, Кривий Ріг – Дискусія «Традиційні шлюби, форми родинних зв`язків в українській культурі»

За результатами голосування, що саме у традиційній культурі України було б цікаво дізнатися без зайвих емоцій та додаткових нашарувань, впевнено перемогла тема родинних форм. Вже 25.07 о 18.00 в конференц-залі готелю «Аврора» ознайомлюватимуться з фактами і посвідками у зараз доволі заангажованій темі. Фахівчиня з етнографічних питань, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, членкиня української Асоціації дослідників жіночої історії, української Асоціації усної історії та національної Спілки краєзнавців України, авторка понад 50 наукових праць, навчально-методичних комплексів, співавторка навчальних посібників та авторка декількох монографій Ірина Ігнатенко поділиться прикладами своїх розвідок та досліджень своїх колег. Захід організовано рівні у кривому та Гендер в деталях за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Сторінка в ФБ.

26 липня, КИЇВ – Дискусія «Торгівля людьми та проституція - порушення прав людини?»

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Напередодні цієї дати Київська школа прав людини та демократії хоче поговорити про зв'язок торгівлі людьми та проституції, обговорити міжнародні та українські правові документи й дізнатися про інструменти вирішення цих проблем, які вже використовуються у різних країнах світу. Прямо перед лекцією слухачів запрошено пройти інтерактивний тест і дізнатися про міфи та факти про торгівлю людьми. Лекторки:
Марія Дмитрієва - гендерна експертка, засновниця групи Фемінізм УА; Olena Zaytseva - юристка. Вхід за реєстрацією. Сторінка події – тут. Початок о 19.00 за адресою вул. Басейна, 9Г (25).

26 липня - Фестиваль рівності

Цього року Фестиваль проводиться онлайн.  26 липня кожна та кожний зможуть відвідати Фестиваль Рівності у своєму місті! Для цього потрібно лише зайти на сторінку Insight LGBTQ NGO чи YouTube-канал (https://goo.gl/BQ3PCH) та з 17 години стежити за лекціями у режимі онлайн! Все розпочнеться з прямих включень із регіонів та поговоримо про найболючіші соціальні питання в різних містах України з місцевими активістами та активістками. Продовжать програму три лекції, в яких експертки спробують висвітлити, яким саме є вплив політичного контексту на різні соціально вразливі групи, які існують причини виникнення конфліктів, а також поговорять про те, як мистецтво може бути мовою протесту.

28 липня, ЧЕРНІГІВ - Освітній Фест прав людини 2018

Фестиваль має на меті зібрати активістів та експертів громадянської спільноти задля реалізації основних цілей: консолідація громадянського суспільства навколо проблем прав людини; захист та підтримка правозахисників; підвищення потенціалу активістів громадянського суспільства, зокрема просування «ноу-хау» та найкращих освітніх практик, методів та інструментів захисту прав людини; розвиток мережі молодих активістів-правозахисників, випускників освітніх програм; запобігання професійному та емоційному вигоранню правозахисників; просування прав людини та підходу до розвитку, заснованому на правах людини.  Поспішайте заповнити анкету учасника, бо кількість місць обмежена. Анкета за посиланням. Фестиваль проходитиме з 28 липня по 5 серпня у Освітньому домі прав людини (або ж просто “Дім”), неподалік від Чернігова, у селищі Количівка. 
Отже, ідеєю фестивалю є не просто просувати та популяризувати права людини, а й робити це цікаво, творчо, по-літньому та разом. Більше інформації про #Фест та умови участі за посиланням. Сторінка ФБ – тут.

Анонс підготувала Антоніна Рибка. 
 

22 липня 2018
Поширити в Telegram
3040
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою