28 березня, 2024

Події 23-29 вересня 2019 року

23 вересня 2019
Поширити в Telegram
2044

23 вересня, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - Фемінітиви та мовна норма

Досі не знаєте, що це таке «ті фемінітиви» і як їх використовувати, бо звучить незвично і маєте сумніви чи не придумали випадково нове слово, якого ще немає у жодному словнику? Тоді приходьте 23 вересня о 19:00 у простір ВДОМА, за адресою вул. Галицька 29 (3 поверх). Лекція-бесіда про жіночий рід в українській мові, особливості його застосування (зокрема в назвах професій) та потребу використовувати мовні інструменти за призначенням. Лектор - Українець Остап, письменник, перекладач та філолог, автор оглядів української лайливої лексики.Вхід вільний, але бажано зареєструватися, оскільки кількість учасників обмежена. Лекція «Фемінітиви та мовна норма» була створена групою активних громадян в межах проекту “Амбасадори розмаїття у Прикарпатті”, який реалізує Молодіжна організація СТАН. Сторінка події.

25 вересня, КИЇВ - Протидія секс-індустрії і представлення переваг Шведської моделі

Захід відбудеться на виконання міжнародних та національних зобов’язань України з ліквідації всіх форм дискримінації та протидії торгівлі людьми та сексуальній експлуатації. Під час заходу буде представлено огляд законодавчого регулювання країн-членів Європейського Союзу, Європейського Парламенту та Ради Європи з протидії сексуальній експлуатації та торгівлі людьми і представлення національної мережі «Підтримка Шведської моделі і протидія сексуальній експлуатації в Україні». Серед виступаючих -- Larysa Denysenko, співзасновниця “ЮрФем”, правозахисниця, медійниця, Юлия Дорохова, директорка «Всеукраїнська Ліга «Легалайф», Olena Zaytseva, активістська мережа Резистанта, Марія Дмитрієва, координаторка Фемінізм УА.  Вестиме захід Ella Lamakh, голова НУО “Центр “Розвиток демократії”. Форма для реєстрації. Початок о 15.00 у прес-центрі Укрінформу (вул. Богдана Хмельницького, 8/16). Сторінка події.

25 вересня, ЛЬВІВ - English Speaking Club: публічне й приватне в 21 столітті

Феміністична майстерня запрошує вас до англомовного клубу. Під час нашої зустрічі ми обговоримо деякі важливі визначення та історичні алюзії, які використовуються феміністками для роздумів про суспільство; а саме - приватна та державна сфери. Феміністки помітили, що дискримінацію в 19 столітті можна було б описати через приватну сферу (дім та родина) та публічну сферу (право, політика, засоби масової інформації, освіта, торгівля тощо). Перший асоціювався з жінками, а другий вважався доменом чоловіків. Зараз багато чого змінилося, і Феміністична майстерня пропонує вам задуматися над сучасною ситуацією та подумати, як дихотомія публічного та приватного сьогодні допомагає нам описати наш досвід та обговорити проблеми. Сторінка події

25 вересня, КИЇВ - Битва сенсів: гендер

У вересневій «Битві сенсів» ми поговоримо про те, що таке стать і гендер, коли останній почав вивищуватися над першим і чи може соціальний конструкт визначати нас не враховуючи біологічних особливостей? Про не дуже одвічну, але безперечно важливу боротьбу поглядів говоритимуть філософиня Тамара Злобіна та біологиня Вікторія Кравченко. Інтелектуальна бійка складається з чотирьох раундів: презентації, дуель спікерок, запитання із зали. Переможницю обираєте ви! Початок о 19.00 в Urban Space 500 (вул. Грінченка, 9). Сторінка події.

26 вересня, ЛЬВІВ - Об’єднаймося і творімо! Відкриті збори

Феміністична майстерня запрошує всіх небайдужих на відкриті збори, які вже стали регулярною подією. Ми прагнемо бути більш відкритими. Це значить, що нам важливий твій фідбек, і ми хочемо залучати всіх охочих до нашої діяльності. І відкриті збори ми проводимо для контакту з нашою аудиторією. Отож, ти вже була на подіях ФМ? Хочеш бувати більше? Знаєш, яких саме подій тобі не вистачає? Хочеш допомогти? Шукаєш підтримку в реалізації своїх ідей? Або шукала нагоду затусити з активістками ФМ? Приходь до нас! І разом ми заповнимо дуже важливі анкетки (які дадуть нам змогу зрозуміти всяке цікаве), обговоримо різні питання щодо подій і створимо програму подій на найближчі місяці! Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні. Сторінка події.

23 вересня 2019
Поширити в Telegram
2044
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою