16 липня, 2024

Події 24-30 червня 2019 року

23 червня 2019
Поширити в Telegram
2123

26 червня, ЛЬВІВ - Перші драматургині: чому їх так легко забули?

Чому і коли вникло уявлення, що жінки не здатні писати добру драматургію? Ким були перші драматургині, і хто допоміг нам так легко їх забути? Про це та інше спілкуватимемось уже 26 червня на лекції літературознавиці та літературної критикині Ганни Улюри "Перші драматургині: чому їх так легко забули?" Згадаємо й про сестру Лопе де Веґа і сестру Петра Першого, та спробуємо зрозуміти, що мало і має статися, аби ми могли говорити про жіночу драматургію, і взагалі чи маємо ми для цього достатньо підстав сьогодні? Початок о 19.00 у Jam Factory Infopoint (Механічна,1). Вхід вільний. 

26 червня, ХАРКІВ - Життя актрис за лаштунками: незнані історії жінок Березолю

Коли ми говоримо про український театральний авангард 1920-х і 1930-х років, ми зазвичай згадуємо його представників, таких як режисер Лесь Курбас або драматург Микола Куліш. А що як ми розповімо історію театру в Україні через жінок? Чи ми зможемо розуміти експериментальний театр інакше, якщо зосередимо нашу розповідь на жіночих досвідах, подивимось на них як на актрис, на дружин, на тих, чиї історії залишилися в тіні наукових досліджень? Ця розмова переносить нас за лаштунки, щоб поміркувати над низкою історій актрис у театрі Березіль. Їх біографії могли б змінити наше розуміння Харківського авангарду 1920-х і 1930-х років, і у ширшій перспективі, акцент на жінках може запропонувати нові бачення того, як ми досліджуємо театр. Якщо театр розповідає історії, то чиї історії залишаються нерозказаними і що це говорить нам про наше суспільство? Вхідний квиток на подію - 35 гривень. Початок о 18.30 у Харківському Літмузеї (вул. Багалія, 6). Сторінка події. 

30 червня - 7 липня - Зелена академія '19

Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine запрошує до участі у другій українській Зеленій академії — літній школі про цінності та підходи зеленої демократії та їхній потенціал для розвитку власних проектів. Школа відбудеться 30 червня — 7 липня 2019 року в Карпатах. «Зелена академія» — це простір неформальної освіти, де ми, в атмосфері ненасильства, критичності, поваги до різноманіття та уваги до потреб одне одного, досліджуватимемо 4 основні зелені підходи: гендерну рівність, партисипацію, ненасилля та екологічність. На школі: поговоримо про те, що таке зелені цінності та чому важливо шукати взаємозв’язки між ними; спробуємо дати зелені відповіді на поточні виклики та сформуємо власну зелену оптику; потренуємося робити свої проекти дружніми до довкілля та відповідально використовувати ресурси; шукатимемо, як забезпечувати дієву рівність прав та взаємну повагу у щоденній роботі; зрозуміємо, як залучати до прийняття рішень тих, кого вони стосуються. Сторінка події. 

23 червня 2019
Поширити в Telegram
2123
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою