30 квітня, 2024

Події 24-30 вересня 2018 року

23 вересня 2018
Поширити в Telegram
2848

Події 24-30 вересня 2018 року

23 вересня – 4 жовтня, ЛЬВІВ – Курс Тамар Гесс  «Voices of Women in Modern Hebrew Literature»

В Українському Католицькому Університеті відбудеться інтенсивний курс Тамар Гесс (Єврейський Університет, Єрусалим) «Voices of Women in Modern Hebrew Literature”. Курс відбуватиметься у вечірній час і відкритий для всіх охочих. Зареєструватися можна через гугл-форму. Голоси жінок є порівняно сучасним явищем в єврейській літературі. Жіноча сучасна єврейська література випливає з давньої літературної традиції, але також руйнує її в різних формах. Цей курс розпочнеться з жіночої писемності давніх часів в літературній традиції івриту, а потім перейде до огляду модерністських івритських жіночих творів, вперше сформованих в Україні. Під час курсу буде простежено розвиток жіночого єврейського письма у поезії в попередній державі Палестині та державі Ізраїль. Протягом читань розглядатимуть класичні феміністські підходи в єврейській та ізраїльській історії в двадцятому та двадцять першому століттях. Контакт для запитань - Владислава Москалець lada28@ucu.edu.ua 

24 вересня, ЛЬВІВ - Відкрита дискусія: Що б ти зробила, якби не боялась?

Запрошують представниць жіночих/феміністичних організацій, неформальних груп, активісток і активістів до дискусії. Під час заходу ми поговоримо про: внутрішні бар’єри, з якими стикаються жінки – “синдром самозванки”, “хороша дівчинка”, “комплекс відмінниці”, надмірна жертовність, бажання врятувати світ, страх заявити про себе; силу жіночого кола – як жінки змінюють світ, підтримуючи одна одну; модель жіночих кіл Lean In як ефективний та дієвий інструмент допомоги жінкам знайти внутрішню віру у власний потенціал, внутрішню мотивацію та внутрішній ресурс його реалізувати. Участь у дискусії безкоштовна.  Реєстрація обов’язкова за посиланням:  https://goo.gl/8cjPGM. Місце проведення: м. Львів, вул. Галицька, 1, Антикафе CoMMuna (http://communa.net.ua/). Початок о 16.00. Сторінка події у ФБ

27 вересня, КИЇВ - Відкрита дискусія: Що б ти зробила, якби не боялась?

Запрошують представниць жіночих/феміністичних організацій, неформальних груп, активісток і активістів до дискусії. Під час заходу поговорять про: внутрішні бар’єри, з якими стикаються жінки – “синдром самозванки”, “хороша дівчинка”, “комплекс відмінниці”, надмірна жертовність, бажання врятувати світ, страх заявити про себе; силу жіночого кола – як жінки змінюють світ, підтримуючи одна одну; модель жіночих кіл Lean In як ефективний та дієвий інструмент допомоги жінкам знайти внутрішню віру у власний потенціал, внутрішню мотивацію та внутрішній ресурс його реалізувати. Реєстрація обов’язкова за посиланням.  Місце проведення: м. Київ, провулок Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Початок о 16.00. Сторінка події у ФБ.

27 вересня, ВИШНЕВЕ – Сексуальна безпека: як захистити дітей від насильства

Зустріч, присвячена наступним запитанням: У якому віці варто починати навчання дитини правилам безпеки? як допомогти дітям навчитися відстоювати свої кордони і не порушувати чужі? що таке нормалізація насильства в сім'ї та до чого вона призводить? з яких причин діти не звертаються за допомогою до батьків та інших дорослих? Як відрізнити комплімент від домагання? Чи можливо сексуальне насильство серед 5-10-річних дітей? Як надати підтримку дитині, який став жертвою насильства або сексуальних домагань? Лекцію проводить Юлія Ярмоленко - секс-педагогиня, авторка програм з сексуальної грамотності для підлітків і дорослих. А також секс-блогерка, бізнес-тренерка, авторка понад 1000 статей на медичну тематику.  Місце проведення: Сімейний коворкінг "Family Space". Початок о 18.30. Сторінка події у ФБ.

28 вересня, КИЇВ – Лекція «Жіноче здоров'я: від менструації до менопаузи»

На зустрічі ви дізнаєтесь: що таке жіноча сексуальність, і чи відрізняється вона від чоловічої? як спосіб життя і оточуючий світ впливають на наше сексуальне здоров'я? Менструальний цикл: на що звернути увагу в першу чергу. Чи повинен бути ПМС? Як за допомогою засобів гігієни зробити період менструації комфортнішим? Що таке менопауза й чому до неї варто готуватися? Чому закінчення фертильного періоду не означає закінчення сексуального життя? Чи впливає відсутність сексу на жіноче здоров'я? Оргазм і задоволення: механізми виникнення, причини відсутності. Контрацепція: як обирати без шкоди для свого організму. Проводить Юлія Ярмоленко (Юлия Ярмоленко (Yulia Yarmolenko) - секс-педагогиня, авторка програм із сексуальної грамотності для підлітків та дорослих, популяризаторка сексуальної освіти в Україні. Початок о 18.15 за адресою: вул. Сагайдачного, 29. Сторінка події у ФБ.

29 вересня, ЖИТОМИР – Як створювати власний бренд за допомогою інфостилю

Усіх успішних жінок запрошують на 12-у фахову майстерню у форматі Відкритого Простору в рамках програми «Просування участі жінок в політиці та протидія сексизму в Житомирській області», що відбудеться в суботу 29 вересня 2018 року об 11:00 у арт-просторі «Gnatyuk Art Center»(м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 20). Цього разу наша зустріч буде присвячена питанням PR та дасть можливість учасницям зайнятись питаннями побудови власного бренду за допомогою інфостилю. Модеруватиме зустріч запрошена експертка Марина Говорухіна з м. Київ (засновниця клубу піарників “Піранья”, авторка книги “Заборонена книга: комунікації для громадських організацій”). Просимо Вас підтвердити участь у заході, попередньо зареєструвавшись за посиланням або за телефоном: 0969584614, 0638666379 (Інна Палько, координаторка програми в Житомирській області).

29 вересня, КИЇВ – Лекція «Домашнє насильство: як розпізнати та що із цим робити?»

Під час лекції говоритимуть на дуже важливу тему – домашнє насильство. Ця тема набула розголосу завдяки дискусіям #янебоюсясказати та суспільним дебатам щодо ратифікації Україною Стамбульської конвенції про запобігання насильству над жінками та домашньому насильству. Але незважаючи на досить широке обговорення, в українському суспільстві (та й серед психологів) і досі існує велика кількість міфів і упереджень про причини домашнього насильства та його наслідки для людей, яких воно торкається. 

Лекцію читатиме Natalia Monakhova - аналітично-орієнтована терапевтка, сертіфікована гештальт-терапевтка. Коли: 29 вересня о 17:30. Вартість: 300 грн 
Місце: вул.Круглоуніверситетська, 13. Обов`язкова реєстрація за тел. 099-470-94-96 Юлія. Сторінка події – тут.

30 вересня, ДНІПРО  

В рамках Книжковий фестиваль Book Space у Дніпрі запрошуємо поговорити про страхи навколо фемінізму. Чи спалюють феміністки чоловіків? Чи голять ноги? Чи варто чоловікам боятися феімінсток, чи можуть вони самі бути феміністами? І чи може фемінізм бути корисною системою цінностей, яка вигідна і жінкам, і чоловікам? Розмова з нагоди виходу книги Tamara Martsenyuk "Чому не варто боятися фемінізму" від Видавництво "Комора" та українського перекладу книги "Феміністичний маніфест у п'ятнадцятьох пропозиціях" Чимаманди Нгозі Адічі від Видавництво «Видавництво» Участь візьмуть:
Ірина Славінська, Продюсерка Третього каналу Суспільного Радіо «Культура», UA: Українське радіо, Larysa Denysenko, письменниця, журналістка Громадського радіо, юристка, Eliash Strongowski, співзасновник видавництво "Видавництво", книжковий дизайнер. Модеруватиме: Anna Dovgopol, координаторка гендерної програми Фонду ім. Г. Бьолля. Початок о 14.00. Локація: ОДА, мала зала, 3 поверх, пр. О. Поля, 1. Сторінка події у ФБ. 

23 вересня 2018
Поширити в Telegram
2848
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою