3 травня, 2024

Події 24 лютого – 1 березня

24 лютого 2020
Поширити в Telegram
1770

24 лютого, КИЇВ - «Гендерна рівність в юридичній професії: міф чи реальність?»

Комітет з питань гендерної політики НААУ організовує Public Talk «Гендерна рівність в юридичній професії: міф чи реальність?»
Дата проведення: 24 лютого 2020 року 10:00 – 13:30.
Реєстрація 9.30 - 10.00.
Місце проведення: Конференц зала готелю «Прем’єр Палас» бул. Т. Шевченка / вул. Пушкінська, 5-7, м. Київ.
Зареєструватися до участі у заході можна за номером тел. +380633424908; e-mail: h.motina@unba.org.ua.
Мета заходу: в форматі відкритої дискусії обговорити актуальні питання гендерної рівності у юридичній професії.
Сторінка події. 

24 лютого, КИЇВ - Прийняти тіло після пологів

Як тільки перші турботи, пов'язані з народженням дитини, сходять нанівець і жінка вже відчуває, що трохи адаптувалась до нової ролі, молоду маму починає мучити питання: як максимально швидко повернутися в форму.

Саме стан тіла в післяпологовий період - одна з частих причин пригніченого настрою й комплексів. Молодим мамам, враховуючи всі зміни, з якими доводиться стикатись, важко відчувати себе сексуальними. Так само складно визнати очевидне - під час вагітності та після пологів тіло може змінитись. У когось сильно, у когось ні.
Я, Олена Бичкова, запрошую вас до відвертої розмови - без пафосу та прикрас. Поговоримо про те, як це бути мамою і при цьому любити себе. Своє тіло. Таким різним. Як це - коли ти приймаєш себе. Як відчувати себе сексуальною. І з якими міфами нам з вами доводиться постійно стикатись.
Ця зустріч - можливість для кожної розказати свою історію, дізнатись як буває в інших та що саме допомогло мені прийти до того, що навчилась приймати себе. І дозволяти собі бути різною.
Коли - 24.02, понеділок. З 10.00 - 11.00. Де - вул. Ярославів Вал 11/1, Коворкінг з дітьми Zelenka, 2 хв від метро Золоті Ворота. Участь безкоштовна. Сторінка події

24 лютого, КИЇВ - Секс після пологів

Що таке секс ти точно знаєш, і до чого він призводить. 
А що ж відбувається після пологів?
Чи подобається тобі ваш секс зараз?
Чи хочеш ти свого партнера?
Чи впевнена ти в собі? Боїшся знову завагітніти?
Або це буде вперше після пологів?
Де? Коворкінг з дітьми Zelenka, вул. Ярославів Вал 11/1, метро Золоті Ворота.
Коли? 24.02, понеділок, 11.-12.30
Вартість 250 грн. 
Детальніше - тут

24 лютого, КИЇВ - Наукова вечірка: слово, що змінює

Свято наближається! Радо запрошуємо на четверту наукову вечірку Поваги. Цього разу поговоримо про слово і про те, на що воно здатне в умілому використанні.
Філологія, журналістика, літераторство: як вони пов'язані і чим різняться? А головне, на що здатна жінка, яка володіє словом! Ось про що піде розмова.
Слово тримають експертки бази “Спитай жінку”:
Тамара Гундорова, Докторка філологічних наук, член-кореспондент НАН України, завідувачка відділу теорії літератури, літературознавиця.
Ірина Славінська, українська журналістка, ведуча, перекладачка, літературознавиця, громадська діячка та феміністка. Продюсерка радіо «Культура» у складі Національної суспільної телерадіокомпанії України
Галина Шиян, письменниця, перекладачка, фотографиня, бізнесменка.
Модеруватиме розмову про головне Сергій Осока. Вхід вільний, але потрібно зареєструватись тут. Початок о 16.00 в Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б). Сторінка події.

26 лютого, КИЇВ - Освітні амбасадорки Київської МАН дівчата в науці

У рамках святкування Міжнародного дня жінок та дівчат в науці Київська Мала академія наук проводить конкурс «Освітні амбасадорки».
Ключовими завданнями конкурсу є забезпечення гендерної рівності задля досягнення повного і рівного доступу жінок і дівчат до науки, стимулювання творчого самовдосконалення, сприяння формуванню в учнівської молоді гуманістичного світогляду. 26 лютого відбудеться фінал конкурсу, участь у якому візьмуть 13 вихованок із різних відділень Київської МАН, які успішно займаються науково-дослідницькою роботою та активні в громадському житті. Початок о 16.00 у Національному музеї Тараса Шевченка. Сторінка події. 

26 лютого, КИЇВ - Талановиті жінки України: визнані та забуті

Оперна співачка Соломія Крушельницька, художниці Катерина Білокур та Марія Приймаченко. 3 різні історії 3-х таких різних, але таких талановитих жінок українського мистецтва.
«Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б увесь світ заговорити про неї!» – говорив Пабло Пікассо про Катерину Білокур. Дівчина з невеличкого села Богданівка, яка малювала з дитинства. Над нею сміялися односельці та критикували рідні, а вона здобула всесвітню славу як художниця-самоучка.
Ще одна представниця «наївного мистецтва» – Марія Приймаченко. Скромна дівчина з Київської області, що захворіла в дитинстві на поліомієліт та переживала тяжкі болі протягом всього життя, проте залишила більше ніж 650 робіт і стала лауреатом багатьох премій.
Соломія Крушельницька, що народилася в поважній сім’ї священника, де підтримували та розвивали співочий талант дівчинки. Вона стала відомою, досягла всесвітньої слави, визнання та стала гордістю нашої країни. Жінка, яка пізнала славу закордоном, збирала зали та увагу прихильників, та все ж ж повернулася додому.
Вже 26 лютого разом із Ліною Зеленською поговоримо про шлях до слави таких різних, але однаково талановитих жінок, якими ми пишаємося та пам’ятаємо. Запрошуємо вас на цікавий захід Академії! Вхід за попередньою реєстрацією. Початок о 19.00 у Академії творчої індустрії. Детальніше – за посиланням.

28 лютого, ЛЬВІВ - П'яна П'ятниця: Перший вінок другої статі

Перше кохання запаморочить тобі голову, перший дзвінок навчить правилам виживання, перший келих ненадовго вгамує печалі душі, а перший вінок...Вінок? А «Перший вінок» – це перший український жіночий альманах, виданий у Львові 1887 року коштом і старанням пані Наталі Кобринської та Олени Пчілки. То була справжня феміністична феєрія свого часу, адже авторами поезій, оповідань, новел, публіцистичних статей і етнографічних розвідок були самі ЖІНКИ! Його каменярність Іван Франко респектнув альманаху своїми схвальними рецензіями, а Ґрета Тунберґ, якби жила у XIX сторіччі, стовідсотково опублікувала би у «Першому вінку» своє «How dare you?» Тож 28/02 у Книжковий ЛЕВ (проспект Шевченка, 14) ми збираємося стереотипно пити РОЖЕВЕ вино і слухати розповіді Solomia Trylovska про наших супергероїнь. Ти з нами? Сторінка події.

28 лютого - Вебінар «Жіночі історії»

Що спільного є у Французької Академії та першої трамвайної подорожі Варшавою? У збереженні свідчень Голокосту та законопроектах, що змінили життя тисяч жінок? Ці події поєднані жіночими долями. Як саме? Приєднуйтесь до вебінару Надії Уфімцевої, аби дізнатися. 28 лютого ми говоритимемо про політикинь, правозахисниць та письменниць, які творили історію, всупереч дискримінації та осуду. Міп Гіс, Сімона Вейль, Ніна Вірченко, Крістіна та Агнес, - ми почуємо історії кожної, дізнаємось, з якими труднощами зіштовхувалися ці героїні та як вони їх долали.
Цей вебінар адресовано педагогам формальної і неформальної освіти, активісткам жіночого руху та профеміністам. Вебінар буде проведено: 28 лютого, 19.00, спікер Уфімцева Надія. Реєстрація. Детальніше – за посиланням.

29 лютого, КИЇВ - Ігрова сесія "Бути жінкою" на Neocвітньому арсеналі

Приходьте знайомитись з нами та грати в гру “Бути жінкою” на NEOсвітній Арсенал.
29 лютого о 12:00 ми проведемо ігрову сесію “Бути жінкою” для підлітків, батьків, вчителів та всіх охочих. Поговоримо про те, як наша гра розповідає про стереотипи та вчить толерантності до інших.
Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12)
Вхід: за квитками на фестиваль “Neoсвітній Арсенал”. Сторінка події.

29 лютого, ЛЬВІВ - Coffee talks з YEAs до Міжнародного жіночого дня

Посли європейської молоді в Україні у співпраці з ГО «Жіноча ліга» проведуть серію інтерактивних заходів у різних містах присвячених до Міжнародного жіночого дня та камапінї #youcantoo.
У програмі заплановані цікаві активності з розповідями від відомих жінок України про те, як стати успішною людиною сучасності та інтерактивні ігри про ЄС, опісля яких учасники та учасниці зможуть отримати цінні брендові призи.
29го лютого 2020: Львів – 11.00-15.00, у співпраці з «Інститутом міста», пл. Ринок, 1, аудиторія 108. Сторінка події.

1 березня, ХАРКІВ - Бути художницею: публічність, вразливість та особисті стратегії

Чому в історії мистецтва не було великих художниць? Так називається знамените ессе американської мистецтвознавиці Лінди Нохлін 1971 року. Спойлер: вони були, але нам про це не сказали. У 2020 році ми знаємо багато жіночих імен в історії мистецтва, але чи відомо нам, чого це їм коштувало? Як воно: бути художницею в світі, де “немає великих художниць”? Як бути дружиною/донькою “великого художника”? Як стати “великою художницею” і вижити в сучасному світі?

1 березня о 15:00 — дискусія-відкриття Тижня жіночої солідарності в Харкові “Бути художницею: публічність, вразливість та особисті стратегії жінок у мистецтві”.

В рамках дискусії відбудуться міні-лекції мистецтвознавиці Діана Клочко та культурологині Lesia Kulchinska та модероване обговорення. Модераторка — кінорежисерка, кураторка культурних проектів Nadia Parfan.

Вхід безкоштовний. Захід проходитиме в рамках Тижні жіночої солідарності. Харків. Сторінка події

24 лютого 2020
Поширити в Telegram
1770
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою