16 липня, 2024

Події 25 – 31 грудня

25 грудня 2017
Поширити в Telegram
2706

25 грудня, КИЇВ – Лекція «Традиційний жіночий костюм на понеділкуванні»

У кав’ярні «Кофеєрія» (вул. Межигірська, 9) о 15.00 відбудеться зустріч жіночого клубу, присвячена традиціям. Разом з Ганна Довбах говоритимуть про традиційний український жіночій костюм. На всіх міжнародних заходах Ганна представляє не тільки український досвід розбудови громадянського суспільства, а й українську жіночість у традиційному вбранні. Вартість участі – 100 гривень. У вартість входить безалкогольний напій на вибір: чай, кава, какао, вода або сік. Організаторки обіцяють подарунки учасницям. Сторінка заходу в Фейсбуці – тут.

25 грудня, КИЇВ - 2 сезон соціальної програми "Краса для всіх"

25 грудня буде оголошено результати відбору  на участь у 2 сезоні соціальної програми "Краса для всіх", з метою підтримки жінок, які постраждали від домашнього насильства, зокрема ґендерно-зумовленого насильства, а також жінок, які мають статус внутрішньо-переміщеної особи (ВПО). В рамках Програми планується безкоштовне навчання для таких жінок на курсах з перукарського мистецтва, а саме отримання практичних навичок перукаря-стиліста, колориста, спеціаліста з роботи з продукцією бренду Matrix, а також на курсах для б‘юті-консультанта (базовий догляд за шкірою, основні техніки макіяжу та візажу, навички комунікації та продажу). Кар’єра в сфері краси може змінити багато для тих, хто найбільше цього потребує. Навчання, яке здійснюється пристрасними експерт(к)ами за допомогою програми "Краса Для Всіх", дарує впевненість її учасницям і гарантує, що вони отримають певні навички, щоб почати свою кар’єру. Соціальна програма є ініціативою Центру «Ла Страда-Україна».  Детальніше – тут.

26 грудня, КИЇВ – Вистава «МАМА ЗАВЖДИ ЗАХИСТИТЬ»

«МАМА ЗАВЖДИ ЗАХИСТИТЬ» - незалежний театральний проект, звернений своєю увагою на українську провінцію, її типових і нетипових мешканців. Проект піднімає низку болісних для України проблем, які усе частіш призводять до сімейних конфліктів. «МАМА ЗАВЖДИ ЗАХИСТИТЬ» – це чутки українського степу. А тут відбуваються не просто сімейні сварки чи не розуміння двох поколінь. Тут стикаються два світи. Як їм ужитися під одним дахом, в одному селі, в одній країні? Як нам всім жити, розуміючи, які ми різні, розуміючи, що ми говоримо різними мовами в прямому і переносному сенсі? Початок вистави – 19.00. Адреса: вул. Васильківська, 1. Шукайте усю необхідну інформацію за посиланням.

25-31 грудня, КИЇВ – Виставка «Невидиме. Марія Примаченко».

У Національному музеї Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12) з 19 грудня до 21 січня виставлятимуться роботи Марії Примаченко. Музей вирішив показати зворотній, потаємний бік робіт художниці, які нещодавно отримав для своєї колекції від Дирекції художніх виставок України. Примаченко завжди підписувала свої полотна просто «М. П.», проте на звороті розгортала ще один невидимий світ, який доповнював і надавав нових смислів її картинам. Це фантастичні назви-підписи, які малоосвічена (а за плечима Марії усього чотири роки навчання) художниця витворювала народною говіркою у вигляді приказок-приповідок, часто римованих. У рамках виставки в атріумі Національного музею Тараса Шевченка функціонуватиме інтерактивний простір «Prima Maria»: величезні розмальовки із зображеннями звірів і птахів Марії Примаченко та яскрава фотозона з чудесними персонажами художниці, яку надав музею ТРЦ Gulliver. Більше про виставку – на сайті музею.

25-31 грудня, КИЇВ – Виставка «Марія Примаченко: Від Болотні до Парижа».

У спільному виставковому проекті Музею української діаспори, Національного музею українського народного декоративного мистецтва та Всеукраїнського благодійного фонду Марії Приймаченко представлено вибрані твори видатної української художниці, які отримали широке міжнародне визнання, експонувалися в різних куточках світу на персональних та групових виставках. На виставці глядачі та глядачки ознайомляться з 14 роботами Марії Примаченко (1930-1980-их років) із фондів Національного музею українського народного декоративного мистецтва, які поцінував світ і які доволі рідко виставлялися в Україні. Виставка триватиме до 14 березня. Вартість вхідного квитка 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Адреса: Київ, вул. Московська, 40-б.Більше про виставку на сторінці в Фейсбуці – за цим лінком.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

25 грудня 2017
Поширити в Telegram
2706
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою