29 березня, 2024

Події 25 червня – 1 липня 2018 року

24 червня 2018
Поширити в Telegram
2851

Події 25 червня – 1 липня 2018 року

26 червня, ЛУЦЬК – Вечір-портрет «Світло добра і любові Олени Пчілки»

29 червня 1849 року народилась перша українська письменниця, етнограф, фольклорист, видавець Ольга Петрівна Драгоманова-Косач (Олена Пчілка) – матір-натхненниця цілого грона діячів української культури і літератури, серед яких зорею першої величини сяє Леся Українка. Усіх, хто хоче разом з нами пошанувати Велику Волинянку, запрошуємо до Волинського краєзнавчого музею на вечір-портрет «Світло добра і любові…», який відбудеться 26 червня о 12.00. 
Серед інших матеріалів персонального фонду Олени Пчілки у музейній колекції зберігається оригінал, який буде експонуватись того дня – світлина юної Олі Драгоманової періоду її навчання в пансіонаті Нельговської (Київ, 1866). Деталі – за посиланням.

27 червня, ХЕРСОН - ОБСЄ Café у Херсоні

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні запрошує Вас відвідати в Херсоні ОБСЄ Café. Поговорять на тему гендерних стереотипів, впливу конфлікту та ролі жінки у розбудові миру. Серед промовців – радниця з гендерних питань СММ ОБСЄ Іветт Ланґенгейзен; представниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) Ніколета Мунтян, спостерігачі СММ ОБСЄ та інші. Зустріч відбудеться у неформальній атмосфері, тож Ви зможете за чашкою кави поставити гостям заходу запитання, які Вас цікавлять. Вхід - вільний! Для участі у події необхідно зареєструватися за посиланням https://goo.gl/mRVZPS. Початок о 18.00 у ВАН БАКС (вул. Пилипа Орлика, 23). Сторінка події.

27 червня, КИЇВ - Кінопоказ & Лекція Ханна Арендт (Hannah Arendt, 2012)

Арендт за життя стала відомою політологинею. Вона залишила Німеччину в 1933 році і втекла до США. Її роботи стосуються природи влади та суб'єктів політики, безпосередньої демократії, авторитету та тоталітаризму. Премія Ганни Арендт названа в її честь. Термін «буденність зла», введений в науковий обіг Ханною на початку 1960-х, з часом сам став буденністю, перетворився на кліше, розтушувати і придбав розхожий сенс, далекий від того абстрактно-філософського змісту, який вона вкладала в нього спочатку, з -за якого перетворилася майже в парію. Маргарете фон Тротта у фільмі «Ханна Арендт» відтворює обставини народження цього терміна і супутніх обставин, повертаючи терміну його істинний сенс. За жанром «Ханна Арендт», скоріше, ігрова реконструкція, що включає документальний матеріал галасливого процесу нацистського злочинця Адольфа Ейхмана, оберштурмбаннфюрера СС, начальника відділу по «остаточного вирішення» єврейського питання, прозваного «архітектором Голокосту». Лекторка - Юристка Center for Civil Liberties Марина Ліліченко
Коли? 27 червня (середа) о 18.30
Де? Басена 9г, оф.25
Вхід вільний за умови реєстрацїї за посиланням https://goo.gl/forms/l9vLE82GpqzUaPSv1. Сторінка події – тут.

29 червня, КИЇВ - Мітап з Катериною Бабкіною: як бути письменницею?

Катерина Бабкіна — українська письменниця, поетка, прозаїчка, сценаристка та драматургиня. Вона співпрацювала з такими виданнями, як-от: Esquire Ukraine, Фокус, Бізнес, Le Monde, ART UKRAINE, Harper's Bazaar, The Insider, ПЛАТФОРМА, Buro 24/7. Тексти Катерини Бабкіної перекладені польською, німецькою, англійською, шведською, французькою, румунською, чеською та російською мовами. Вона виступить перед публікою з лекцією про письменницьку діяльність в Україні.На зустрічі ви дізнаєтесь:що значить бути письменником або письменницею у сучасних реаліях; що і як насправді робить письменник або письменницею; як в Україні можна видати книгу.  Окрім цього ви зможете поспілкуватися зі спікеркою, поставити запитання та наприкінці придбати книжки з автографом від Каті! Початок о 19.00 у ЦеХАБ (вул. Хрещатик, 29). Сторінка події – тут.

29 червня, КИЇВ - Вхід заборонено: чому деякі групи виключені з міського простору?

В Україні низка соціальних груп стикається із виключенням із міського простору та кричущим порушенням права на житло. Це і люди, які через відсутність достойного доходу, проблеми із здоров’ям залишилися на вулиці; і етнічні групи, що переслідуються ультраправими; і ВПО. Особливого пригнічення зазнають жінки із цих груп. Ми хотіли б обговорити щоденність бідності жінок, буденні практики виживання такого виключення, структурні фактори та недосконалість політик держави, що спричиняють та посилюють проблеми, а також поговорити про можливі методи спротиву та солідарності із цими групами.Подія відбудеться в рамках проекту "Політекономія гендеру" за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні. Початок о 19.00 у Port creative Hub (Набережно-Хрещатицька, 10а). Сторінка події у ФБ – тут.

30 червня, КИЇВ - Лекція-практикум від Ярослави Гресь та Анни+Анастасії(Must Have)

Чому не потрібно боятися та як досягти успіху в бізнесі, незважаючи на будь-які життєві обставини? Чи важко розпочати власну справу, коли здається, що все проти тебе, і як довести усім, що ти зможеш? Шукаєте відповіді на ці запитання? Тоді ми чекаємо на Вас на зустрічі з надихаючими та успішними Ярославою Гресь та Анастасією Дзюбою і Анною Коваленко, що відбудеться 30 червня 2018. Участь у події є БЕЗКОШТОВНОЮ за умови обов’язкової попередньої реєстрації. РЕЄСТРАЦІЯ здійснюється до 12:00 29 червня 2018 за посиланням:http://womensleague.org.ua/uk-UA/Kalendar-podij/Uspih-kozhnoi-zhinky-Rozpochny-svij-biznes-vzhe-sogodni-YAroslava-Gres-ta-Anastasiya.aspx?ID=18. Місце проведення: вул. Хрещатик, 36 (Колонна Зала КМДА). Детальніше – за посиланням.

24 червня 2018
Поширити в Telegram
2851
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою