19 квітня, 2024

Події 25 листопада – 1 грудня

25 листопада 2019
Поширити в Telegram
2066

25 листопада, КИЇВ – Розмова про гендер: гендерна демократія в європейській дипломатії

ЄС-Україна Жінки в політиці запрошують на розмову про гендер.  У партнерстві з Фондом сім’ї Богдана Гаврилишина прийматимуть особливу гостю - заступницю голови Представництва ЄС в Україні, докторку Анніку Вайдеман. Будучи досвідченим дипломатом, докторка Вайдеманн поділиться своїми знаннями з питань гендерної рівності в дипломатії Європейського Союзу, а також у своїй країні - Німеччині. Вона розповість про шлях ЄС до гендерної рівності та зверне особливу увагу на те, як краще досягти гендерної рівності в Україні. Початок о 19.00 у Dialog Hub (вул. Володимирська, 43). Сторінка події.

25 листопада, КИЇВ - Прес-конференція: Міжнародний День Білої Стрічки

Прес-конференція: «Міжнародний день Білої Стрічки: боротьба проти насильства щодо жінок і дівчат». 25 листопада світ відзначає День Білої Стрічки, який відкриває міжнародну акцію: «16 днів активізму проти насильства щодо жінок і дівчат». У прес-центрі УКРІНФОРМ (вул. Б. Хмельницького, 8/16) об 11:00 відбудеться прес-конференція за участю народних депутатів України, які підтримали щорічний День Білої Стрічки у Верховній Раді, та амбасадорів Білої Стрічки в Україні, які взяли участь у зйомці соціального відео «Бій з Тінню» за підтримки Фонду сприяння розвитку демократії посольства США в Україні. Детальніше – тут.

25 листопада, КИЇВ - ШРАМИ│Дикий театр+ООН Жінки

рами - це реальні історії жінок. Історії фізичних і душевних ран, отриманих шляхом насильства і непорозумінь, стосунків і взаємодій, які так і не змогли загоїтися. Ґендерно зумовлене насильство може бути різним: психологічним, економічним, фізичним, сексуальним, але найстрашніше те - яке виправдовують.
Часто насильство маскують під щось прийнятне, але зазвичай любов, турбота… не залишають рубців?! Вистава Шрами - спільний проект Дикого Театру та ООН Жінки в Україні, реалізовано в рамках всесвітньої кампанії 16 Днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства, яка починається 25 листопада, в Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Прем’єра 25.11 - Київ, Національний центр Олександра Довженка, вул. Васильківська, 1
Реєстрація
18:00 https://forms.gle/zuukgry9rdPK2zaN6
20:30 https://forms.gle/XVfxjfta5JvdvE6B9

Більше інформації – тут.

26 листопада, ЛЬВІВ - Комікиня, комікеса, комічка. Вітні Каммінґс

Запрошуємо на перегляд стендапу американської комічки Вітні Каммінґс! У своєму нетфліксівському шоу “Can I touch it” (2019) Вітні коментує реакцію оточення на рух #MeTоо, ділиться власним досвідом роботи в розважальній індустрії та розмірковує про загрози та переваги жінок-роботів у житті людини. Заохочуємо Вас залишитися ще й на обговорення стендапу! Відео мовою оригіналу з російськими субтитрами. Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

26 листопада, КИЇВ - Правовий кінозал

Запрошуємо всіх, а особливо студентів, на спільний перегляд фільму, який піднімає дуже актуальну правову проблему - дискримінацію.  Дискримінація щодо осіб і соціальних груп може бути за ознакою раси, релігії, статі, етнічної приналежності, походження, національності або сексуальної орієнтації, de jure або de facto, пряма й непряма. Ще у 1948 році Загальна декларація прав людини заборонила всі форми расової й іншої дискримінації. Але, звісно, у світі ще є багато темних закутків, звідки слід викорінювати несправедливість. Фільм "За статевою ознакою" переконає вас у тому, що боротьба за рівність статей - це не тільки жіноча проблема. Кіно коментуватимуть директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та адвокати системи безоплатної правової допомоги. Реєстрація за посиланням. Початок о 18.30 у Координаційному центрі з надання правової допомоги (вул. Січових Стрільців, 73). Сторінка події.

27 листопада, ЛЬВІВ - Поверни собі ніч (вечірній марш)

В цей вечір закликаємо жінок Львова вийти на вулицю, аби оголосити своє право на безпеку в місті в темний час доби. Подія в рамках всесвітньої кампанії “16 днів проти гендернозумовленого насильства”. Місце зустрічі: площа біля Верхнього Шувару (біля зупинки трамваю “Шувар”). В добі не має бути часу для насилля! Якщо на нас нападають вночі — це не наша провина, що ми “не там” і “не тоді” ходили, а проблема міста: його неосвітлених вулиць, його реагування на дзвінки в поліцію, його незручного міського транспорту. Ми заявляємо про своє право на місто — право пересуватися містом і вдень, і ввечері, і вночі. Початок о 19.00. Деталі – за лінком.

26 листопада, ПОЛТАВА - Gender talk Полтава

Публічна дискусія "Гендерна політика в регіоні: виклики та можливості".
Поговоримо відверто? Початок об 11.00 у Полтавському обласному центрі зайнятості. Більше про спікерок і програму – тут.

27 листопада, ПОЛТАВА - Феміністична кава у Полтаві

Що означає бути феміністкою у професійному та особистому житті? Які найбезглуздіші питання та коментарі доводиться чути жінкам, які ідентифікують себе як феміністки?  Які можливості дає фемінізм та гендерна рівність жінкам, чоловікам та суспільству?  Ці та інші питання обговорять Анна Довгопол, Олена Стрельник, Альона Гончаренко, Ніна Король, Надія Кучер, Наталія Сіробаб, Наталія Панченко за чашкою феміністичної кави. Приєднуйтесь до відкритої, гарячої дискусії з присмаком кави. Захід відбудеться за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung в Україні. Початок о 17.30 у «Зміст Книгарня» (вул. Небесної Сотні, 12). Сторінка події.

29-30 листопада, КИЇВ - Young Women's Forum

Під загальною темою "Шлях до інклюзії" Форум молодих жінок об'єднає активістів та активісток задля інформування, надання можливостей для подолання бар'єрів, що стоять перед жінками.Ми запросили депутаток українського та європейського парламентів, громадських активісток, дипломатів, тренерів та інших цікавих спікерів задля поширення досвіду, спонукання до дискусії та надання практичних засобів подолання гендерної нерівності в ваших організаціях та об'єднаннях. Запрошуємо до участі молодь! Місце: Верховна Рада України, iHUB. Робочі мови: англійська, українська. Початок 29 листопада о 12.00. Більше інформації – за посиланням.

30 листопада – 1 грудня, ЛЬВІВ - Семінар з правових аспектів гендерної рівності

Семінар з правових аспектів ґендерної рівності «Рівність у праві» - всеукраїнський дводенний захід, який складатиметься з серії лекцій та панельних дискусій, спрямованих на підвищення рівня знань студентів-правників та практикуючих юристів щодо правових аспектів забезпечення ґендерної рівності в Україні. В 21 столітті, коли рівність прав та можливостей чоловіків і жінок є вимогою часу, нормою законодавства демократичної правової держави необхідно подальше осмислення шляхів, форм та методів усунення, нейтралізації, нівеляції тих ґендерних стереотипів та дискримінаційних практик, що були вироблені традиційним патріархальним суспільством. До участі запрошуються студенти та студентки I-VI курсів закладів вищої освіти України, які навчаються за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність», а також практикуючі юристи/юристки, науковці/науковиці, та усі , хто цікавиться гендерною проблематикою. Детальніше – тут.

25 листопада 2019
Поширити в Telegram
2066
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою