16 липня, 2024

Події 25 лютого – 3 березня 2019 року

24 лютого 2019
Поширити в Telegram
2211

26 лютого, ХАРКІВ - Інтерактивна майстерня “Впораюся Сама”

26 лютого, 19.00-22.00 — майстерня в Прайдхаб На вас чекає насичена інтерактивна майстерня, присвячена вирішенню різноманітних побутових проблем, що вважаються традиційно «чоловічими».  Здійснювати самостійно елементарні ремонтні роботи вдома — це легко, а брати участь у воркшопі разом із нашою селф-мейд майстринею ще й весело!  Ви отримаєте змогу навчитися не лише закручувати гайки, але й ремонтувати крани, замінювати вимикачі, розетки тощо.
Участь безкоштовна, але кількість учасниць обмежена, тому поспішайте заповнити реєстраційну форму. Беріть із собою подруг, рідних, знайомих та усіх зацікавлених! І нехай ваші репости допоможуть всім дізнатися про нові корисні можливості. Захід проводиться Громадською організацією «Харківське Жіноче Об’єднання «Сфера» за фінансової підтримки Українського жіночого фонду. Відповідальність за зміст несе Громадська Організація «Харківське жіноче об’єднання «Сфера». Інформація, яку представлено, не завжди відображає погляди Українського жіночого фонду. Сторінка події.

27 лютого, Брюссель - Українські ветеранки в штаб-квартирі НАТО

Безпрецендентна подія для української військово- дипломатичної історії. Вперше українські ветеранки запрошені на офіцийну зустріч в штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. Делегація з шести наших ветеранок, кожна з яких пройшла добровольцем війну. ранку 27-го лютого приходьте підтримати і провести на літак в Брюссель своїх ветеранок! В программі заходу - показ документального фільму про участь наших жінок у війні Невидимий Батальйон, офіційні промови ветеранок про реальний стан справ на війні, відповіді на питання щодо російської агресії. На зустрічі планують бути присутні топ-керівники Північноатлантичного альянсу.
Організатори події:
Mission of Ukraine to NATO та проект Невидимий Батальйон
P.S. Планується також зустріч з місцевими активними українцями та ще один показ фільму в Українському домі.
P.P.S. Збираються 27 лютого, в середу, о 10.00, залізничний вокзал Південний, 100 метрів ліворуч від центрального входу, біля автобусів на аеропорт Бориспіль. Деталі – за посиланням.

27 лютого, ХАРКІВ - Інтерактивна лекція "Жінки у науці: ті, що змінили історію"

Чому потрібно розповідати про великих науковиць та винахідниць? А тому, що словосполучення «велика вчена» для багатьох звучить як нісенітниця. Наявність портретів суворих вчених-чоловіків в шкільних кабінетах та студентських
аудиторіях вкорінює стереотипні уявлення, що жінки завжди цікавились тільки домогосподарством та вихованням дітей. Однак, хто знає, кому дякувати за появу Wi-Fi? За підгузки, посудомийку, кевлар і відкриття пульсарів? Однак, хто знає, що
першою програмісткою людства була саме жінка? Жінки не просто внесли вклад у розвиток математики, фізики, біології, медицини, архітектури, психології тощо, а створювали історію разом з чоловіками. Про жінок, які були і є науковицями та винахідницями, які стали поведінковими моделями, прикладами для наслідування і натхненницями піде мова на інтерактивній лекції «Жінки у науці: ті, що змінили історію».
Лекторка: Maria Shcherbina, кандидатка філософських наук, доцентка, викладачка Харківського медичного університету та коледжу текстилю та дизайну
Лекція відбудеться 27 лютого 2019 року з 13.00 до 16.00 у Центрі гендерної культури (м. Харків, Московський пр., 124-А). Вхід вільний, телефон для довідок (057)7565662. Сторінка події.

27 лютого, КИЇВ - Показ стрічки "Перехрестя. Історії секс-працівників — мігрантів"

5 новел про життя секс-працівників з різних країн Європи, які працюють в умовах міграції. Стрічку створено режисерами з Сербії, Франції, Норвегії, України та Іспанії за участі та щирого сприяння активістів — героїв та героїнь фільму. В українській частині стрічки висвітлені історії активісток, учасниць команди БО Легалайф-Украина — правозахисної організації, що вже 10 років опікується захистом прав секс-працівників в Україні. Рік тому зусиллями Real Stories Production та Friedrichstrasse Production на замовлення БО Легалайф-Украина був створений фільм «Така робота» (The Job), який став переможцем Prague Film Awards, а також отримав відзнаку журі Харківського кінофестивалю Бардак - фестиваль кино. Частково сюжет «Такої роботи» увійшов до єдиного європейського фільму «Перехрестя». За підтримки Фундації Інституту Відкритого Суспільства. Вхід вільний. Початок о 19.30 у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Сторінка події.

1 березня, КИЇВ – Відкриття виставки «Безстрашні. Частина І»

Виставка та лекторій «Безстрашні: вони творять фемінізм в Україні. Частина І» розповідає про тих 12 героїнь, інтерв’ю з якими ми уже мали честь опублікувати на сайті «Гендер в деталях». Влучні спостереження, дошкульну критику, та мудрі поради від видатних жінок доповнюють їхні портретні світлини. Фотографині Олені Ангеловій вдалось показати візуально той досвід, який стоїть за плечима кожної. Відкриття виставки відбудеться 1 березня 2019 року о 18.30 у Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б) і розпочнеться лекцією Tamara Martsenyuk «Український фемінізм із 1990-х часів до сьогодення: історії про тих, які наважилися подолати страх». Із часів незалежності в Україні створено чимало жіночих і феміністичних організацій та ініціативних груп, реалізовано проектів із забезпечення гендерної рівності та написано книг. Які ознаки та виклики варто виділити в українському феміністичному активізмі? Якими були знакові академічні та низові ініціативи, покликані привернути увагу до становища жінок? Хто є ті безстрашні жінки, які творять український фемінізм?  Вхід вільний за обов'язковою реєстрацією. Сторінка події – тут.

1 березня, КИЇВ – Лекція з секс-педагогинею Юлією Ярмоленко "Жіноча сексуальність: знайомство з собою"

Ви дізнаєтесь:
– Як антропологічні, історичні, соціальні та культурні фактори впливають на нашу сексуальність.
– Що таке людська сексуальність? Чи є різниця між жіночою та чоловічою сексуальністю?
– Фізіологія: особливості побудови клітора, вульви та вагіни.
– Здоров’я: гігієна під час менструації, сучасні гігієнічні засоби.
– Мастурбація в підлітковому та дорослому віці: користь чи шкода?
– Оргазм: основні причини відсутності під час статевого акту.
– Точки/зони G, К, А, U – правда чи вигадка?
– Методи дослідження ерогенних зон та власного тіла.
– Техніки, що допомагають жінкам досягати більшого задоволення.
– Товари із секс-шопу, які роблять наше життя комфортнішим.
З 19:00 до 21:30 за адресою вул. Хрещатик 15 (Пасаж). Реєстрація – тут. Сторінка події.

1 березня, ХАРКІВ - WikiGap 2019 | Харків

Запрошуємо всіх охочих взяти участь у WikiGap та створити чи поліпшити статті в українській Вікіпедії про видатних жінок. WikiGap — це глобальна подія, що об'єднує людей по всьому світу для того, щоб виправити гендерний дисбаланс та створити більше статей у Вікіпедії про видатних жінок: експерток та рольових моделей у різних сферах.
WikiGap у Харкові відбудеться 1 березня з 14:00 до 18:45 у у бібліотеці Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова (вул. Маршала Бажанова, 17). Вхід вільний за умови попередньої реєстрації — https://goo.gl/forms/KA3aytoBplCCsDJ93. До WikiGap можна також долучитися онлайн. Зустріч у Харкові відбудеться в рамках триденного онлайн-марафону WikiGap в Україні 1-3 березня. Детальніше про WikiGap 2019 в Україні — http://wikigap.wikimedia.org.ua. Сторінка події.

1 березня, ХАРКІВ - Місце жінки у візуальному просторі: «полукруглий» стіл та відкриття виставки

Спосіб представлення жінки у сучасній візуальній комунікації як правило не відповідає її ролі у сучасному соціальну житті. Як дизайнерки та спеціалістки з медіа-комунікацій ставляться до цієї проблеми? Студентки кафедри графічного дизайну ХДАДМ та кафедри медіа-комунікацій університету ім. Каразіна поділяться своїм власним досвідом в усвідомленні та висвітленні цієї ситуації та розкажуть про свої проекти.

1 березня, КИЇВ - WikiGap 2019 | Київ

Запрошуємо всіх охочих взяти участь у WikiGap та створити чи поліпшити статті в українській Вікіпедії про видатних жінок. WikiGap — це глобальна подія, що об'єднує людей по всьому світу для того, щоб виправити гендерний дисбаланс та створити більше статей у Вікіпедії про видатних жінок: експерток та рольових моделей у різних сферах.
WikiGap у Києві відбудеться 1 березня з 14:00 до 18:00 у Могилянській школі журналістики (вул. Волоська, буд. 8/5, корпус 4, «Медіацентр DFJ»). Вхід вільний за умови попередньої реєстрації — https://goo.gl/forms/bS5I9qJ3iO2Sqa362.
Для всіх, хто завітає на захід, організатори підготували подарунки та справжню шведську фіку — перерву на каву, спілкування та найулюбленіший шведський десерт — булочки з корицею :)
До WikiGap можна також долучитися онлайн. Зустріч у Києві відбудеться в рамках триденного онлайн-марафону WikiGap в Україні 1-3 березня. Детальніше про WikiGap 2019 в Україні — http://wikigap.wikimedia.org.ua.
WikiGap проводиться вже вдруге, і цього року, крім Києва, аналогічні зустрічі відбудуться 1 березня у Харкові та Львові. А протягом березня — по всьому світу.
Разом ми хочемо створити більш гендерно рівний Інтернет — і більш гендерно рівний світ. Приєднуйтесь! Більше інформації – за лінком.

2 березня, ЛЬВІВ - Що робить влада для гендерної рівності?

Запрошуємо жінок (зі Львова та Львівської області), які хочуть активно впливати на гендерну політику до участі у майстерні законодавчого театру «Що робить влада для гендерної рівності?»  За допомогою творчих інструментів (форум театр, візуальні мистецтва, історії) з’ясуємо, з якими викликами й проблемами стикаються жінки, які пережили досвід гендерної дискримінації. Як можна вирішити ці проблеми на різних рівнях влади? Які державні інституції зобов'язані піклуватися й забезпечувати рівні права та можливості для жінок і чоловіків? Як конкретно львівські посадовці вирішують ці проблеми і що входить у сферу їх компетенції? Розглянувши ці проблеми, ми спільно подумаємо, як вони можуть бути ефективно вирішені за допомогою методики креативної адвокації. Також проаналізуємо, які заходи можна вжити для того, аби місцева влада почала впроваджувати ефективну гендерну політику в місті й області. Важлива частина майстерні, яка «озброїть» учасниць законодавчо – знайомство з Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та Національним планом дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок. Детальніше про умови участі – за посиланням.

 2 березня, КИЇВ - Лекція з сексуальної грамотності для підлітків 11-13 років

На зустрічі учасниці дізнаються:

- Гігієна: що важливо знати.
- Які фізіологічні зміни найбільше лякають підлітків з 11 до 16? Коротко про ерекції, полюції, менструації, зростанні грудях, виділених з піхви.
- Як правильне харчування, відсутність шкідливих звичок і фізична активність впливають на нашу сексуальність, самопочуття, тривалість і якість життя.
- Чому перегляд порно варто відкласти до 18 років, і які негативні наслідки можуть бути при перегляді фільмів для дорослих в підлітковому віці.
- Навіщо потрібні контрацептиви і як ними правильно користуватися.
- Що потрібно знати перед першим сексом. Як уникнути маніпуляцій і примусу? Що таке «культура згоди»? Вчимося говорити «ні».
- Куди звернутися за допомогою: медичної, психологічної.
- Відповіді на запитання.

З 14:00 до 16:30 за адресою вул. Хрещатик 15 (Пасаж). Реєстрація – тут. Сторінка події.

2 березня – Лекція «Лекція з сексуальної грамотності для підлітків 14-17 років»

Початок о 17.00 за адресою вул. Хрещатик 15 (Пасаж). Реєстрація – тут. Сторінка події.

3 березня – Лекція «Як і коли говорити про секс з підлітками»

Проводить Юлия Ярмоленко (Yulia Yarmolenko) - секс-педагогиня, автор програм із сексуальної грамотності для підлітків та дорослих, популяризаторка сексуальної освіти в Україні.
Лекція проводиться українською мовою
На зустрічі будуть розкриті такі питання:
- як почати розмову з підлітком;
- що робити, якщо раніше такі теми не піднімалися в родині;
– як не зіпсувати стосунки з дитиною в непростий період пубертату;
– навіщо давати підліткам презервативи та що при цьому говорити;
– як обговорювати такі теми, як любов, секс, ВІЛ, сексуальні домагання, утримання, сексуальна орієнтація;
– як реагувати, якщо застали сина або дочку за мастурбацією;
– що робити, якщо підліток дивиться порнографію;
– які основні причини підліткових суїцидів;
– як уберегти від ранніх сексуальних експериментів;
– як навчитися справлятися зі своїми емоціями в складних ситуаціях.
Реєстрація.  Київ, вул. Хрещатик 15 (Пасаж), початок о 15:30 до 18:00. Сторінка події.

3 березня, КИЇВ – Лекція «Секс-ігри та секс-іграшки»

Один з найпозитивніших і найпрактичніших майстер-класів на тему сексуальності - "Секс-ігри та секс-іграшки".
Щонайменше 10 кілограмів секс-девайсів та секс-косметики - і усе можна розглядати, вмикати, прикладати до тіла, куштувати, нюхати, використовувати на шкірі.
Що саме? Лубриканти - на силіконовій та водяній основі, із різноманітними смаками; свічки та олійка для масажу; найякісніші презервативи, які не продаються в аптеках; сучасні засоби гігієни, про які ви, можливо, навіть не чули; іграшки для пар. Ми обов'язково поговоримо про здоров'я та безпеку в сексі, а також про те, що може допомогти повернути пристрасть у тривалі стосунки. Усі присутні отримають цікаве "домашнє завдання", візьмуть участь у розіграші тематичних призів і зможуть розвіяти для себе кілька міфів про секс та сексуальність. Конфіденційність, безпечний простір і гарний настрій гарантуємо! Ведуча - секс-педагогиня, авторка програм із сексуальної грамотності, популяризаторка сексуальної освіти в Україні Юлия Ярмоленко (Yulia Yarmolenko). Початок о 19.00 у Перший LoveSpace (вул. Ярославська, 55). Сторінка події.

3 березня, КИЇВ - Spring STYLE PARTY

О 16.00 Супер-ВЕЧІРКА до початку весни від Ukreina та Бодипозитив!
Тебе чекає ексклюзивний Майстер-клас від імідж-стилістки Катерини Філіпенко "Як за допомогою одягу стати на 3-4 розміри стрункішою без спорту і дієт, або секретні техніки іміджу". А ще в програмі супер-розграші. Всі деталі - тут

24 лютого 2019
Поширити в Telegram
2211
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою