19 квітня, 2024

Події 25 вересня - 1 жовтня

25 вересня 2017
Поширити в Telegram
3549

25 вересня, КИЇВ – Форум «Разом за Україну, вільну від насильства щодо жінок»

У рамках Форуму відбудеться презентація результатів дослідження «Економічні наслідки насильства щодо жінок в Україні» від Фонду народонаселення в Україні. Список спікерів та програму шукайте за цим посиланням.

25 вересня, КИЇВ – Her story: Women who change the country»

Зустріч з жінками, які змінюють країну. Вони поділяться своїм досвідом, розкажуть про життєві пріоритети та джерела натхнення. Організатор зустрічі – European Business Association. На цій сторінці можна дізнатися про спікерів заходу.

25 вересня, ОДЕСА – Тренінг для представниць Одеської області

Тренінг із підвищення управлінської компетенції, розвитку мотивації та презентаційних навичок для жінок-лідерок з Одеської області. Участь також передбачає роботу над соціальним проектом, що буде презентований на заключній частині в Києві. Дізнайтеся більше за лінком.

27 вересня, КИЇВ – Прес-конференція кінопроекту «Невидимий батальйон»

Захід приурочений прем’єрі першого повнометражного фільму про участь українських жінок у війні з Росією «Невидимий батальйон», що відбудеться 14 жовтня на національному телебаченні. Авторка проекту Марія Берлінська розповість про його мету, про роль кіно, про інформаційну війну та роль жінок у війні з Росією, які гинуть і перемагають у справжній війні, не  громадянському конфлікті. Більше про спікерів та сам проект дізнайтеся тут.

28 вересня, КИЇВ – Виставка Ніни Іпатій «Білим по білому»

Виставка решетилівської вишивки з нагоди 60-річниці від дня народження майстрині. На виставці буде продемонстровано відому полтавську вишивку складної техніки «білим по білому». Подивитися на роботи можна буде в «Музеї Івана Гончара» до 29 жовтня. Шукайте деталі на цій сторінці.

28 вересня, ЧЕРКАСИ – Презентація книги Олени Стрельник «Турбота як робота»

Олена Стрельник – кандидатка соціологічних наук, авторка, яка висвітлює проблеми сучасного материнства. Після презентації зустріч продовжиться у форматі запитання-відповідь. Сторінка події в Фейсбуці – тут.

28 вересня, ДНІПРО – Панельна дискусія "Ні, це не сексизм"

У галереї «Арт-світ» відбудеться цікава дискусія на тему сексизму та гендерної дискримінації у рекламі. Спікерки й спікери будуть говорити про причини цього явища, а також даватимуть поради щодо того, як поводитися у випадку обурення сексистським підтекстом реклами. Більше про захід можна знайти, перейшовши за цим посиланням.   

28 вересня, КОЛУМБУС – Women of Maidan: Film Screening

Презентація документального фільму «Жінки Майдану» та бесіда з режисеркою Ольгою Онишко після показу. Більше про захід – тут.

29 вересня, КИЇВ – Гендерний клуб

Феміністична ініціатива «Борщ» ініціювала створення «Гендерного клубу» в НПУ ім. Драгоманова. Це простір, що є абсолютно вільним від будь-яких гендерних стереотипів, де будуть відбуватися дискусії, перегляд фільмів та все, що цікавитиме відвідувачів. Якщо вам імпонує ця ініціатива, шукайте деталі тут.

29 вересня, КИЇВ – Презентація фотовиставки «Емігрантки» та публічна дискусія

В Українському фонді культури відбудеться українсько-канадський проект «Емігрантки», що стосується теми досвіду життя і праці українських емігранток закордоном. Авторки: Устина Стефанчук, Оксана Шишина-Ковалик. Деталі можна знайти на цьому сайті.

29 вересня, ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ – Тренінг для представниць Хмельницької та Тернопільської областей.

Вже відомий вам тренінг від проекту Благодійного фонду «Рівність і взаємоповага» тепер в західних областях України. Для участі необхідно зареєструватися. Усю важливу інформацію шукайте на сторінці в Фейбуці.

29 вересня, ДНІПРО – Fem Talks

Дискусія у межах проекту «365 днів за фемінізм», організована ГО «Інсайт». На зустрічі своїми власними історіями поділяться журналістка «Громадське. Дніпро» Юлія Трофімова та кандидатка філософських наук, доцентка кафедри філософії ДНУ  ім. О. Гончара Тетяна Талько. Організатори обіцяють, що буде цікаво. Більше – тут.

30 вересня, КИЇВ – Лекція «Фемінітиви: використовувати не можна ігнорувати»

Інформативна лекція від кандидатки філологічних наук Олени Малахової, де будуть обговорюватися такі моменти, як відображення фемінітивів в словниках української мови, фемінітиви в інших мовах світу, спосіб їхнього творення, вплив мовної картини світу на світогляд. За більш детальним описом лекції перейдіть за цим посиланням.

30 вересня, ЛЬВІВ – Тренінг "Як обстоювати власний простір та власну точку зору"

Тренінг для дівчат 14-16 років, де вони зможуть навчитися обстоювати свою позицію й переконання, працювати над навичками дискутування й публічних промов. Захід відбудеться за підтримки Фонду Генріха Бьойля, участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація. Більше інформації про подію – за цим лінком.  

30 вересня, ЗАПОРІЖЖЯ – Фестиваль рівності

Простір для творення сучасних сенсів і промоції руху міста Запоріжжя до відкритого світу, вільного від будь-яких забобонів та упереджень. Вхід вільний. Розгорнуту програму можна знайти за цим лінком. Сторінка події у Фейсбуці – тут.

Текст підготувала: Антоніна Рибка

25 вересня 2017
Поширити в Telegram
3549
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою