24 квітня, 2024

Події 26 березня – 1 квітня

26 березня 2018
Поширити в Telegram
3305

Події 26 березня – 1 квітня

26 березня, КИЇВ – Дискусія "Жінки на лінії зіткнення: як їх змінили нові реалії?"

Обговорення теми життя жінок в умовах збройного конфлікту, яке охоплює прослуховування особистих історій жінок з метою розуміння, як збройний конфлікт вплинув на їхнє життя та те, як вони справляються з новою реальністю. Жінки, які живуть у зоні конфлікту на Донбасі, стикаються з численними ризиками, загрозами та викликами. Тим не менш, вони відіграють активну роль у полегшенні наслідків конфлікту та допомагають своїм громадам долати труднощі. Крім того, експертки МКЧХ із психосоціальної підтримки поділяться з вами своїм досвідом роботи з жінками із зони конфлікту: їхніми сподіваннями, страхами та механізмами, що допомагають їм долати труднощі.
Спікерки:
- Юлія Охмат, фахівчиня МКЧХ із психосоціальної підтримки
- Світлана Бритська, медсестра із селища Майорськ

Захід розпочнеться о 15.00 у просторі IZONE за адресою вул. Набережно-Лугова, 8. Сторінка події – тут.

27 березня, КИЇВ - Лідерське кафе: Жіноча сила

Ці жінки змінюють наше уявлення щодо «суто чоловічих» професій. Ці жінки протидіють злочинності, патрулюють вулиці та захищають кордони.  Ці жінки неймовірні, завзяті та сильні. О 18.30 в Лідерському кафе від America House Kyiv (вул. М. Пимоненка, 6) можна буде почути їхні історії, які надихають. Гості: 
Христина Бродич, Національна радниця з питань політики гендерної рівності в секторі безпеки України, ООН Жінки.
Ірина Лємєшева, начальниця відділу в Департаменті «КОРД» Нацполіції України, майорка поліції.
Майя Бреславська, очільниця Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області.
Катерина Павліченко, старша лейтенантка поліції, заступниця начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.
Катерина Белугіна, старша лейтенантка поліції, начальниця відділу зав’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.
Марія Чубун, інспекторка прикордонної служби – майстерка відділення контролю другої лінії ВПС «Бориспіль (термінал D).
Для участі, будь ласка, зареєструйтеся за посиланням. Сторінка заходу у ФБ.

28 березня, ЛЬВІВ – Лекція «Чи переможе директорка директрису? Розмова про фемінітиви»

Останні десятиліття в україномовному просторі стрімко зростає затребуваність фемінітивів – назв на означення жінок за професією, видом діяльності, соціальним статусом та ін. Однак ми все ще вагаємося, як доцільніше назвати жінку: професор чи професорка, керівник чи керівниця, психолог чи психологиня? Під час лекції спробуємо з’ясувати, яким робом жіночі назви залучено до розподілу влади в суспільстві і як мова постає простором символічної боротьби і за престиж та визнання досягнень жінки в суспільстві, і за ідеологічні стремління (мовної) політики.
Доповідачка: Олена Синчак – мовознавиця, доцентка кафедри філології Український католицький університет UCuniversity, кандидатка філологічних наук.
Коли: 28 березня о 17:00
Де: центр Window on America Lviv, пл. Ринок 9 (2 поверх)
Сторінка події у ФБ – тут.

28 березня, КИЇВ - Кінопоказ та дискусія «Ромська жінка. New Vision» Docudays UA

З 23 по 30 березня 2018 року в Києві відбувається Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Тема цьогорічного Docudays UA «Рівні рівності» - про суспільні виклики, пов’язані з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою – «виміряти» рівні рівності. У рамках теми цьогоріч заплановано проведення дискусії «Ромська жінка. New Vision» та кінопоказу «Сім історій успішних ромських жінок України» (співавтори проекту Роман Блажан Roman Blazhan та Наталія Зіневич Natalja Zinevych). Показ розпочнеться о 12.00 у просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Сторінка заходу у соц. мережі – за лінком.

28 березня, КИЇВ - Лекція "Робота поліції проти домашнього насильства"

В рамках курсу "Юридична самооборона" відбудеться лекція представника поліції, координатора проекту із запобігання та протидії домашньому насильству "ПОЛІНА" Андрія Ткачова. Він розповість про діяльність поліції у сфері боротьби з домашнім насильством та надасть рекомендації, як убезпечити себе від кривдника. Організовує Ліга захисту прав жінок "Гармонія Рівних". Лекція почнеться о 18.30 за адресою вул. Лаврська, 16. Сторінка заходу в Фейсбуці – тут.

29 березня, КИЇВ - Дискусія "Жінки у сфері праці"

До грудня 2017-го року в Україні існував перелік з понад 450 заборонених для жінок професій. До переліку «заборонених» ввійшли різні професії у цілих галузях: транспорту, металообробки, електротехнічного та хімічного виробництва, лісозаготівельних робіт тощо. Скасування переліку розширило економічні можливості жінок та їх доступ до раніше недоступних повноважень. Про виклики «заборонених» професій для жінок, шлях до скасування переліку таких професій, історії про особисте та професійне, можна буде почути від спікерок заходу. Серед них: Елена Маслова, працівниця шахти «Терновська» Криворізького залізнорудного комбінату, голова жіночого комітету Криворізької міської організації Незалежної Профспілки Гірників України, Masya Chehmestrenko/ Оксана Чехместренко, перша дайверка ДСНС УкраїниІрина Суслова, політикиня, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин. Зустріч відбудеться в офісі ГО "Трудові Ініціативи", вул. С. Петлюри, 10 о 19:00. Сторінка події - тут

29 березня, КИЇВ - Дискусія: "Право на тіло. Легалізація секс-послуг"

Тема сексу та секс-послуг тривалий час була табу. Сьогодні ж всі громадяни мають абсолютно рівні права.  Активістка, правозахисниця та секс-працівниця Nataliia Isaieva та Imre Wessels, громадянин країни, де робота в сфері секс-послуг вже давно визнана офіційною, готові поділитися своїми поглядами на це пікантне питання. 
Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/lc_rtb. Перша лекція розпочнеться о 18.00, друга о 19.00 (англійською мовою) у приміщенні 4 корпусу НаУКМА, аудиторія 4-101. 

29 березня, КИЇВ - Мене не спинити: зустріч-презентація з Ранією Андерсон

Книга “Мене не спинити” є першою книгою з саморозвитку для жінок у країнах з економікою, що розвивається. Вона розповідає про те, як досягти успіху в умовах перехідної економіки та які 6 звичок має виробити кожна успішна жінка. У книзі “Мене не спинити” містяться розповіді про жінок, які дуже схожі на вас, - які мешкали в таких, як ви, кварталах, жили у таких, як ви, родинах, і посідають провідні посади в корпораціях, мають власний бізнес чи працюють незалежно як консультанти та фрілансери. Поради авторки, Ранії Андерсон, підкріплені історіями успіху 250 жінок з країн, що розвиваються, з якими вона особисто спілкувалася і проаналізувала їх шлях до успіху. Тепер ця книга доступна українською, а її авторка Ранія Андерсон приїде в Україну, щоб особисто поспілкуватися з читач(к)ами й розповісти про свій досвід. Видання здійснено за сприяння Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine. Для реєстрації скористайтеся лінком. Кількість місць обмежена. Вхід безкоштовний. Захід розпочнеться о 18.30 у America House Kyiv (вул. Миколи Пимоненка, 6). Посилання на сторінку події у ФБ – тут.

29 березня, КИЇВ – Дискусія "Нє хадітє, дєвочкі, вєчєром адні"

Під час заходу мова піде про те, як вплинули гучні скандали, пов’язані з насильством в Голлівуді, на українське суспільство та які питання в контексті цього постали перед ним. Учасниці обговорюватимуть лист "сотні французьких жінок", скандинавську ідею згоди на секс, межі між фліртом та домаганнями й інше. Йтиметься, крім того, про вплив означеної суспільної дискусії на соціальні норми, що виправдовують насильство та звинувачують жертву. Захід відбуватиметься у межах формату вільного спілкування "Кава з правозахисниками" XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Організатором дискусії є Центр інформації про права людини. Учасниці: Ольга Веснянка, журналістка, експертка Коаліції з протидії дискримінації, співзасновниця Кампанії проти сексизму "Повага", Марина Балабан, випускова редакторка "Обоз ТВ". Для участі, будь ласка, зареєструйтеся. Дискусія відбудеться з 11:30 до 12:30 у кінокафе Gastroll' (вулиця Костянтинівська, 26, кінотеатр "Жовтень"). Детальніше – за посиланням.

30 березня, КИЇВ – Дискусія «Секс-маніпулятори: що ми знаємо про пікап?»  

Відкрита дискусія в рамках спец.проекту Громадського радіо ДОВЕДИ, ЩО КОХАЄШ. У фокусі уваги - пікап. Хто вони - сучасні сертифіковані спокусники? На яких принципах ґрунтуються їхні технології і як це впливає на психіку? За якими ознаками їх розпізнати? Де пролягає межа між бажанням флірту і агресивною маніпуляцією сексом? Про все це подискутуємо разом з тренер(к)ами пікапу та їхніми учнями, ученицями і тими, хто мали/мають досвід спілкування і зв’язків з пікаперами.
Запрошені гості: Nastya Melnychenko, голова ГО "Студена";  Ornella Ostapenko дизайнерка, дослідниця, представить результати дослідження "Знайомство у великому місті", Yulia Voitenko, медійниця, дослідниця, які представлять результати дослідження Лабораторії інтервізуальності "Знайомство у великому місті". Місце проведення: Креативний простір "Часопис", зала Talk’ова, вул. Льва Толстого, буд. 3. Початок о 18.30. Лінк на подію.

30 березня, ХАРКІВ - Кінопоказ та дискусія «Вона прекрасна, коли злиться»

На завершальному заході Тиждень жіночої солідарності. Харків. 2018 року надихаємось переглядом документального фільму про розгортання другої хвилі фемінізму у США та потужний рух американських жінок! Вустами самих активісток стрічка розказує про розвиток феміністичного руху і його виклики у другій половині ХХ ст. Фільм розкриває, як поступово феміністичний рух звертав увагу на все глибші проблеми суспільства, за вирішення яких варто боротися: право на аборти і контрацепцію, видимість і права лесбійок, права кольорових жінок, класова нерівність, жіноча сексуальність, використання жіночих образів у мистецтві і репрезентація жіночого досвіду в історії. Дискусія відбудеться за участю та модерацією:
Anna Dovgopol - координаторки програми "Гендерна демократія" представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні
Anna Sharyhina - координаторки проекту "Тиждень Жіночої Солідарності".

Початок показу о 19.00 у Pintagon Pub (вул. Данилевського, 26). Лінк на сторінку в ФБ – тут.

31 березня, КИЇВ – Презентація «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків"

Мистецький арсенал. ЛітЛаб запрошує на презентацію першого в Україні видання про знаних українських жінок «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» 31 березня о 17:00 у Мистецькому Арсеналі за участі авторів Kateryna BabkinaМарк Лівін та героїнь книжки.
«Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» – це перша збірка історій для дітей та підлітків про українських жінок, щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства. Місце проведення – 9 зала виставки «FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х»
Вхід за квитком на виставку «FLASHBACK. Українське медіа-мистецтво 1990-х». Захід роз почнеться о 17.00 у Мистецькому арсеналі (вул. Лаврська, 12). Сторінка показу – тут.

26 березня 2018
Поширити в Telegram
3305
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою