20 квітня, 2024

Події 26 лютого – 4 березня

24 лютого 2018
Поширити в Telegram
3177

26 лютого, Краматорськ – Дискусія «Жінки на ринку праці: факти, тренди, перестороги»

«Залучення жінок до ринку праці саме по собі зменшує нерівність, тому що найбільша нерівність полягає у тому, що жінки не беруть участі, вони не використовують увесь свій потенціал, їм недоплачують, їх експлуатують і дуже часто це стається у неформальному секторі», - зауважує у своєму інтерв’ю для “Радіо Свобода” директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард. Але чи змінюється ситуація автоматично на краще після залучення жінок до ринку праці? Яке місце відведено жінкам у структурах економіки, яким чином змінюється ситуація із правами жінок у процесі реформування соціальної сфери, як уникнути небезпек, що тягне за собою гнучка зайнятість?
Ці та інші актуальні питання, пов’язані із специфікою зайнятості жінок, будуть обговорені в форматі дискусії із дослідницями. Обов'язкова реєстрація за посиланням. Початок о 16.00 у Гік Бункер (вул. Марата, 8). Сторінка події. 

27 лютого, КИЇВ – Дискусія «Як вийти з бульбашки: робота гендерночутливої редакції»

 Повага. Кампанія проти сексизму в українських ЗМІ та політиці організовує зустріч і запрошує представників українських медіа різних форм, редакторів/-ок, журналістів/-ок, громадських активістів/-ок, блогерів/-ок та усіх, хто працює або цікавиться темою гендеру, гендерної рівності, протидії сексизму, просування та висвітлення роботи жінок-лідерок в Україні, поговорити і обмінятися досвідом роботи. В центрі уваги - робота редакцій. Як нішеві видання, що працюють із темою гендерної рівності та правозахисту взагалі, можуть вийти з "бульбашки"? Які їхні прийоми та принципи роботи можуть запозичити та використати в своїй роботі більші редакції національних медіа? Коло питань до обговорення: як ми працюємо з темою гендеру, які виклики перед нами стоять сьогодні та в майбутньому, які точки перетину маємо, як можемо гармонізувати висвітлення глобальних тем, як працювати разом, чи можна розглянути формати і варіанти співпраці. 
Модерує: Ірина Славінська. Реєстрація за посиланням. Зустріч розпочнеться о 15.00. Деталі – тут.

28 лютого, КИЇВ – Дискусія ««Особисте як політичне: сучасні виклики українського фемінізму»

Розмова з жінками, які розкажуть, як вони прийшли до фемінізму, що він означає у їхньому повсякденному житті та як впливає на їх професійну діяльність. Крім того, поговоримо, якими питаннями має займатися сьогодні феміністичний рух, і про що дискусії та суперечки навколо маршу до 8 березня. Учасниці: Олена Шевченко, голова ГО «Інсайт», Оксана Покальчук, директорка Amnesty International в Україні, Тамара Злобіна, редакторка веб-проекту «Гендер в деталях», Олена Малахова, програмна директорка EdCamp Україна. Модераторка: Ганна Довгопол, координаторка гендерної програми Фонду ім. Г. Бьолля. Організатори: ГО «Інсайт» та проект «Гендер в деталях» за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля. Початок о 19.00 у ПеремогаSpace (бул. Шевченка, 62). Лінк на подію.

1 березня, КИЇВ - Другий Марш Секс-Працівників "Сталеві Яйця" Української Політики

У Києві відбудеться другий Марш секс-працівників, які пройдуть мирною ходою урядовим кварталом, аби заявити про свої права, та з вимогою скасувати ст. 181-1 КУпАП, тобто декриміналізувати секс-робітників, яких в країні налічується більше 80 тисяч. Маршрут маршу: Кабінет Міністрів України – Верховна Рада України – Адміністрація Президента України. Початок заходу: 11:00 на вул. Грушевського вулиця, 12/2 (під центральним входом до Кабінету Міністрів України). Організатори Маршу: БО "Всеукраїнська Ліга "Легалайф", МБФ "Альянс громадського здоров’я". Детальніше – за посиланням.

2 березня, КИЇВ - Брифінг “Жінки під тиском жорсткої економії”

З 2014 року Україна посилено проводить реформи, спрямовані на заходи жорсткої економії. На вимогу міжнародних інституцій ці реформи втілюються з метою збалансувати бюджет та зменшити його дефіцит у період кризи. Значна частина реформ полягає в урізанні видатків на соціальні сфери та державний сектор. Як ці зміни впливають на життя жінок, які становлять майже 54% населення України? Чи покращили реформи позицію жінок на ринку праці та їхню зарплатню? Як змінилася державна підтримка домашньої та доглядової праці? Чи достатньо зробила влада для збалансованого розподілу репродуктивної праці між жінками та чоловіками? І на які групи жінок найбільше вплинули антикризові заходи жорсткої економії?  Про становище сучасної жінки, логіку та наслідки реформ, а також про вимоги до українського уряду доповідатимуть: Оксана Дутчак, соціологиня Центру соціальних та трудових досліджень, авторка дослідження «Жінки під тиском жорсткої економії. Феміністична відповідь», 2018, виконаного на замовлення Фонду ім. Рози Люксембург в Україні; Ніна Потарська, консультантка Міжнародної жіночої ліги за мир і свободу. Подія розпочнеться о о 12:00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру. Сторінка заходу - тут

 2 березня, КИЇВ - Всеукраїнська виставка Жіночого Портрету

Дирекція виставок Національної Спілки Художників України організовує Виставку жіночого портрету, яка має на меті продемонструвати, що краса жінок буває різною. Більше ніж 100 портретів жінок представляють надзвичайно широкий діапазон уявлень про жіночу зовнішність. Виставка відкриється 2 березня 2018 року о 16-00 у виставкових залах ЦБХ. Лінк на захід – тут.

2 березня, КИЇВ - Лекція "Чи є жінки більш корумпованими, ніж чоловіки?"

О 10.00 у КНЕУ ім. В. Гетьмана (Проспект Перемоги 54/1), конференц-зала, ІІІ поверх, відбудеться лекція з гендерних аспектів питань корупції шведської експертки Lena Andersson. Мова лекції - англійська. Для участі потрібна реєстрація за посиланням. Сторінка події у ФБ - тут

2 березня, КИЇВ - Показ фільму "Приховані фігури"

Показ фільму англійською мовою у America House Kyiv (вул. М. Пимоненка, 6). Фільм розповідає про групу афро-американок, яка проводить для НАСА ряд математичних обчислень, необхідних для запуску першої космічної місії. Сторінка події. Для входу в America House необхідний паспорт чи водійські права. 

2 березня, ХАРКІВ - Жіноче тіло: Фрагменти. Відкриття проекту

На першому заході Тиждень жіночої солідарності. Харків. поговорять про Жіноче Тіло в українському суспільстві. Про Жінку в сучасній українській свідомості. Про символізм і відчудження тіла. Про задоволення від нього і насильство над ним. Про відразу і красу. Про приватні відчуття і суспільні критерії. Початок – 19.00. Лінк на подію.

3 березня, КИЇВ - Воркшоп з пошиття багаторазових прокладок

Швейний Кооператив пропонує такий майстер-клас у честь Міжнародного жіночого дня. На їхню думку, багаторазові прокладки - це економно, екологічно, а також можливість обирати самостійно розмір і дизайн. Вітаються благодійні внески у вільній формі, які підуть у фонд кооперативу для оренди приміщення. Кількість місць обмежена - 10, тому для участі необхідно писати листи на їхню ФБ-сторінку. Початок о 13.00. Лінк на подію. 

3 березня, КИЇВ - Школа Жіночого Політичного Лідерства

Перша Українська Академія Політики оголошує набір на новий курс «Школа жіночого політичного лідерства»! Школа жіночого політичного лідерства – це освітня програма, на якій кожен отримає багаж знань, необхідний для подальшого розвитку жінок у політичній сфері та сфері, пов’язаній з діяльністю організацій non-profit. Спікер(к)ами інтенсиву будуть: політичні діячі(-ки) та народні депутат(к)и, молоді політики(-кині) та українські дипломат(к)и, політичні експерт(к)и та спеціаліст(к)и політичного PR, лідер(к)и громадських організацій. Програма заходу та спікери за посиланням. Обов’язкова реєстрація. Лінк на ФБ події – тут.

4 березня, КИЇВ – Вуличний квест «Права жінок у великому місті»

Квест передбачає взаємодію з міським простором, його тривалість близько 3 годин. Його мета – донести інформацію про права жінок до якомога більшої кількості людей. Що потрібно для участі у квесті?

– Поважати права людини і прагнути подолати стереотипи стосовно жінок.
– Хотіти по-новому відкрити своє місто і його таємниці - шукати нові локації, досліджувати простір.
– До 26 лютого зібрати команду з 3-4 людей і зареєструвати її, заповнивши форму: https://goo.gl/WxaLhW
– Мати відкритий профіль у fb і бути готовими запостити у ньому фото з квесту. 
– 4 березня долучитися до квесту і якнайкраще виконати усі завдання.

Сторінка події у ФБ – тут. Організовує Amnesty International Ukraine.

4 березня, ТЕРНОПІЛЬ – Безкоштовний семінар для жінок «Бийся, як дівчисько»

Тернопільчанки запрошуються безкоштовно відвідати фандрайзинговий флешмоб-тренінг з жіночої самооборони “Бийся як дівчисько” з інструктором Михайлом Собчаком. Завдання флешмобу — зібрати кошти для допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насилля. В першу чергу — організаціям-шелтерам, де можуть знайти притулок ті, хто більше не може терпіти. В програмі семінару: концепція особистої безпеки для жінок; види погроз; техніка звільнення від захватів; факти про зґвалтування; прийоми бою лежачи; тактика ухилення від конфліктів; застосування підручних засобів — що носити з собою; психологічна і юридична допомога жертвам насилля; стрес-тест. Адреса - Тернопіль, вул.Новий Світ 9, ЗОШ№2. Початок об 11:00, закінчення — 15:00. Учасницям семінару мати з собою змінний одяг і пляшку води. Сторінка в ФБ.

4 березня, ХАРКІВ – Майстер-клас з жіночої самооборони

До Міжнародного дня жінок фітнес-клуб «Тетра» проводить майстер-клас з жіночої самооборони, під час якого буде можливість дізнатися: як мінімізувати можливість нападу на вулиці; як поводитися в екстремальній ситуації під час нападу агресивно налаштованих осіб; як позбутися образу жертви; якими простими способами звільнитися від захвату нападника; як, куди й чим бити нападника; що використовувати для самооборони; як звільнитися, коли вас притисли до стіни; як правильно падати, коли вас кидають на землю. На майстер-класі навчать основним ударам техніки; зв’язкам ударів та їхньому застосуванню в різноманітних варіантах захисту; прийомах самостраховки. Захід розпочнеться об 11.00 в фітнес-клубі «Тетра» (вул.. Сумська, 85). Детальніше – на сторінці.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

24 лютого 2018
Поширити в Telegram
3177
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою