25 квітня, 2024

Онлайн-події 27 квітня – 3 травня

27 квітня 2020
Поширити в Telegram
1598

27 квітня - Онлайн-вечірка «5 книжок про сексовіту» з Дариною Мізіною

Авторка рубрики про сексуальну освіту на ресурсі Гендер в деталях, співавторка подкасту про сексосвіту для підлітків «11-А» (активістського проєкту Amnesty International в Україні) пояснить, чому та як необхідно говорити про секс. Дарина порадить книжки для підлітків різного віку – корисно буде всім. Де: фб-сторінка Українського інституту книг (https://www.facebook.com/UkrainianBookInstitute/). Початок о 18.00.

27 квітня - Artist talk Бернадетт Анзенгрубер

У понеділок, 27 квітня, з 19:00 до 21:00, художниця Бернадетт Анзенгрубер проведе онлайн #artisttalk перед початком авторського циклу воркшопів  Воркшоп фемінізм і перформативність від Бернадетт Анзенгрубер* Бернадетт Анзенгрубер працює в області фотографії, перформансу, відео, об'єктів і тексту. Її художня практика знаходиться на перетині образотворчого мистецтва, дизайну та філософії з упором на тілесність мови (матеріалізована поезія — відносини мови та тіла / мова як тіло), інтимність і еротичність товарів, а також бажання і структури влади, які йдуть разом з цими темами. Онлайн-трансляція відбудеться на фейсбук сторінці IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives. Подія безкоштовна.

28 квітня - Відпустки, оплата праці та лікарняні під час карантину

Онлайн-марафон #Спитай_юристку_ЮрФем продовжується і ми говоритимемо про відпустки, оплату праці та лікарняні для найманих працівників під час карантину.
• Як поводитись якщо працівник/ця захворіли на COVID-19?
• Чи можна вимагати у працівника бути присутнім на роботі?
• Чи може роботодавець відмовляти у наданні відпустки?
• Як бути з повним чи неповним графіком та оплатою праці?
Відповідь на ці та багато інших питань даватиме адвокатка, медіаторка, голова Комітету з трудового права Національної асоціації адвокатів України, лекторка Вищої школи адвокатури та Бізнес Школи КРОК. членкиня Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Виктория Полищук
Дата: 28 квітня. Час: 18.00. Місце: Facebook-сторінка Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем".
Ви зможете ставити свої питання під час трансляції у коментарях або написати нам їх завчасно. Проєкт "Онлайн-марафон Спитай юристку ЮрФем" реалізовується Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Сторінка події.

28 квітня – 1 травня - Воркшоп фемінізм і перформативність від Бернадетт Анзенгрубер

З 28 квітня по 1 травня художниця Бернадетт Анзенгрубер проведе воркшоп СОЮЗНИЦІ В БОРОТЬБІ, ЗАДОВОЛЕННІ ТА В ЧАСІ (фемінізм і перформативність). Воркшоп фокусується на феміністському погляді на досягнення в галузі мистецтва, теорії та self-empowering практиках.
У зв'язку з поточною ситуацією, викликаною коронавірусом, який має великий вплив на наш організм і, зокрема, на жіночий організм, художниця підніме ряд питань про вразливість, турботу і солідарність, які сформують основу роздумів під час воркшопу.
Формат воркшопу дискурсивний — учасники\ці разом з художницею будуть уважно читати тексти, вивчати історичні та сучасні твори мистецтва (в основному перформанс / відео / фотографію), інді-продакшен та основні засоби масової інформації для обговорення їх в групі. Початок о 18.00. Детальніше – тут.

29 квітня - Аналітичний центр "ЮрФем": якісна гендерно-правова експертиза

Запрошуємо Вас взяти участь в онлайн-прес-конференції з нагоди створення Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» Аналітичного центру ЮрФем.
Дата: 29 квітня. Час: 13.00. Місце: Facebook-сторінка Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем". У рамках прес конференції буде представлено діяльність Аналітичного центру ЮрФем та обговорено питання проведення гендерно-правової експертизи нормативно-правових актів та їх проектів, зокрема громадськими організаціями.
Участь у прес-конференції візьмуть:
- Kateryna Levchenko – Урядова уповноважена з питань гендерної політики (Урядова уповноважена з ґендерної політики)
- Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» (МФО "Рівні можливості"/Equal Opportunities Caucus)
- Kateryna Shunevych – керівниця Аналітичного центру "ЮрФем"
- Hrystyna Kit – голова Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем"
Модераторка:
Larysa Denysenko – правозахисниця, адвокатка, співзасновниця та членкиня правління Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем".

30 квітня - Доступ до послуг для постраждалих від домашнього насильства

Не пропустіть наступне онлайн-консультування в рамках онлайн-марафону #Спитай_юристку_ЮрФем. Цього разу мова ітиме про доступ до послуг для постраждалих від домашнього насильства під час карантину. Ефір проводитиме адвокатка, експертка у сфері захисту прав людини, національна тренерка з питань протидії та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі, координаторка проектів МБФ "Українська фундація громадського здоров’я", членкиня Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Anna Saienko. Експертка багато років працює у напрямках протидії домашньому насильству, торгівлі людьми, впровадження ґендерної рівності в усі сфери суспільного життя, захисту прав дитини.
Дата: 30 квітня
Час: 18.00.
Місце: Facebook-сторінка Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем"
Ви зможете ставити свої питання під час трансляції у коментарях або написати нам їх завчасно. Проєкт "Онлайн-марафон Спитай юристку ЮрФем" реалізовується Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Сторінка події в ФБ. 

3 травня - Чому дітям і дорослим потрібна сексуальна освіта?

Запрошуємо батьків завітати на онлайн-тренінг від Дарини Мізіної (Daryna Mizina) “Картопля і секс: для чого батькам сексуальна освіта“. Експертка розповість:
- До чого тут картопля?
- Чи готові ви до запитань, які насправді цікавлять підлітків?
- Що таке сексосвіта з огляду на досвід західних країн, коли вона почалася.
- Як говорити з дитиною про секс, залежно від її віку.
Після того чекаємо на тінейджерів (12+) на воркшоп в форматі talk від Дар’ї Андрєєвої (Daria Andrieieva). Експертка розкаже, що треба знати, перш ніж почати статеве життя. Чому в нашому світі так багато сексуального насильства? Що таке культура згоди, і як “згода” виглядає на практиці.
Спікерки:
- Дарина Мізіна, активістка Amnesty International в Україні, співавторка подкасту «11-А»;
- Дар'я Андрєєва, дослідниця культури згоди, секс-просвітниця.
Модеруватиме журналіст В’ячеслав Соломка (Viacheslav Solomka). Щоб ми нагадали Вам про онлайн-тренінг, будь ласка, зареєструйтеся.

27 квітня 2020
Поширити в Telegram
1598
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою