19 березня, 2024

Феміністичні події в Україні 27 липня – 2 серпня

27 липня 2020
Поширити в Telegram
1337

27 липня - Витісняти не можна виражати: емоції на роботі та в стосунках

Ми, як феміністки, вважаємо, що досвід жінки в стосунках і на робочому місці відрізняється від досвіду чоловіка. Існують суспільні норми, що впливають на те, як ми, залежно від гендеру, виражаємо чи витісняємо наші емоції, тобто виконуємо емоційну роботу. Тож яка вона — емоційна робота і як допомагає залишатись собою в стосунках і на робочому місці? Та як феміністичний досвід впливає на емоції та їхнє вираження?
27 липня о 19 год запрошуємо усіх охочих дізнатись про фемінізм та емоції на лекції про емоційну роботу і обговоренні опісля, де можна поділитися власним досвідом та подумати, як не відчужуватись від себе в стосунках і на робочому місці.
Лекторка і модераторка обговорення — Слава Огороднік, студентка-лінгвістка, перекладачка й активістка "Феміністичної майстерні".
Поговоримо про:

  • що таке емоційна робота і чому її виконують усі — від матерів до працівни_ць доставки піци, від лікар_ок до колектор_ок, в сім'ї, дружбі, стосунках і на роботі?
  • що не так з усмішками працівни_ць в сфері обслуговування?
  • чи достатньо цінується емоційна робота матерів, виховател_ьок, вчител_ьок, психотерапевт_ок, лікар_ок і яку альтернативу пропонують феміністки?
  • чому емоційна робота сприймається як суто "жіноча справа" як у стосунках, так і на ринку праці?
  • як емоційна робота допомагає зрозуміти, чи ти перебуваєш на своєму місці, а не відчужуєшся від себе?
  • який зв'язок емоційної роботи і ЛГБТК+ людей?

УЧАСТЬ: Лекція проходитиме у програмі Zoom. Для участі пиши в коментарях або у приватні повідомлення Майстерні, що хочеш потрапити на лекцію і у день лекції ми надішлемо посилання на подію. Вивчаймо свої емоції та будьмо не відчуженими від них!
Залишити свій відгук про нашу діяльність та наші події у відповідній ґуґл-формі за посиланням. Сторінка події у ФБ.

28 липня - Онлайн лекція "Сексуальні домагання на робочому місці"

Запрошуємо на просвітницький захід про явище сексуальних домагань на робочому місці.
Розглянемо найодіозніші, наймасштабніші та найвідоміші випадки сексуальних домагань та зловживання владою, які трапилися за останні роки в Україні та за кордоном. Також покажемо типові ситуації, які трапляються на робочому місці, користуючись прикладами з популярних серіалів та комедійних шоу 21 сторіччя, а також обговоримо реальні анонімні історії, які нам надіслали.
Окрім цього, юристка Олена Зайцева, експертка з прав жінок, розкаже, яка зараз актуальна ситуація та які досі є прогалини в українському законодавстві.
Спікерки:
• Марія Полтораченко , архітекторка, активістка (одна з ініціаторок та рушійна сила громадянського руху протидії розповсюдження та нормалізації ультраправої агресії "Обійдемось без дружинників", авторка просвітницького медіа-проекту присвяченого сексуальним домаганням на робочому місці За_робив)
• Олена Зайцева, юристка НГО "Центр Розвиток демократії / Democracy Development", експертка з оцінки гендерного впливу
Реєстрація обов'язкова:
Посилання на закриту трансляцію буде надіслано учасникам на пошту. Початок о 19.00 Сторінка події.

30 липня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1840-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь. Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті.
Відомо, що першим свій метод оприлюднив у 1839 році француз Луї Дагер. Того ж року 24 особи заявили, що саме вони є винахідниками (-цями) фотографії. Правдоподібно, що не всі експерименти були вдалими.
Однак питання залишається відкритим: чи маємо за відсутності матеріальних доказів відкинути здобутки тих, хто не зробили першу фотографію, проте працювали над ідеєю її створення?

Читатиме лекції Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, арт-критикиня дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн. 30 липня - 1920-1930-і рр. Початок о 19.00. Сторінка події.

30 липня - Місце жінки всюди: акція солідарності з Білоруссю

Напередодні президентських виборів 9 серпня у Білорусі триває мізогінна кампанія проти політично активних жінок та родичок політичних активістів, яка проявляється у переслідуваннях, загрозах сексуального насильства чи погрозах позбавити батьківських прав. Вона є частиною репресій проти інакомислення та опозиційних політичних активістів та активісток, а також мізогінії, яка транслюється зокрема на державному рівні, встановлює чіткі гендерні ролі для жінок та обмежує їхнє право на вільну самореалізацію.

Ми переконані, що в сучасному світі не має бути місця безпідставним переслідуванням, тиску та гендерно обумовленому насильству щодо активісток, як і сексизму та гендерним стереотипам. Тому 30 липня (четверг) о 17:00 ми виходимо на акцію солідарності під посольство Республіки Білорусь, щоб разом сказати, що місце жінки всюди, а також підтримати суспільство Білорусі в прагненні захистити своє право на свободу слова та чесні вибори.

Готуйте плакати та вірші білоруською мовою, беріть друзів, подруг і знайомих та приходьте під посольство. В рамках акції можна буде послухати виступи спікерок та спікерів, виступити в форматі “вільного мікрофону”, а також взяти участь у перформансі.

З міркувань безпеки просимо вдягати маски, використовувати дезінфектори та зберігати дистанцію. Також, щоб підтвердити участь в акції, просимо заповнити Гугл-форму за лінком. Початок о 17.00. Сторінка події.

30 липня - Академія публічності. Zoom-вебінари для жінок

Навчайся. Надихайся. Рушай!
ІМІ запускає серію з п’яти навчально-мотиваційних вебінарів для жінок “Академія публічності”
Ми хочемо допомогти жінкам-експерткам, професіоналкам, активісткам та політикиням в інформаційному просторі.
Запошуємо усіх прокачувати навички самопіару, самоідентифікації та психологічної стійкості разом із нашими крутими експертками.
Вебінари будуть читати впливові і успішні професійні тренерки, медійниці, піарниці та психологиня, які дадуть практичні рекомендації учасницям.

30.07.2020, 16:00 – "Мистецтвом комунікації. Як знайти свій голос, вибудувати власний меседж і донести його до аудиторії". Спікерка – Мирослава Гонгадзе, керівниця української служби Голос Америки

Участь безкоштовна, але реєстрація обов'язкова: https://bit.ly/AP-IMI
Деталі: https://bit.ly/AP_info

27 липня 2020
Поширити в Telegram
1337
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою