29 березня, 2024

Події 27 листопада – 3 грудня

27 листопада 2017
Поширити в Telegram
3353

27 листопада, ОДЕСА - ОБСЄ Café в Одесі

О 10 у Impuct Hub Odesa (вул. Грецька 1а) організаторки запрошують на ранкову каву і конструктивний діалог про роль і проблеми жінок під час конфліктів. ОБСЄ Café присвячено Міжнародній акції проти гендерно зумовленого насильства. Для участі необхідна попередня реєстрація. Лінк на реєстрацію та більше інформації про спікерок – шукайте тут.

27 листопада, КИЇВ – Лекція-дискусія про контрацепцію і згоду

Дискусія присвячена питанням важливості використання контрацепції під час сексуальних контактів і дотримання обопільної згоди при цьому. Формат заходу відкритий. Лекторка акушерка-гінекологиня Вікторія Бугро обговорюватиме питання як з практичної, так і з теоретичної позицій. Початок о 19.00 у арт-просторі «Вежа». Сторінка події у соцмережі – тут.

28 листопада, КИЇВ – Лекція-дискусія «Фемінізм 2049»

Лекція торкнеться таких тем, як актуальність фемінізму сьогодні, сфери суспільства, де присутня гендерна нерівність, «другосортність» жіночої статі: біологічна детермінація чи соціальна сконструйованість, історичне походження стереотипів про феміністок. Друга частина заходу передбачає активне обговорення з учасниками й учасницями. Лекція-дискусія відбудеться у арт-просторі «Вежа» о 17.00.

28 листопада, ЛЬВІВ – Лекція на тему «Не-ЩАСТЯ материнства: жінки, війна і націоналістичне підпілля»

Під час лекції доповідачка Марта Гавришко говоритиме про те, як повсякденність насильства, помножена на низьку сексуальну освіченість, відсутність контрацепції й умови конспірації підпілля ОУН підважували й до того хитке право жінок на вільний репродуктивний вибір. Захід відбудеться в рамках Лекторію жіночих студій Союзу Українок Америки в УКУ о 16.15 за адресою вул. Козельницька, 2а (Гуманітарний факультет, авд. 424). Сторінка події у Фейсбуці https://www.facebook.com/events/1524831817600143/.

29 листопада, Cіверодонецьк - ОБСЄ Café у Сіверодонецьку

Неформальна зустріч із представниками(-цями) Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ) на тему "Жінки, мир, безпека". Вхід вільний, для участі у заході необхідно зареєструватися за посиланням http://bit.ly/2BfA23n. Зустріч розпочнеться о 14.00 в приміщенні Громадського майданчику «Хочубуду» (вул. Гагаріна 78Б). Сторінка заходу.

29 листопада, ХЕРСОН – Жіноча хода

Головна мета ходи – донести до депутатів Херсонської міської ради необхідність створення Кризового центру для потерпаючих від домашнього насильства. Хода відбуватиметься у рамках всесвітньої громадської Кампанії "16 днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства". Хода розпочнеться на вулиці Ушакова 37 (площа перед міською радою).  Більше інформації шукайте тут.

29 листопада, ЛУЦЬК - ОБСЄ Café в Луцьку

Зустріч за філіжанкою кави з представниками та представницями Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ ОБСЄ), яка відбудеться у  Молодіжний центр Волині (Градний узвіз, 5) о 12.00. Тема розмови:  "Жінки, мир, безпека". Лінк на захід у Фейсбуці – тут.

30 листопада, КИЇВ – Зустріч-дискусія на тему «Як працює насильство у ЛБ-стосунках»

Гендерна експертка Марина Герц розповість про те, як будуються стосунки між лесбійками та бісексуалками та які насильницькі моделі поведінки ми переймаємо в гетеро нормативному суспільстві й відтворюємо в ЛБ-стосунках. Також в центрі обговорення будуть ознаки насильницьких відносин, чинники і стереотипи, які заважають вирішити проблему насильства серед лесбіянок і бісексуалок, і способи їх подолання. Зустріч організована в партнерстві з проектом Гендер в деталях в рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства». Вхід вільний. Місце зустрічі: офіс ГО "Інсайт". Детальніше про захід – тут.

30 листопада, КИЇВ - Читацький клуб "ЛітАкценту": Марґарет Етвуд "Оповідь служниці"

Обговорення буде присвячене антиутопії Маргарет Етвуд «Оповідь служниці». У неформальній атмосфері говоритимуть про тріумфальне повернення антиутопій, письмо як попередження і місію Кассандри, релігійний фундаменталізм та  жіночий літературний канон. Зустріч відбудеться на вулиці Лисенка 3, 30-го листопада о 18:30 (останній четвер місяця), модераторка Богдана Романцова. Сторінка заходу – тут.  

30 листопада, ДНІПРО – Дискусія «Тілесність та гендерні ролі»

Один з найбільш провокативних проектів галереї Артсвіт PENETRATION Микити Шаленного. О 19.00 в Галереї зустрінуться  мистецтвознавиця Олена Годенко-Наконечна, директорка Громадського Руху «За гендерну рівність» Ольга Полякова та художник Микита Шаленний, щоб обговорити питання тілесності, оголеної натури в мистецтві, гендерних стереотипів та ролей. Глядачі та глядачки зможуть взяти активну участь у дискусії та ставити запитання, адже мета заходу - створення спільного кола та комфортного простору для обговорення та висловлення думок. Більше інформації – за посиланням.

30 листопада, СУМИ - Презентація книги Олени Стрельник «Турбота як робота»

Авторка презентує ключові моменти своєї книги, в якій материнство розглянуто як соціальну практику, а також розповість, наскільки варіативними є такі практики в соціоісторичному вимірі, й як вони змінюються у сучасному суспільстві, зокрема українському. Дискусія стосуватиметься таких тем, як зміни в сучасному материнстві, зв’язок між материнством і гендерною нерівністю і вірогідність змінити цей порядок. Захід відбудеться у новому корпусі СумДУ, аудиторія 317-Н (вул. Римського-Корсакова, 2). Сторінка заходу – за лінком.

1 грудня, ГЛУХІВ – Презентація книги Олени Стрельник «Турбота як робота»

Авторка Олена Стрельник презентує свою книгу, в якій материнство перебуває у фокусі соціологічних досліджень. Зустріч передбачає дискусію на соціально-гуманітарну тему. Після презентації можна буде придбати книгу, підписану авторкою. Захід відбудеться о 13.00 в аудиторії №510 (корпус 5).

1 грудня, ЛЬВІВ – Виставка «Алла Горська: душа українського шістдесятництва»

Виставка є спільним проектом Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького та Галереї ДУКАТ (Київ). Вперше у Львові будуть представлені роботи, виконані в техніці дерев’яної мозаїки, що належать до другої половини 1960-х років. Виставка триватиме з 01 грудня 2017 р. до 21 січня 2018 р. Урочисте відкриття відбудеться 30 листопада о 16:00. Адреса: м. Львів, вул. М. Драгоманова, 42. Більше інформації – за посиланням.

27 листопада 2017
Поширити в Telegram
3353
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою