19 березня, 2024

Події 27 січня – 2 лютого

27 січня 2020
Поширити в Telegram
2087

29 січня, КИЇВ - Гендерне насильство: традиційні та новітні форми

В середу, 29-го січня, поговоримо про гендерне насильство та його різновиди, а також подискутуємо про те, як йому протидіяти. Запрошуємо вас на лекцію-розмову з Марією Дмитрієвою / Марія Дмитрієва, гендерною спеціалісткою.
Про що дізнаємось:
- Що таке гендерне насильство
- Традиційні форми гендерного насильства – фізичне, сексуальне, психологічне, вербальне, економічне, репродуктивне, а також шкідливі культурні практики (бинтування ніг, розгладжування грудей, відгодовування, жіноче обрізання, розтягування шиї, і т.ін.)
- Насильство у сфері праці, цькування, мобінг
- Новітні форми гендерного насильства – кіберсталкінг, порнопомста, діпфейки
- Що ми з цим можемо робити
Адреса: вул С.Петлюри, 10, офіс ГО "Трудові ініціативи". Початок о 18.30. Вхід вільний! Сторінка події.

30 січня, КИЇВ - Гендерні студії

«Це не природно! Це вигадка нового покоління!»
Такі і сотні тому подібних стереотипів міцно засіли у головах людей. Незнання часто породжує неприйняття. Тому тема гомосексуальності є табуйованою, а не рідко викликає психологічну чи навіть фізичну агресію. Але оскільки така ознака, як гомосекуальність, закріпилася і досить часто проявляється у людей та у представників різних видів тварин, у цьому повинне бути якесь значення.
Ми розпочинаємо цикл гендерних студій і першу лекцію вже 30 січня проведе лікар-інтерн Станіслав Кравчуr. На лекції «Біологія гомосексуальності» спробуємо розібратися у тому:
- як виникла гомосексуальність?
- яке її значення в природі?
- чому вона досі існує?
- чим вона зумовлена?
Наука ніколи не стоїть на місці і сучасне тлумачення причин гомосексуальності значно відрізняється від тих, що існували декілька десятків років тому. Цікаво? Приходь і дізнайся! Вхід вільний! Реєстрація за посиланням. Початок о 19.30 у Dialog Hub (вул. Володимирська, 43). Сторінка події.

1 лютого, КИЇВ - Традиційна українська родина: феміністичний погляд

Запрошуємо на лекцію “Традиційна українська родина: феміністичний погляд на класичні теми” (на історико-етнографічних матеріалах середини ХІХ – початку ХХ ст.). Що означало бути матір’ю/батьком більше як двісті років тому? Чи була у подружньої пари можливість свідомо відмовитися від батьківства? Чи могло подружжя хоча б регулювати вагітність? Чи була бажаною для батьків кожна народжена дитина? Хто доглядав за дітьми? Чи шанували дорослі й незалежні діти своїх уже постарілих батьків? Щоб почути відповіді на ці питання, а також долучитися до дискусії та отримати поживу для роздумів, запрошуємо на відкриту публічну лекцію Ірини Ігнатенко, яка відбудеться 1 лютого 2019 року, о 16:00 в Creative Women Space (провул. Михайлівський 9Б, домофон 64).  Захід проходить за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Вартість: безкоштовно за умови реєстрації. Сторінка події.

2 лютого, КИЇВ - Та, що біжить з вовками: 8 терапевтичних зустрічей

Книжка “Жінки, що біжать з вовками. Архетип Дикої жінки у міфах та легедах” — бестселер американської письменниці і психоаналітика Клариси Естес, виданий вперше у 1992 році та перекладений на 30 мов. Ця книга про жіночий архетип — Дику Жінку — первозданну, природну істоту, котра знає та спирається на власні інстинкти, керується творчістю та сповнена мудрості. Тексти “Жінок, що біжать з вовками” спрямовані на відродження споконвічного Духу жінки за допомогою “психоархеологічних розкопок” в галузі жіночого несвідомого. Цю книжку неможливо читати швидко або ковтати залпом. Її хочеться розтягувати довго-довго, повертаючись до фрагментів, що вразили і сенсів казок, які живуть і проаналізовані на її сторінках. Ці тексти хочеться обговорювати з іншими. Їх хочеться проживати. Саме це ми і зробимо. Запрошуємо вас на 8 терапевтичних зустрічей за мотивами цієї праці. Ми зберемося в жіночому колі, щоб прочитати, обговорити, відчути, прожити і перекласти кожну главу на своє життя. Це буде безпечний простір, де кожна учасниця зможе зустрітися зі своєю самістю (self), наповнитися ресурсом, поділитися почуттями, звільнитися від того, що стримує творчий розвиток і прояв. 02/02 Зустріч 2. Повернення інтуїції — Союз з іншим. ЧАС: з 12:00 до 16:00 (з перервою на 30 хвилин)
МІСЦЕ: мала зала Creative Women Space (провулок Михайлівський 9б, домофон 64). Деталі про вартість – за посиланням.

27 січня 2020
Поширити в Telegram
2087
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою