3 травня, 2024

Події 28 жовтня-3 листопада

28 жовтня 2019
Поширити в Telegram
1866

29 жовтня, КИЇВ - Лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» на Солом'янці

29 жовтня о 19:00 на Платформа Острів відбудеться лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм»: http://bit.ly/urbanism-i-feminism. Це вже друга презентація книжки у Києві! Сподіваємося побачити тих, хто пропустили попередню презентацію, що відбулася 9 жовтня.Тексти, зібрані у книжці, дають особливу перспективу бачення обширу міста, оскільки тут наявні точки зору дослідни/-ць, які представляють різні царини гуманітарного знання. Використання інструментарію сучасних ґендерних та урбаністичних студій дає змогу висвітлити несподівані ракурси побутування чоловіків та жінок у публічному просторі і водночас специфіку облаштування самого цього простору. Йдеться і про проєктування міст та помешкань, і про досвід міського життя, і, з іншого боку, про репрезентацію цього досвіду в літературі. Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією. Сторінка події.

31 жовтня, КИЇВ - Жінки-змінотвориці у сфері миру та безпеки

Чи знаєте Ви про існування взаємозв’язку між ґендерною рівністю та сталим миром і безпекою? Чи відомо Вам про те, що Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 визначає цей взаємозв’язок і пропонує людям, які постраждали від конфлікту, шлях у майбутнє?
Приєднуйтесь до нас 31 жовтня, щоби відзначити 19-ту річницю прийняття Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». П’ять жінок-лідерок дадуть відповіді на запитання про:
• досвід жінок, які задають тон у питаннях миру та безпеки;
• кар’єрні шляхи жінок у сфері миру та безпеки — виклики та можливості;
• практичні аспекти Резолюції РБ ООН 1325. Для участі зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням. Дискусія відбуватиметься українською та англійською мовами з синхронним перекладом. Вхід вільний. Початок о 19.00 у Національному музеї Тараса Шевченка. Сторінка події.

2 листопада, КИЇВ - Кінолекторій «Культурфільм. ВУФКУ. Lost&Found»

Лекція Оксани Саркісової «Кінодіагностика: гігієна та національності в радянському кіно 1920-х років» з кінопоказом фільму “Жінці про жінку”. Мова лекції: російська з перекладом на українську.

Оксана Саркісова — історикиня, дослідниця кіно, наукова співробітниця Blinken OSA Archivum Центрально-Європейського Університету (Будапешт), директорка міжнародного документального правозахисного фестивалю Verzio (Будапешт). Авторка численних статей з історії радянського та східно-європейського неігрового кіно, антропології аматорської фотографії та монографії «Радянські національності на екрані: культурфільми від Крайньої Півночі до Середньої Азії» (2017).

Фільм «Жінці про жінку» (1937) — режисерський дебют майбутньої заслуженої діячки мистецтв УРСР (1954), уродженки Дубна Євгенії Григорович (1905-1978).
Науково-популярний фільм про будову та особливості жіночого організму, рекомендації щодо поведінки жінки у повсякденному житті, зокрема під час вагітності та в післяпологовий період. «Жінці про жінку» знімався комсомольською знімальною групою на Одеській кіностудії та у медичних закладах й установах міста, на джутовій та тютюновій фабриці. Медичним консультантом фільму виступив провідний лікар-гінеколог свого часу, доктор медицини Олександр Крупський, автор кількох українських підручників і монографій із оперативного акушерства. Початок о 17.00 у Довженко-Центрі (вул. Васильківська, 1). Сторінка події. 

2 листопада, КИЇВ - Проблеми та перспективи сексуальної освіти в Україні

2 листопада 2019 року відбудеться науково-практична конференція "Проблеми та перспективи сексуальної освіти в Україні". Організатор: Секція сексології та терапії сексуальних розладів Спілки психологів і психотерапевтів України. Місце проведення: Київський інститут сучасної психології та психотерапії. Цей захід буде корисим психологам, психотерапевтам, сексологам, педагогам, медичним і соціальним працівникам, держслужбовцям і громадським активістам, задіяним в розробці та впровадженні програм і курсів сексуальної освіти для дітей, підлітків та їх батьків, а також всім, хто цікавиться цією темою. Детальніше – за посиланням.

3 листопада, ХАРКІВ – Семінар з самооборони

Семінар з жіночої самооборони для всіх охочих! З радістю повідомляємо, що 3 листопада відбудеться безкоштовний семінар з жіночої самооборони від спортивного клубу Black cat boxing club. Хочеш відвідати семінар? Пиши в повідомлення сторінки ФБ. Чому потрібні і важливі подібні семінари? Хоча ми живемо в 21 століття, напади й насильство по відношенню до дівчат і жінок все ще є реальністю, яка може статися з кожною з нас. Мати уявлення про можливі виходи з критичної ситуації і бути підготовленою до ризиків, від яких ніхто не застрахований, - це точно не буде зайвим знанням у вашому багажі. Детальніше – на сторінці в ФБ.

28 жовтня 2019
Поширити в Telegram
1866
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою