19 квітня, 2024

Події 29 липня – 4 серпня 2019 року

28 липня 2019
Поширити в Telegram
1931

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Готуємось до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який кожного року в цілому світі відзначають 30 липня. З нагоди відзначення відбудеться низка інформаційно-просвітницьких заходів задля інформування людей про проблему сучасного рабства, про які повідомлю окремим постом. Наразі хочу написати про дещо інше. Складається враження, що у нашому суспільстві не розуміють всіх масштабів і жахіття існування сучасного рабства. Суспільний дискурс призводить до думки, що це явище існує лише десь у фільмах-трилерах. Загальний аналіз основних груп ризику: незаміжні жінки, самотні матері, розлучені особи; молодь, діти вулиці, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей; внутрішньо переміщені особи; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; бідні, малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров’я. Реакцією на масштаби сучасного рабства став Закон України „Про протидію торгівлі людьми”. Його прийняття дозволило Мінсоцполітики як національному координатору проводити інформаційно-просвітницькі акції з цієї проблеми для інформування громадян України про сучасне рабство. Ми хочемо, щоб усі знали: у кожного є свої права і кожен охороняється законом. Свобода є фундаментальним правом кожної людини. Сторінка події.

30 липня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Кубізм. Футуризм

Початок ХХ ст. життя в місті надзвичайно пришвидшилось: трамваї, автомобілі і навіть автомобільні перегони, в яких беруть участь і жінки. Міські мешканці та мешканки відвідуються кінотеатри, невдовзі з'являться звукові фільми і колір. Як це впливає на візуальне мистецтво? Передати рух, звук, взаємодію з простором, але в площині картини - не просте завдання для художників і художниць. Проте це вимога часу. Наступне важливе питання, яке постає: який сенс відтворювати навколишню реальність, якщо є правдивіші та швидші технології (фото, кіно)? Пропозиції відповідей на ці питання розглянемо на прикладах робіт: Марії Бланшар, Любові Попової, Маріси Морі, Олександри Екстер та Марії Сельської (Марґіт Райх, Львів). Початок о 19.00 за адресою вул. Городоцька, 36. Сторінка події.

31 липня, ЛЬВІВ - Череда: "Білі зуби" Зеді Сміт

Ходять чутки, що "Білі зуби" - надзвичайна книжка, що торкається феміністських, антирасистських та інших соціальних проблем. До того ж, у роману динамічний сюжет і щира мова. Ми ще не встигли її прочитати, тому лише в передчутті прекрасного! Здається, саме та історія, у яку варто вникнути у відпустці, а згодом обговорити у дружному колі. Модераторка: Квітка Косарчин. Череда - це регулярні зустрічі (по середах, раз на два тижні), де ми кожного разу пропонуємо до спільного обговорення книжку чи статтю і пробуємо разом її розібрати: що зрозуміло, а що ні? Що цікаво, а що хочеться піддати критиці? В процесі ми спілкуємося про тексти, фемінізм і усі сплетіння, в які розгортається розмова. Початок о 18.00 за адресою Феміністична майстерня (площа Ринок, 42). Сторінка події.

2 серпня, ЛЬВІВ - Квір-вечірка

Запрошуємо на святкування ювілею Феміністичної майстерні!Приходьте разом з нами танцювати в Soma. майстерня. На вас чекає затишна вечірка зі своєю музикою та в по_дружньому колі. Буде працювати бар. Цього року Феміністичній майстерні виповнюється 5 років. Це той вік існування організації, яким вже можна починати пишатися і поздоровляти одна одну з цим досягненням. Що ми і пропонуємо зробити під час вечірки! Подруги-друзі, всі ті, хто допомагали рухати феміністичний двіж у Львові, всі, хто дружньо ставиться до Феміністичної майстерні, хто хоче привітати нас або не хоче (це також ок варіант:))- дуже чекаємо на вас! Початок о 21.00 у Soma майстерня (площа Петрушевича, 3). Сторінка події.

28 липня 2019
Поширити в Telegram
1931
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою