25 квітня, 2024

Події 3-9 червня 2019 року

2 червня 2019
Поширити в Telegram
2559

4 червня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Бароко. Невідворотна драма буття

Динамічність, пишність, урочистість, парадність як противага лаконічним формам Ренесансу - характерні риси стилю бароко. Мистецькі твори транслюють бажання насолоджуватися дарами природи і життя. Як і в епоху Відродження, більшість мисткинь походять з художніх родин. У цей період художниці змінюють спосіб зображення жінок - це образи сильних жінок, які самостійно вирішують свою долю. Побачити цю відмінність можемо в сюжетах “Юдита й Олоферн” та “Сусанна і старці”.  У цей період натюрморт виокремлюється як окремий жанр і набуває популярності. В авангарді цієї живописної традиції жінки. На відміну від заборони на студіювання оголеної чоловічої натури, художниці можуть удосконалювати техніку, змальовуючи квіти або фрукти. Лекторка: Олександра Кущенко - засновниця проекту ArtLvivOnline, арт-критикиня (переважно для видання “Zbruch”). За освітами журналістка та мистецтвознавиця. На сьогодні є аспіранткою ЛНАМ, досліджує довкілля в контексті мистецького середовища Львова. Початок о 19.00 за адресою вул. Городоцька, 36. Сторінка події.

5 червня, КИЇВ - Сучасне Українське Кіно: короткометражки про жінок

По середах у червні PinchukArtCentre запрошує на заходи фільмової програми під кураторством об'єднання молодих українських кінематографістів СУК (Сучасне Українське Кіно). 5 червня буде продемонстрована підбірка з чотирьох короткометражних ігрових українських фільмів, об'єднаних темою жіночої тілесності та самотності. Головні героїні фільмів - молоді жінки, які перебувають в пошуках власної ідентичності:
1. «Невидима», режисер Максим Наконечний, 25 хв., 2018 р.
2. «Бузок», режисерка Катерина Горностай, 30 хв., 2018 р.
3. «Технічна перерва», режисер Філіп Сотниченко, 28 хв., 2017 р.
4. «Кров», режисерка Валерія Сочивець, 13 хв., 2016
Після показу відбудеться обговорення фільмів за участі режисерів та режисерок. Модераторка - Ніна Тараруєва, акторка, виконавиця головної ролі в фільмі «Технічна перерва». Початок о 20.00 у PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2). Сторінка події. 
 

5 червня, ЛЬВІВ - English Speaking Club: Фемінізм у Гаррі Поттері

Ми знайшли тему, яку ви, мабуть, знали з дитинства. Ми збираємося обговорювати романи Дж. К. Роулінг «Гаррі Поттер», фільм-адаптації і всю Поттеріану.Які жіночі персонажі можна назвати феміністичними? Чи схожий «Гаррі Поттер» на «Фантастичні звіри»? Навіть якщо ви не в курсі, не хвилюйтеся! Справжні прихильники всієї франшизи швидко дадуть відповідь за вас. Крім того, модераторка клубу Саша Канцер надасть вам багато відеокліпів для обговорення. Початок о 20.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

7-9 червня, ЛЬВІВ - Триденний тренінг для освітянок Girls Rule!

“Феміністична Майстерня” запрошує освітянок зі Львова та Львівської області* взяти участь у триденному інтерактивному тренінгу. Кому буде цікавим тренінг: вчителькам, які працюють в школі; випускницям та студенткам ВНЗ, які планують викладати; спеціалісткам, які працюють з ученицями і учнями. Що Ви отримаєте: розширення знань про гендерну проблематику та її важливість в умовах шкільної освіти; вміння аналізувати ситуації на предмет гендерної дискримінації; ознайомлення з принципами гендерночутливої освіти; інструменти для роботи з ученицями та учнями; підвищення конкурентоспроможності в умовах освіти, яка розвивається за європейськими стандартами. Для реєстрації заповніть реєстраційну форму за посиланням. Де? Феміністична Майстерня, пл. Ринок, 42. Сторінка події.

8 червня, ЛЬВІВ - Відкриття виставки “Бути в тілі”

Виставка є результатом проекту «Бути в тілі», який досліджував ставлення жінок до власної зовнішності та бодіпозитивним методам, які жінки вживають для того, аби досягти гармонії з собою та оточуючими. На дев’яти стендах виставки глядач_ки зможуть побачити найяскравіші цитати з п`яти групових інтерв’ю, які активістки Феміністичної майстерні провели у Львові, Новій Каховці та Токмаку. Твердження респондент_ок доповнені короткими анотаціями, в яких координаторки проекту роздумують, звідки походять наші уявлення про красу, що жінкам* потрібно робити, аби бути привабливими, та чому важливо не підкорятися тиску суспільних суджень та стандартів краси. Проект реалізується ГО «Феміністична майстерня» (Львів) у співпраці з Центром соціального партнерства «Перспектива» (м. Нова Каховка) та ГО «Інститут суспільних ініціатив» (м. Токмак) за грантової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». Початок о 12.00 у парку Франка. Детальніше - за лінком. 

8 червня, КИЇВ - Конференція: сучасна Україна та виміри соціальної справедливості

З нагоди свого десятиліття Журнал Спільне/Commons Journal започатковує щорічну конференцію, яка збиратиме науковців та активістів для обміну знаннями і досвідом. Ми прагнемо подолати провінційність українських публічних дискусій та розрив між соціальною наукою і практикою прогресивних рухів. А також відійти від традиційного академізму та експериментувати з новими форматами. Загальна рамка цьогорічної конференції - «Сучасна Україна та виміри соціальної справедливості». Пропонуємо поговорити про справедливі зміни в екологічній, гендерній та економічній політиці, і про те, хто може бути суб'єктом таких прогресивних перетворень. Ми підготували для вас: дискусію «Олігархічна система України і політична криза: шанс на демократизацію чи загроза колапсу?» 4 паралельні секції конференції: Якою має бути прогресивна економічна політика в Україні? Чи може робітничий клас стати суб'єктом соціальних змін? Кліматична криза та її соціальний вимір. Гендерна нерівність: соціально-економічний аспект. Детальна програма конференції - за лінком. Для участі заповніть цю форму. ПІсля цього ми напишемо вам про місце проведення заходу. Сторінка події у ФБ. 

8 червня, КИЇВ - Сексуальність і фемінізм

Creative Women Space та Гендер в деталях продовжують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи – підняти та обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві. 8 червня, у суботу, зберемося у дружньому колі, щоб за чашкою кави поговорити про сексуальність і фемінізм. Спробуємо подивитися, яким чином феміністичний рух вплинув на жіночу сексуальність. Дискусію побудуємо навколо наступних питань:
- чому фемінізм, який піднімає питання сексуальності та тілесності, називають радикальним?
- яким чином відбувалося переосмислення жіночої сексуальності: психоаналіз і фемінізм; сексуальна мораль і фемінізм.
Експертка зустрічі -- Dasha Nepochatova –- сексологиня, письменниця, співзасновниця Creative Women Space. Модераторка дискусії: Anna Dovgopol – координаторка програми «Гендерна демократія» Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, співредакторка «Гендер в деталях». Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова. Чекаємо о 12.00 за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Сторінка події. 

2 червня 2019
Поширити в Telegram
2559
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою