25 квітня, 2024

Події 3-9 грудня 2018 року

3 грудня 2018
Поширити в Telegram
2509

3-7 грудня, КИЇВ - Культурно-мистецька програма «Білокурівський листопад»

До 118-ої річниці від дня народження  народної художниці України Катерини Білокур
з 12 листопада до 7 грудня культурно-мистецька програма «Білокурівський листопад». Кожного дня на вас чекає захоплива зустріч з «квітковими» полотнами Катерини Білокур. Тематичні екскурсії передбачають знайомство з епістолярною спадщиною художниці, яка розкриває ще одну сторону її таланту – таланту письменниці. Ви зможете поринути у загадковий світ і красу квітів, овочів, фруктів, ставши учасником квесту та відкрити у собі талант художни_ці, взявши участь в екскурсії-грі. 7 грудня, у день народження народного художника Катерини Білокур, матимете можливість взяти участь у щогодинному екскурсійному марафоні – «Ода Катерині». Разом запалимо свічку пам’яті. Переглянути виставку можна з 10 до 18.00 у Національному музеї українського декоративного мистецтва. Сторінка в ФБ.

4 грудня, Івано-Франківськ - Презентація діяльності ЮрФем

ЮрФем будує власну мережу задля обєднання юристок по регіонах навколо питань захисту прав жінок. З 25.11 до 10.12. в Україні триватиме Міжнародна кампанія "16 днів протидії гендерно-обумовленому насильству". Саме у ці дні поговорять про залученість юридичної спільноти до захисту прав постраждалих від гендерно-обумовленого насильства; роботу ЮрФем у напрямку адвокації питань захисту прав жінок, постраждалих від насильства;  існуючі механізми захисту прав постраждалих та їх застосування у юридичній практиці; чи важливо юристкам об’єднуватися та як ми разом можемо впливати на якісні зміни? Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Деталі щодо місця проведення заходу будуть повідомлені зареєстрованим учасницям/учасникам. Сторінка події у ФБ.

5 грудня, КИЇВ - Лекція «Чи був фемінізм в Україні на зламі 19-20х століть?»

PinchukArtCentre запрошує на другий захід у рамках літературної програми до виставки «Свій простір» - лекцію Ірини Ніколайчук «Невідомі імена українського літературного модернізму: чи був фемінізм в Україні на зламі ХІХ-ХХ століть?». Той факт, що феміністичний рух в Україні зародився й активно функціонував понад півтора століття тому, не обмежуючись іменами двох чи трьох письменниць, сьогодні, на жаль, залишається маловідомим. Адже історія як українського феміністичного руху, так і літературного модернізму, великою мірою й досі захована в архівах. Відтак під час лекції піде мова про імена, які досі лишаються незаслужено забутими, твори, які неодмінно мають бути прочитані, й досвіди активізму, в яких є чому повчитися. Місце проведення - 4й поверх PinchukArtCentre, експозиція виставки «Свій простір». Початок о 19.00. Участь безкоштовна. Реєстрація обов'язкова. Детальніше – тут.

5 грудня, РІВНЕ - Тренінг "Більше рівності! Фемінізм у повсякденному житті"

Фемінізм стає дедалі популярнішим в Україні та здобуває усе більше прихильниць та прихильників. У своїй діяльності ми щодня прагнемо подолати дискримінацію, досягнути гендерної рівності та створити толерантне суспільство. Водночас, постійно стикаємося з питаннями: як забезпечити більше рівності у власній організації чи групі, як зменшити ієрархії, протидіяти повсякденним проявам дискримінації та виключення, побутовому расизму, зневазі, нерівності. Як ефективно обстоювати свої права, не утискаючи інших? Де шукати сили / натхнення / підтримку для роботи над собою й суспільством? Пропонуємо дізнатися, які відповіді на це пропонує інтерсекційний фемінізм. Тренінг відбудеться 5-го грудня 2018 року у приміщенні INFOHUB (м. Рівне, вул. Словацького, 3А). Тривалість – з 10 до 17 години. Щоб взяти участь, заповніть будь ласка форму за посиланням (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7BEKb-_fI5fyNGGVlHSdprf5KGqg40VjtCBLZfCMz6e5rAw/viewform). Крайній термін подачі заявок – 30 листопада до 23.00. Деталі – тут.

6-9 грудня, КИЇВ – Фільм «Вествуд: панк, ікона, активістка»

Вів’єн Вествуд — одна з засновниць панк-руху у Лондоні. Колишня дружина Малькольма Макларена, менеджера Sex Pistols. Але про це Вів’єн згадувати не хоче та відверто нудиться від питань про ті часи. Тепер Вів’єн Вествуд — активістка. Навіть на зйомку цього фільму вона погодилася з умовою, що його більша частина буде присвячена її участі в екологічних рухах. Режисерка погодилася, але зробила по-своєму. Ця стрічка розповідає про заснування бренду Вів’єн від самого початку. З нею хотіли працювати на волонтерських засадах, просто заради того, щоб бути ближче до харизматичної дизайнерки. Тепер її компанія має власну раду директорів, але Вів’єн як і раніше залишається відданою своїм принципам. Фільм демонструється українською мовою у кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19). Детальніше про квитки – за посиланням.

6 грудня, КИЇВ - Лекція про образ жінки в радянському агітаційному плакаті

В рамках публічної програми до виставки «Свій простір» PinchukArtCentre запрошує на лекцію мистецтвознавиці Олени Донець "Жінка в плакатному агітпропі радянської доби: метаморфози образу". Метаморфози жіночих образів, зображених на радянських пропагандистських плакатах, вказують на те, як ідеологічно конструювався образ жінки в різні періоди радянської історії відповідно до потреб суспільства та вимог партії. Під час лекції Олена Донець розповість про те, як змінювався образ жінки в мистецтві українського радянського плаката, простежуючи трансформацію найуживаніших візуальних типажів та їх вплив на формування гендерних стереотипів у радянському суспільстві. Місце проведення - 4й поверх PinchukArtCentre, експозиція виставки «Свій простір». Участь безкоштовна. Реєстрація обов'язкова: tockify.com/pinchukartcentre/detail/216/1544115600000. Початок о 19.00. Деталі – за лінком.

6 грудня, КИЇВ - Невидимий батальйон 2.0»: повернення ветеранок до мирного життя

Вже 6-го грудня зустрінуться, щоб презентувати попередні результати соціологічного та правового дослідження «Невидимий батальйон 2.0»: повернення ветеранок до мирного життя». Доволі довгий час проводили опитування, а тепер – час обговорити рекомендації щодо програми реабілітації та адаптації ветеранів з урахуванням гендерної перспективи у в колі експертів. Початок о 15.30 в Укрінформ, вул. Богдана Хмельницького 8/16. Детальніше про учасни_ць заходу - тут

6 грудня, КИЇВ - Основнi засади рiвного економiчного розвитку жiнок і чоловiкiв

6 грудня 2018 року відбудеться форум на тему: "Основнi засади рiвного економiчного розвитку жiнок і чоловiкiв". Метою форуму є формування ефективної системи співпраці всіх соціальних партнерів, діяльність яких спрямована на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у суспільстві, розвиток людського капіталу та забезпечення сталого розвитку регіонів. Під час форуму буде обговорено основні напрямки державної політики у сфері рівного економічного розвитку жінок і чоловіків, регіональні аспекти реалізації державних ініціатив та важливість симбіотичної участі громадськості та міжнародних партнерів у цьому процесі. За результатами форуму відповідні напрацьовані рекомендації буде направлено до Уряду. ВАЖЛИВО: участь у конференції виключно за попередньою реєстрацією за посиланням: https://goo.gl/forms/cLMBCyJnfWFRv7cm1 
Організатори відберуть 150 заявок. Після реєстрації чекайте на листа із підтвердженням своєї участі! Місце проведення: бутік-готель “Воздвиженський” , вул. Воздвиженська, 60- б. Деталі – тут.

7 грудня, ХАРКІВ - Презентація дослідження "Сучасне розуміння маскулінності"

07 грудня з 15:00 до 17.00 у Центрі гендерної культури (м. Харків, пр. Московський, 124-А) відбудеться презентація результатів дослідницької роботи «Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до гендерних стереотипів та насильства щодо жінок». 
Результати дослідження соціокультурних практик чоловіків мають практичну спрямованість як на просування гендерної рівності в суспільстві, так і на вирішення інших соціальних питань: осучаснення системи освіти, удосконалення системи охорони здоров’я та політики ринку праці до працюючих, які мають сім'ї, покращення соціально-демографічної ситуації.
Дослідницька робота та публікація цього звіту здійснені Українським центром соціальних реформ на замовлення UNFPA, Фонду ООН в галузі народонаселення за сприяння Департаменту з питань міжнародного розвитку Уряду Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (UK DFID). Для участі в заході, будь ласка, заповніть форму за посиланням https://goo.gl/forms/YkG8CPnOBpDRhDgj1. Деталі – тут.

8 грудня, ЛЬВІВ - Лекції щодо культури згоди та сексуальної безпеки дітей

Вже 11 січня 2019 року вступають у силу зміни до Кримінального кодексу України щодо згвалтування, згідно яких відсутність згоди на секс буде трактуватися, як згвалтування.  У рамках Міжнародної акції "16 днів протидії гендерному насильству" Центр "Жіночі перспективи" запросив до Львова на серію лекцій відому секс-просвітницю та правозахисницю Дар"ю Андрєєву. У жовтні 2018 року Дар"я вже проводила у Львові подібні лекції. Ці заходи викликали великий інтерес у львів"ян. 
Запрошуємо вас на лекції до Львівського палацу мистецтв (0-ий поверх, Медіа-клуб): 
12:00-13:30 - "Культура згоди" (Що заважає мати гарний секс і як це подолати? Чому в нашому світі так багато сексуального насильства і так багато людей, незадоволених власним сексуальним життям? Поговоримо про те, як певні патерни нашого суспільства впливають на сексуальну поведінку і що зробити, щоб це виправити? Що таке культура згоди та культура згвалтування та як це враховуватиметься у кримінальному кодексі з січня 2019 року?)
15:00-16:30 - "Сексуальна безпека дітей" (лекція для батьків, педагогів та всіх зацікавлених. Сексуальне насильство над дітьми - жахлива проблема, про яку важко розмовляти. Але ж якщо ви хочете захистити дитину, - то розмовляти треба! Лекція про те, коли треба починати розмовляти з дітьми про секс і як це правильно робити. Чи треба хлопчикам знати про менструацію? і що робити якщо ваша дитина дивиться порно? про це та інше під час лекції).
Реєстрація для безкоштовної участі за посиланням. Сторінка події у ФБ
 

8 грудня, КИЇВ - Турбота як робота: 5 питань про сучасне материнство

Creative Women Space та Гендер в деталях запрошують до дискусії про сучасне материнство.  Будемо говорити про: сучасні матері між образами «берегині» та «мами-демона»: чи можлива інша точка зору? чому жінок звинувачують у демографічній кризі? «Сидіти вдома»: що таке репродуктивна праця та чи легко бути мамою у сучасному суспільстві? Чи (як) фемінізм пов'язаний з материнством? Що робити, щоб піклування про дитину не знецінювалося? Модераторка дискусії: Olena Strelnyk, докторка соціологічних наук, ґендерна дослідниця, авторка книги «Турбота як робота: материнство у фокусії соціології» (2017), стипендіатка програми Ендрю Карнеґі (США), пише для ресурсів «Гендер в деталях», «Повага: кампанія проти сексизму в ЗМІ та політиці», «Українська правда. Життя»,Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова: https://goo.gl/forms/WcHIAXraKuR8pXpV2 Чекаємо за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space о 12.00. Сторінка в ФБ.

9 грудня, КИЇВ - TEDxKyivWomen 2018

В усьому світі жінки та дівчата вже більше не пасуть задніх. Вони проявляють себе, творять та роблять неймовірні відкриття та прориви. Якою б не була сфера їх діяльності: бізнес, мистецтво, політика, технології, – жінки та ті, хто їх підтримує, об’єднуються аби разом подолати виклики сьогодення та змінити цей світ на краще. Отож, вперше з 2012го року проводимо формат Women в Києві!  Запрошуємо вас на #TEDxKyivWomen2018, що відбудеться 9 грудня у FEDORIV Hub (вул. Велика Васильківська, 5).  Будемо транслювати вибрані виступи з глобального TEDWomen 2018 (tedwomen2018.ted.com), слухати українських спікерів в офлайні, спілкуватись та заряджатись новою порцією ідей та натхнення! До TEDxKyivWomen 2018 ми оголосимо опитування серед гостей, за результатами якого і оберемо сесії, які будемо транслювати з глобального TEDWomen 2018. Повний перелік вражаючих спікерів та спікерок TEDWomen 2018 вже відкритий тут: https://tedwomen2018.ted.com/speakers Мова трансляції: англійська (синхронний переклад не передбачено). Початок о 10.00. Сторінка в ФБ.

 9 грудня, ЛЬВІВ - Квір(ні) анти-архіви: Чи можлива квір-історія? (інтерактивна лекція)

Пропонуємо разом поміркувати про можливість альтернативних репрезентацій та форм пам’яті, які ми називаємо квір(ними) анти-архівами. Цей проект – критика наявних практик та інституцій творення історії та пам’яті з квір-феміністичної позиції. Він випливає із відчуття та переживання “інакшості” і того, як воно трансформується в нашому повсякденному житті та активізмі. Матеріали та рефлексії, зібрані під час резиденції, будуть використані у нашій подальшій роботі над квір(ними) анти-архівами.Якщо квірність – це критика політики ідентичності та традиційних форм репрезентації, якою може бути її історія? Ми поговоримо про приклади квір(них) історій та архівів з інших контекстів, а також обговоримо виклики для таких проектів в українському сьогоденні. ДЕ: URBAN бібліотека (вул. Устияновича, 4). КОЛИ: 9 грудня 16:30. Більше інформації – за посиланням.

3 грудня 2018
Поширити в Telegram
2509
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою