24 квітня, 2024

Події 3-9 вересня 2018 року

3 вересня 2018
Поширити в Telegram
2279

Події 3-9 вересня 2018 року

3-9 вересня, КИЇВ - Виставка Ольги Грінблат "Тонка справа або Not allowed"

У виставковому просторі Музеї української діаспори (вул. Московська, 40-Б)  будуть представлені вибрані роботи фотохудожниці, які переважно належать до улюблених жанрів – пейзажних та жанрових. Більшість фото авторка зробила у Об’єднаних Арабських Еміратах (у цій країні Ольга живе і працює з 2011 року), а також у інших куточках світу – США, Тайланд, Малайзія та ін. “Моє улюблене місце зйомки – пустеля, адже саме тут можна побачити неповторну і вічну гру природи, відчути себе її частиною та спробувати зафіксувати найяскравіші миті”, - говорить фотохудожниця.  Вхід на відкриття – вільний. Вартість квитка з 3 серпня - 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Телефон для довідок: 0442806418. Сторінка виставки у ФБ - тут

3-9 вересня, ЛУЦЬК - Виставка «Знаки часу Тетяни Мялковської»

Персональна виставка робіт члена Національної спілки художників України Тетяни Мялковської «Знаки часу». Експозиція складається з робіт сакральної тематики, в яких вирішення художніх і естетичних завдань поєднується з пошуком відповідей на сокровенні питання життя і його плину в часі. Вхід вільний. Виставку можна переглянути в Арт-галереї «Луцьк». Більше інформації – за посиланням.

5 вересня, КИЇВ – Виставка «Дванадцять київських князівен»

Виставковий проект "Дванадцять київських князівен" відбуватиметься в рамках фестивалю Княжа родина/ Regio genus. Дотепер медієвісти сперечаються про деталі біографії київських княжних, які стали європейськими монархинями, і від яких беруть початок найвідоміші королівські династії світу. Допоки вчені розходяться в думках, художники портретного жанру прославляють жіночі історичні постаті в образотворчому мистецтві. У травні 2016 року "Укрпошта" ввела в обіг 12 поштових марок "Київські князівни на престолах Європи", автором яких став вітчизняний художник Василь Василенко (1949 р.н.), який працює в галузі монументально-декоративного мистецтва, живопису, книжкової графіки та проектує поштові марки.
У пошуку образу і для переконливого художнього задуму у створенні історичного портрету художник зробив декілька варіантів ескізів до цієї серії, перш ніж з"явилася її друкована версія...
Анну, Мальфрідь, Вишеславу, Єфимію, Євпраксію, Анастасію, Єлизавету, Збиславу, Предславу, Добронігу, Добродію, Єфросинію та плідну роботу митця буде представлено на виставці в Брамі Заборовського з 5 вересня цього року. Вартість квитка до Брами Заборовського 20 грн. У дні проходження фестивалю (8-9 вересня) вхід на виставку здійснюватиметься по окремому квитку. Сторінка виставки – тут.

6 вересня, КИЇВ - Акція "Жінок в парламент - 50%"

6 вересня 2018 року о 09:30 жінки з різних областей України вийдуть до Верховної Ради України з вимогою включити до нового виборчого законодавства 50-відсоткову гендерну квоту. Також вони вимагатимуть обов’язкового запровадження у виборчому законодавстві санкцій проти тих політичних сил, які порушують квотний принцип формування виборчих списків. Всіх українських жінок закликають підтримати ініціативу та доєднатися до всеукраїнського руху на підтримку збільшення представництва жінок в політиці. Сторінка події – тут.

7 вересня, ЛЬВІВ - Презентація книги "Долаючи тишу. Жіночі історії війни"

7 вересня, о 17:30 в музеї «Територія Терору» (просп. Чорновола, 45 г) відбудеться лекція історикині Marta Havryshko на тему: «Долаючи тишу. Жіночі історії війни». У період Другої світової чимало жінок приєдналося до лав націоналістичного підпілля та Української повстанської армії як зв’язкові, розвідниці, санітарки, воячки… Пліч-о-пліч із чоловіками вони пройшли горнило кривавих подій, спростувавши всі стереотипи «слабкої статі». Їхні голоси тривалий час не було чутно. Їхній досвід був невидимим. Ця книжка – збірка історій-сповідей жінок, які не просто бачили війну та брали активну участь у тогочасних подіях, а прожили її. Вони були не лише очевидицями, жертвами, але й виконавицями насильства. Уся правда про жахи війни, без прикрас та міфологізації. Відверті розповіді про те, що означало бути жінкою під час війни. Унікальні спогади селянок та міщанок, жінок із різною освітою та соціальним становищем, жінок, які обіймали керівні посади в ОУН і були рядовими підпільницями. Живі емоції в історіях, які роками були непочутими та забутими. Сторінка події - тут
 

7 вересня, КИЇВ - WIM CEE Forum: вплив різноманіття та лідерства на результат

Чи різноманітність має значення для прийняття рішень? Численні дослідження показують, що команди, в яких цінується різноманіття, користуються кращою продуктивністю. Такі групи бачать більше різних способів вирішення складних проблем. CFA Society Ukraine запрошує вас приєднатися до 1-го Центрального та Східноєвропейського форуму WIM, який відбудеться 7 вересня 2018 року в готелі Hilton Kyiv. Відвідувач(к)ам пропонуются інтерактивні дискусії щодо практичних стратегій, спрямованих на підвищення ефективності діяльності компаній та покращення результатів інвесторів шляхом диверсифікації та сильного лідерства. Приєднуйтесь, щоб дізнатись більше про ефективні структури ради директорів та топ-менеджерів, а також про практичні семінари з лідерства та сучасні глобальні тенденції. Мова Форуму - англійська. Буде надано синхронний переклад на українську мову. Більше інформації – за посиланням.

7 вересня, КИЇВ - Відверто про нас: ендокринологиня про гормони

Ми дуже часто перебуваємо у полоні міфів, стереотипів щодо свого тіла та гормональних змін: чи впливає щитовидна залоза на наш настрій? чи впливає регулярний секс на рівень наших гормонів? чи від всіх гормонів можна набрати вагу?  чи всі гормони однаково корисні? чи можна захиститися від цукрового діабету? чи безпечні контрацептиви? гормони і менопауза. Є пропозиція зібратися в дружньому колі і поговорити. Все що ви хотіли знати про жіноче здоров'я та гормони, але боялися запитати, не знайшли інформації чи маєте упередження.  Допоможе нам розібратися зі своїми страхами і міфами Мария Черенько (Mariya Cherenko) кандидатка медичних наук, лікарка-ендокринолог, науковий секретар науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України. Вхід вільний! Реєстрація. Сторінка події – тут.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

3 вересня 2018
Поширити в Telegram
2279
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою