26 квітня, 2024

Події 30 квітня – 6 травня

30 квітня 2018
Поширити в Telegram
2792

Події 30 квітня – 6 травня

1 травня, КИЇВ – Мітинг «Жінкам - гідну роботу і зарплату, а не легалізацію проституції»

Феміністки-аболіціоністки, учасниці груп FemUA Nordic Model, Фемінізм УА, Київська радфем-спільнота "Шалені кішки" та Резистанта запрошують усіх охочих приєднатись до них в День міжнародної солідарності трудящих 1 травня на мітингу, на якому вони відстоюватимуть права жінок на гідну працю з гідною оплатою, на повагу до трудових прав жінок, наполягатимуть на неприпустимості сексуальних домагань та дискримінації за ознаками віку, статі і зовнішнього вигляду в трудових відносинах, і закликатимуть запровадити в Україні Шведську модель запобігання проституції. Точне місце події тим, хто відпишеться в коментарях ФБ-сторінки події про участь, надішлють в особисті повідомлення. Сторінка спільноти – тут.

2 травня, ЛЬВІВ - Подвійна лекція «Ціна “антикризових” реформ: вплив на молодь та жінок»

В першій частині лекції говоритимуть, як економічна криза і події з 2014 року вплинули і продовжують впливати на умови праці і життя молоді. Доповідає Анна Оксютович. В другій частині сконцентруються на ситуації жінок в Україні. Доповідає Оксана Дутчак. Подія в рамках проекту «Резиденція солідарності», який реалізовує «Феміністична майстерня» за рахунок гранту від Фонду інституту «Відкрите суспільство» у співпраці з Правовою ініціативою Фондів відкритого суспільства». Лекція розпочнеться о 18.30 у Книгарні Є (Площа Свободи, 7). Детальніше про зміст лекцій та доповідачок – за посиланням.

3 травня, КИЇВ - Леся Демська презентує детектив "Літо психіатра"

Книгарня «Є» та видавництво «Легенда» запрошують на презентацію детективу Лесі Демської «Літо психіатра» у четвер, 3 травня о 18:30. Модератор – Євгенія Кононенко.
Інформація про автора:
Леся Демська Lesia Demska (Демська-Будзуляк) – письменниця, перекладачка, критикиня, літературознавчиня. Належить до Асоціації українських письменників. Серед відомих книжок її прози – «Осінь мага» (1997), «Місто в тіні» (2000), «Жінка з мечем» (2005). Лауреат літературних премій «Зоря Аркада» (1997), «Смолоскип» (1999), «Коронація слова» (2004). 

Початок презентації о 18.30 за адресою Книгарня Є (вул. Хрещатик, 46). Більше про захід і саму книгу – тут.

3 травня, КИЇВ - Показ фільму "Табір"

3 травня о 20:00 у Бабиному Яру біля кибитки - пам'ятника «Ромам, знищеним фашистами 1940 – 1945р.р.» (м. Дорогожичі) відбудеться громадське обговорення рівня  толерантності суспільства до всіх громадян країни. Просто неба буде показаний фільм "Табір (лолі калі шуба)"  (режисер Олександр Балагура, 2013 р., 52 хв.). У розмові візьмуть участь правозахисники/ці та громадські активісти/ки Борис Захаров, Євген Савватєєв, Максим Буткевич, Ольга Веснянка, Євгенія Моляр та інші. Безкоштовний показ проводиться від громадської ініціативи "Народна дистрибуція", оголошеної режисерками Анастасією та Марією Старожицькими, яку підтримала і надалі розвиватиме продюсерка стрічки "Табір (лолі калі шуба)" Світлана Зінов'єва. Початок показу о 20.00 за адресою Національний Історико-Меморіальний Заповідник "бабин Яр" (вул. Мельникова, 44). Сторінка показу – тут

4 травня, ЛЬВІВ - Феміністичне кіно: дитинство

О 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42) відбудеться показ фільму "Дух улья" ("El espíritu de la colmena"), Віктор Ерісе, 1973. Цей показ розпочинає  новий блок кіно, в якому дивитимуться фільми про особистісні переживання персонаж_жок, їхні споглядання світу, спогади та враження. Іспанський режисер Віктор Ерісе, який знімав так зване "поетичне кіно" (як його назвав Паоло Пазоліні), яке сам Ерісе трактує в першу чергу як розповідь від першої особи, її спогади та особисті враження. "El espíritu de la colmena" - фільм про те, як міф та реальність стає єдиним. У маленької шестирічної Ани містичне та тілесне співіснують разом, монстри, яких вона бачить у фільмах та про яких їй розповідає старша сестра стають для неї головним стимулом замислитись над тим, що ж дійсно відбувається навколо.
Сторінка показу - тут

5 травня, КИЇВ - Лекція "Культура згоди"

У Першому Love Space (вул. Ярославська, 55) проходить місяць Вільних Сексуальних Знань. Культура згоди - це певна філософія, а також образ дії, спрямований на те, щоб секс завжди відбувався між людьми, які справді бажають сексу у певну мить, та подобався усім. Лекторка розкаже про те, що таке культура згоди, як вона виникла, чим відрізняється від культури насильства, та як використовувати її на практиці, щоб зробити свій секс кращим. Вхід вільний, за умови попередньої реєстрації через гугл-форму. Початок о 19.00. Сторінка події - тут.

30 квітня 2018
Поширити в Telegram
2792
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою