20 квітня, 2024

Події 30 липня – 5 серпня 2018 року

30 липня 2018
Поширити в Telegram
2716

Події 30 липня – 5 серпня 2018 року

30 липня, КИЇВ - ПротиДійТоргівліЛюдьми

За ініціативи Міністерства соціальної політики України спільно з суб’єктами Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми 30 липня 2018 року в столиці та обласних центрах України проводиться Всеукраїнська інформаційна кампанія “#протиДІЙ торгівлі людьми”. Основне завдання - поінформувати максимальну кількість людей про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Акція відбувається за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні (@OSCE Project Co-ordinator in Ukraine), Міжнародної Організації з Міграції та Міжнародної організації КампаніяА21. Місце проведення у м.Київ: Майдан Незалежності.
Офіційне відкриття об 11:00 відбудеться за участі керівників профільних міністерств, посольств, обласних і міських відомств та установ, що є суб’єктами Національного механізму взаємодії. Час проведення: 10:00 - 14:00. Сторінка події – тут.

30 липня, СУМИ - Акція «Говори Мовою Миру - Ні Ненависті»

30 липня в ТРЦ “Мануфактура” молодь з Великобританії, Франції, Вірменії, Молдови, Литви, Туреччини, Грузії та України збереться, щоб сказати НІ мові ненависті Приєднуйся до акції “Говори мовою миру – НІ ненависті!”:
- дізнайся у молоді з 8 країн, чому важливо протидіяти мові ненависті і як вони це роблять;
- дізнайся як стати активісткою та протидіяти мові ненависті он-лайн;
- відвідай виставку офіційної кампанії Ради Європи “Рух проти ненависті”;
- проведи корисно час у міжкультурній атмосфері.
Коли: 30 липня 2018 року, 16:00
Де: ТРЦ “Мануфактура”

Акція відбудеться у рамках міжнародного молодіжного обміну “Говори мовою миру – Ні ненависті!”/ “Speak Peace Not Hate”, що реалізується ГО “Центр євроініціатив”, за підтримки Національної агенції Великобританії програми Еразмус +. Сторінка події у ФБ – тут.

31 липня, КИЇВ – Нові напрямки в мистецтві постмайданної України

Мистецькі практики мають глибокий вплив на вивчення історії України та громадянської ідентичності. Як можна розвинути більш критичні процеси у творенні мистецтва, його показу та поширення освіти навколо мистецтва? Досягнення більш різноманітних аудиторій відкривають нові медіа, форуми та наставництво. Підвищуючи нашу здатність самостійно інтерпретувати, що означає сучасна візуальна культура для кожного з нас, а також для інших, ми можемо створити міцніші шляхи для подолання суперечливих поглядів у дуже насиченому медіа-інформаційному середовищі.

Д-р Джессіка Зичович та Євгенія Белорусець мають багатий досвід в наукових колах та галузях мистецтва й працюють з громадськістю, установами та студентами, як в Україні, так і на міжнародному рівні. Цікавлячись питаннями прав людини, вони представить нові проекти, які об'єднують авторів, митців, професорів та студентів, щоб вони могли глибше зрозуміти більш вразливе населення України, а саме громади ромів і жінок, переміщених осіб у зв'язку з війною. Початок о 19.00 у America House Kyiv (вул. Миколи Пимоненка, 6). Для відвідування заходу необхідне посвідчення особи. Детальніше про захід - тут

1 серпня, КИЇВ - Мітап з Катериною Бабкіною: як бути письменницею?

Катерина Бабкіна — українська письменниця, поетка, прозаїчка, сценаристка та драматургиня. Вона співпрацювала з такими виданнями, як-от: Esquire Ukraine, Фокус, Бізнес, Le Monde, ART UKRAINE, Harper's Bazaar, The Insider, ПЛАТФОРМА, Buro 24/7. Тексти Катерини Бабкіної перекладені польською, німецькою, англійською, шведською, французькою, румунською, чеською та російською мовами.  А тепер вона готова виступити для вас з лекцією про письменницьку діяльність в Україні.
На зустрічі ви дізнаєтесь:
— Що значить бути письменником або письменницею у сучасних реаліях;
— Що і як насправді робить письменник або письменницею;
— Як в Україні можна видати книгу. 
Окрім цього ви зможете поспілкуватися зі спікеркою, поставити питання та наприкінці придбати книжки з автографом від Каті!
Вартість:
Купити квиток онлайн — 200 гривень;
На місці — 250 гривень.
Вхід на зустріч через магазин Цитрус.
Початок зустрічі о 19.00 у ЦеХАБ. Сторінка події – тут.

1 серпня, КИЇВ - Поезія вголос. Оксана Забужко

1 серпня о 19:30 запрошуємо на поетичний вечір Оксани Забужко на літньому майданчику Мистецького арсеналу. Поезія у авторському виконанні є особливим сценічним жанром. Унікальність кожної такої події доповнюється атмосферою взаємодії письменника та слухачів / читачів. Надто коли йдеться про Оксану Забужко; надто коли це перший вечір серпня у дворі Мистецького арсеналу (Лаврська 10-12). Звучатимуть вірші, які стали знаковими для кількох поколінь, їхні рядки багато хто цитує як формулювання життєвого кредо; і також нові тексти, що лише набирають обертів у полі сучасної української класики. Вартість квитка – 80 гривень. За квитком також можна відвідати виставку «Швидкорозчинний час». Виставка працює з 11:00 до 20:00. Початок читань о 19.30. Детальніше за посиланням

2 серпня, КИЇВ - Лекція "Як розпочати екосвідоме життя"

Для того, щоб глибше розкрити тему сортування сміття, Моя КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ запросили на лекцію екоблогерку , активістку Ольгу Матюшенко, яка відповість на безліч практичних питань. Як знаходити сортувальні станції недалеко від дому? Як правильно і недорого обирати екологічні речі? Як уникати використання упаковки, що не переробляється? Як сортувати сміття вдома, щоб це не займало багато місця? Як екожиття допомагає економити? Що мотивує у прийнятті рішення? І ще безліч питань знайдуть відповіді 2 серпня о 19.00 на лекції "Як розпочати екосвідоме життя не озираючись", у книгарні-кав'ярні Моя Книжкова полиця, на Срібнокільській 1а. Вхід вільний, проте Фрі -донейшн вітається. Реєстрація обов'язкова https://goo.gl/hsmq2p. Початок о 19.00. Сторінка події у ФБ – тут.

2 серпня, ЛЬВІВ - Фем-пікнік. Грудне вигодовування і фемінізм

Феміністична майстерня / Feminist Workshop запрошує феміністок на пікнік-дискусію про грудне вигодовування. Як перетинаються грудне вигодовування та фемінізм? Як часто у своєму житті ми стикались або стикаємося з ГВ? Чи знання про ГВ є боді-позитивними? Чому ГВ у публічному просторі є питанням інклюзивності? Також послухають сертифіковану спеціалістку з ГВ - Інну Стефанець Inna Stef, яка поділиться своїми напрацюваннями з цих питань. Беріть з собою: карімати/покривала, пожувати та попити за бажанням. Гостей пригощатимуть снеками. Зустріч о 18:30-18:35 в альтанці посеред парку Франка і далі шукатимуть зручну галявину. Із запитаннями дзвоніть: 0952459763 (Бумі). Деталі – на сторінці події у ФБ.

2 серпня, КИЇВ – Відриття виставки Ольги Грінблат "Тонка справа або Not allowed"

О 19.00 в Музеї української діаспори (вул. Московська, 40-Б) відбудеться відкриття персональної виставки фотохудожниці Ольги Грінблат (ОАЕ) “Тонка справа або Not allowed”. У виставковому просторі музею будуть представлені вибрані роботи фотохудожниці, які переважно належать до улюблених жанрів – пейзажних та жанрових. Більшість фото авторка зробила у Об’єднаних Арабських Еміратах (у цій країні Ольга живе і працює з 2011 року), а також у інших куточках світу – США, Тайланд, Малайзія та ін. “Моє улюблене місце зйомки – пустеля, адже саме тут можна побачити неповторну і вічну гру природи, відчути себе її частиною та спробувати зафіксувати найяскравіші миті”, - говорить фотохудожниця.  Вхід на відкриття – вільний. Вартість квитка з 3 серпня - 25 грн. (пільговий – 10 грн.).
Телефон для довідок: 0442806418. Сторінка події у соц. мережі.

5 серпня, КИЇВ - Сімейне свято-акція на підтримку грудного вигодовування

Громадська організація «Національний рух в підтримку грудного вигодовування «Молочні ріки України» запрошує взяти участь у сімейному святі-акції на підтримку грудного вигодовування! Ми чекаємо всю вашу родину: вагітні пари, татусів і мам з малечами, діток до 7-9. Захід відбудеться в рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Київського міського моніторингового центру підтримки грудного вигодовування.  Всесвітній Тиждень грудного вигодовування - це щорічна міжнародна акція, яка проводиться у більшості країн світу в перший тиждень серпня. Ініціатором акції виступає неурядова міжнародна організація «Всесвітній Альянс за Грудне Вигодовування» (WABA). У 2018 році тема Всесвітньої Тижня грудного вигодовування звучить так: «ГОДУВАННЯ ГРУДЬМИ – ОСНОВА ЖИТТЯ». Мета заходу: привернути увагу суспільства та наголосити на важливості підтримки грудного вигодовування на всіх рівнях: родини, гродмади, системи охорони здоров'я, роботодаців, суспільства та держави. Створити дружню, підтримуючу атмосферу для жінок, які годують грудьми, та їх родин. Початок об 11.00 у парку ім. Шевченко. Сторінка події.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

30 липня 2018
Поширити в Telegram
2716
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою