16 липня, 2024

Події 4-10 червня 2018 року

2 червня 2018
Поширити в Telegram
2846

Події 4-10 червня 2018 року

7 червня, ЖИТОМИР - Дискусія "Жінки незвичайних професій. Жінки в бізнесі"

А ви знали, що жінки виконують 2/3 роботи, а отримують лише 5% світового прибутку та володіють 1% світової нерухомості? Натомість зростання числа працюючих жінок позитивно впливає на зростання ВВП, наприклад, на 9% в Японії і на 27% в Індії. Праця жінок впливає також і на макроекономічні результати: скорочується розрив в оплаті праці, в середньому рівні освіти, відбувається диверсифікація експортних товарів. А призначення жінок на відповідальні пости в банківській системі допомагає побороти одноманітність в мисленні фінансистів, яке загрожує нестабільністю для всієї системи. Про особистий бренд, жіночу солідарність та соціальні складові сучасного бізнесу розповідатимуть спікерки: Наталія Каплун - засновниця центру NK CLUB, тренерка з питань успішності та саморозвитку, керівна партнерка консалтинго-освітнього проекту BEAUTY BUSINESS BUREAU, авторка книги "Я - СОЛНЦЕ". Світлана Саламатова - ТоР фасилітаторка, авторка успішних проектів: «Українські жінки в ООН»; «Відродження жінки»; «Форум жіночого партнерства» та ін.
Маргарита Каменецька – тренерка з особистісного зростання. Членкіня правління БФ «Фонд розвитку малого підприємництва» (SED-FUND), Амбасадорка Міжнародної Амбасади жінок-підприємниць. Ірина Яцик - ініціаторка освітнього руху з неформальної освіти у м. Житомирі, соавторка та реалізаторка бизнес- проекту креативного центру освіти для підлітків «Просто».
Початок о 17.30 у Домі української культури (вул. Велика Бердичівська 61/18). Сторінка події у ФБ. 

8-9 червня, КИЇВ - Перший Всеукраїнський форум юристок

Понад 200 юристок зі всієї України - адвокаток, суддів, нотаріускок, представниць правоохоронних органів, правозахисниць та інші фахівчинь в галузі права - об’єднаються для спільного обговорення питань захисту прав жінок в Україні На Форумі Ви знайдете однодумниць для ведення стратегічних справ, ідеї та ресурси професійного та особистісного розвитку. Темою цьогорічного Форуму є «Жінки у юридичній професії: досягнення, виклики та вплив на якість правозахисту». Форум покликаний привернути увагу юридичної спільноти до питань захисту прав жінок, зокрема, їх доступу до юридичної професії, викликів, що стоять перед юристками, а також обговорити професійні досягнення юристок/ Довідатися деталі Форуму, ознайомитися із його програмою та зареєструватися на участь у ньому Ви можете на сайті. Початок о 9.30 у готелі Ramada Encore Kyiv. Сторінка події. 

8 червня, КИЇВ - Презентація "Еротичного щоденника"

8 червня о 19.00 в арт-центрі Closer відбудеться презентація та зустріч з авторками арт-буку «Еротичний щоденник». «Еротичний щоденник» — це зібрання художніх і літературних творів на тему Еросу. У книзі представлені роботи 14 сучасних українських художниць і 3 авторок. Упорядниці видання — київська архітекторка Дана Косміна, кураторка феміністичних проектів Оксана Брюховецька, дизайн книги створила Лєра Гуєвська. Упорядниці поставили собі за мету дослідити і показати, як еротизм і сексуальність переживаються і осмислюються в мистецтві та текстах сучасними жінками, яким є жіночий голос українського культурного середовища. У художніх роботах знайшли вираження чуттєвість, бажання, іронія, фрустрація, пристрасть, ніжність та інші грані Еросу, який охоплює і пронизує собою різні сфери життя і стає досвідом, втіленим у мистецтві. Сторінка події – тут.

8 червня, КИЇВ - Початок КиївПрайд-тижня

З переліком усіх подій, що відбудуться з 8 до 17 червня у Києві, можна ознайомитися за посиланням

9 червня, ДНІПРО – Лекція «Фемінізм і голені ноги»

У суботу в дружній атмосфері з лимонадом та жартами учасники й учасниці поговорять про історію українських жінок, звички і стереотипи сучасного фемінізму. Намалюють портрет сучасної жінки та дізнаються: чи голять феміністки ноги?  Про все це розповість Ольга Полякова - засновниця Громадського руху “Gender Stream” та авторка проектів “Бийся як дівчина”, Community policing Dnipro та ін. Початок о 17.00. Для участі необхідна реєстрація. Сторінка заходу в ФБ.

10 червня, КИЇВ - Дискусія "Сексуальність: природа і міфи"

Ця тема завжди буде цікавити нас, оскільки гендер та сексуальність є основними речами, що визначають, хто ми та як ми поводимося. Які джерела нашої сексуальності? Що справді робить нас чоловіками чи жінками? І які факти про сексуальність, які ми вважаємо справжніми, є міфами? Ми обговоримо всі ці питання 10 червня з 5 до 7 години вечора в Ботанічному саду разом з Тетяною Кузнєцовою (студенткою кафедри психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка) та Леною Єрусалимською (PhD з соціології, студентка факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка). Лінк для реєстрації - за цим посиланням

10 червня, ЛЬВІВ - Кінопоказ фільму "Бійтесь нас, жінок"

Фільм "Бійтесь нас, жінок"- це історія Ханни Бохман, бійця Загонів самооборони жінок (YPJ) з Канади. Драматична розповідь про жінку, яка, розмінявши п`ятий десяток (на момент зйомок головній героїні було 46 років), принесла в жертву своє безпечне життя в Канаді заради революційної війни в Сирії. В фільмі можна бачити деталі побуту і бойової практики YPJ, також показані кадри взяття міста Тель-Абьяд (Гре Спі) в червні 2015 року. Значна частина стрічки знята самою Ханною. Початок о 13.00 у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2А). Сторінка показу – за посиланням.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

2 червня 2018
Поширити в Telegram
2846
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою