3 травня, 2024

Події 4-10 листопада

4 листопада 2019
Поширити в Telegram
1729

6 листопада, ЛЬВІВ - Рожево-блакитне споживання, дискусія

На цій дискусії будемо спілкуватися на тему гендерно маркованих товарів та висловлювати свою думку. Разом спробуємо розібратися з такими запитаннями: Гендерно марковані товари – що це таке? Які товари безпідставно поділені за статтю і для чого? Яким чином вони формують наше уявлення про світ з самого дитинства та й в дорослому житті? Чи платять жінки більше? Чи купляють більше? Чи однаковий функціонал у товарів, призначених для жінок і для чоловіків?Культура споживацтва, що з нею не так? Модераторки:
- Sveta Urbanska (викладачка англійської, перекладачка, любить писати різні статті і вірші та дивитися іспанські серіали в оригіналі)
- Ліля Скрипник (Lilia Skrypnyk) (активістка Феміністичної майстерні).
Ця подія проходить в рамках супроводу виставки Маші Проніної #скотчмакулатура. Під час події можна ознайомитись з виставкою. Початок о 19.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

6 листопада, ХАРКІВ - Лекція по гарячим слідам (після «Прожарки феміністок»)

23.10 відбулася «Прожарка феміністок!». Чи прожарили Ви їх? Чи вони Вас? З нашого боку можемо сказати, що ми зрозуміли - такий формат провальний. Саме цьому ми пропонуємо Вам продовження - ЛЕКЦІЯ ПО ГАРЯЧИМ СЛІДАМ! Тема: БОДІПОЗИТИВ (фетфобія, «проблема ожиріння», вимоги до чоловічої та жіночої зовнішності, об‘єктивація тіла). Формат: 40 хвилин - лекція від нас та 40 хвилин - питання від Вас. Початок о 14:00 за адресою 239 ауд., філософський факультет, північний корпус, ХНУ ім. Каразіна. Сторінка події. 
 

7 листопада, КИЇВ - Текст з підтекстом: Практикум перекладу з Мартою Госовською

Дві години. Текст і ми. Кармен Марія Мачадо "Її тіло та інші сторони". Приховані сенси, які ми разом спробуємо відчитати, зрозуміти і перекласти. Всього сторінка тексту, декілька речень, але кожне - випробування на міцність і перекладацьку тривкість. Кожне змушує ніяковіти, а деякі - навіть червоніти! Усі, хто хоче зануритися у гущу підтекстів і випробувати себе в пошуку прихованих сенсів, приходьте 7 листопада о 19:00 у Creative Women Space (Михайлівський провулок, 9Б) на практикум перекладу до Марта Госовська. Поперекладати з нами можуть усі, хто чується в силі і має час на попереднє опрацювання невеличкого тексту. Після реєстрації ви отримаєте текст, який слід перекласти самотужки, щоб на практикумі у нас склалася предметна розмова. Попередня реєстрація обов'язкова. Внесок за участь: 300 грн. Реєструватися тут. Сторінка події.

8 листопада, КИЇВ - Жіноче волонтерство в Україні - виклики і рішення

НУО Центр Розвиток демократії / Democracy Development у співпрації із Державний комітет телебачення та радіомовлення в рамках Стратегії з висвітлення тем порядку денного «Жінки. Мир. Безпека» Резолюції Ради безпеки ООН 1325 проводить захід «Жіноче волонтерство в Україні - виклики і рішення».
Форма для реєстрації. До участі у нашому круглому столі запрошені найбільш ефективні волонтерки України. Люди, які з перших днів війни працюють над допомогою фронту, біженцям, вразливим категоріям населення. Ми попросимо цих жінок поділитися досвідом своєї роботи, обговоримо спільні ситуативні проблеми і спробуємо окреслити напрямки для стратегічної взаємодії. Це буде нагода побачити одна одну, поспілкуватися у конструктивній, дружній атмосфері та донести інформацію про свою роботу до ЗМІ. Якщо ви маєте питання стосовно заходу чи реєстрації -- контактна особа Марія Дмитрієва, 063 100 37 51. Початок о 14.00 за адресою вул. Хрещатик, 26, Прес-центр, 2й поверх. Сторінка події

8 листопада, ХАРКІВ - Презентація книги "Інша оптика"

Запрошуємо всіх охочих 8 листопада з 14.00. до 16.00. поговорити про гендер і культуру з дослідницями і викладачками Києво-Могилянської академії - літературознавицею Вірою Агеєвою та соціологинею Світланою Оксамитною. Розмова буде частиною презентації книги «Інша оптика», яка є збіркою статей про соціологічні та культурологічні аспекти гендерної проблематики. Збірка видана на пошану пам'яті Соломії Павличко, літературознавиці та однієї з перших дослідниць, яка почала піднімати феміністичні питання в українській науці. Збірка містить також кілька спогадів про Соломію та її наукову роботу. Збірка "Інша оптика" видана Видавництвом "Смолоскип" за підтримки Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Під час презентації книжку можна буде придбати, а наукові інституції, дослідницькі центри та бібліотеки отримають її безкоштовно. Захід відбудеться в Centre of Gender Culture - Центр гендерної культури за адресою: м. Харків, пр. Московський, б. 124-А. Вхід вільний. Додаткова інформація за телефоном: 050-8688342.

8 листопада, КИЇВ - Public Talk з Інтерсекс-людиною до Дня Солідарності

8 листопада відзначають Всесвітній День Солідарності з Інтерсекс-людьми (Іntersex Day of Solidarity). У честь цього дня КиївПрайд разом з Ольгою Оніпко (відкритою інтерсекс-людиною) влаштуємо Public Talk.
ХТО ТАКІ ІНТЕРСЕКС-ЛЮДИ?
Інтерсекс – так називають людину, народжену зі статевими ознаками (геніталії, статеві залози і набір хромосом), які не вписуються в стереотипи бінарної системи сприйняття жіночого чи чоловічого тіла.
Olha Onipko – інтерсекс-жінка, менеджерка з комунікацій Гей-альянс Украина/Gay Alliance Ukraine.
Ольга поділиться:
– знаннями і міфами про те, хто такі інтерсекс люди
– які права порушуються
– наскільки тема інтерсекс до сих пір табуйована
– чому так непросто знайти інформацію про інтерсекс і розібратися в ній
– як вона дізналася свій інтерсекс-статус і як це вплинуло на її життя.
У вас буде час і можливість поставити ваші запитання особисто, розібратися глибше хто такі інтерсекс люди та розвіяти упередження. Також зможете отримати безкоштовно брошури про інтсекс та символіку субспільноти. Модераторка заходу: Herz Marina – інтерсекс-союзниця та програмна координаторка ГО «КиївПрайд». Де: Travel Hub - Перший в світі туристичний хаб. Ярославська 58. 2 поверх. Зала Terminal. 20:00 – 22:00 ВХІД ВІЛЬНИЙ! Сторінка події. Після заходу відбудеться Вечірка у Барі Хвильовий – Intersex // HVLV // 08.11.

8 листопада, КИЇВ - Intersex // HVLV //

Celebrate diversity ван мо тайм або краще завжди! 8 листопада святкуємо у Хвильовому (Верхній Вал, 18) Міжнародний день солідарності з Інтерсекс-людьми. Відкрите серце, шалені танці, яскраві образи, друзі та ніяких стереотипів чи упереджень – такою ми мріємо побачити цю ніч. А під музичний супровід від Alexander Protsiuk (Prots, П О I Н Т) та Sasha Puzan (Robocat) усі мрії стають реальністю. Готуйте себе до класичного хаусу, фанку та vogue beats хітів! Буде hot and spicy. Початок о 22:00, вхід вільний. Сторінка події. 

9 листопада, КИЇВ - RIZNA light: старт жіночого проекту

Привіт, RIZNA! Так, ти вже нею є, бо ти особлива, твій життєвий Шлях є унікальним, а відповіді на питання, які виникають – є в тобі! Ми з професійною командою тренерів та консультантів допоможемо їх знайти. 50 жінок вже змінили своє життя завдяки RIZNA. Їхні неймовірні історії та відгуки надихнули нас продовжувати проект та робити його доступним для ще більшої кількості жінок. Отже, ми запускаємо оновлений формат проекту особистісного та професійного розвитку ”RIZNA light – лагідна дорога до себе”. Тривалість програми: 09.11-28.12. Заняття тривалістю 4-6 годин проходитимуть щосуботи, мотиваційні зустрічі та індивідуальні консультації – у будні ввечері, у зручний для тебе час.Місце проведення: м. Київ, ст.м. Контрактова площа. Цього разу можливість взяти участь у проекті мають всього 10-12 учасниць, тож не зволікай! Деталі – тут.

4 листопада 2019
Поширити в Telegram
1729
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою