19 квітня, 2024

Онлайн-події 4-10 травня

4 травня 2020
Поширити в Telegram
1513

4 травня – Креативний карантин з Creative Women Space

Nataliya Dovhopol, письменниця, молодіжна тренерка, екскурсоводка, розповість про карантин у Греції. Початок о 18.00. Сторінка.

4 травня - Демократичні переговори: шведська модель законодавства про легалізацію торгівлі сексом

Проституція та торгівля людьми чітко переплітаються, і їх не можна розглядати як два цілком розділені явища. В усьому світі, за підрахунками, є 4,5 мільйони жертв торгівлі сексом - сфера з 99 мільярдами доларів прибутку.

Секс-торгівля людьми має руйнівні наслідки для жертв торгівлі людьми. Жертви можуть страждати від тривалих фізичних ї та психологічних травм, хвороб, наркоманії, недоїдання та соціального остракізму.

20 років тому Швеція запровадила закон, який криміналізував покупця сексуальних послуг, а не особу, яка займається проституцією. Закон чітко змінив сприйняття та зосередженість уваги на особі, яка займається проституцією, і на покупця сексуальних послуг, а отже, на особу, відповідальну за проституцію.

Однозначно, що вулична проституція зменшилася в Швеції з 1995 року, більш ніж на 50 відсотків, охоплюючи кілька коливань і незначне недавнє зростання.

Щоб нагадати розробникам політики про ці питання протягом цього складного періоду, ми запрошуємо вас до нашого наступного епізоду про переговори про демократію.

Мета цього вебінару - взяти участь у дискусії про те, що таке шведська модель законодавства про сексуальну торгівлю та які наслідки вона має, а також як потенційно ця модель може бути прийнята в українському контексті.

До нас приєднаються:

- Пер-Андерс Сунессон, Посол Швеції з питань боротьби з торгівлею людьми

- Святослав Юраш, народний депутат України.

- Марина Бардіна, народна депутатка України.

Модеруватиме захід Марія Дмитрієва, Центр розвитку демократії.

Ви можете поставити свої запитання під час сесії запитань

Мова: англійська з синхронним перекладом на українську.

Початок о 12.00. Детальніше – тут.

5 травня - Креативний карантин з Creative Women Space

Mariana Khemii, менеджерка культурних проектів, редакторка, запрошує на ефір “Карантин, який вам подобається, і що для цього потрібно”. Початок о 18.00. Сторінка.

5 травня - Відповідальність за домашнє насильство та способи отримання прав

5 травня у прямому ефірі онлайн-марафону #Спитай_юристку_ЮрФем ми почуємо Наталія Радушинська - адвокатку, тренерку, заступницю директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області та членкиню "ЮрФем".
Тема онлайн-консультування - "Відповідальність за домашнє насильство та способи отримання правової допомоги". Початок о 18.00 на Facebook-сторінці Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем". Ви зможете ставити свої питання під час трансляції коментарях або написати їх завчасно. Не пропустіть! Проєкт "Онлайн-марафон Спитай юристку ЮрФем" реалізовується Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund

5 травня - Чим годувати дітей. Рекомендації, лайфхаки, валер'янка

Потреби і смаки дітей особливі. Вони ростуть, їхній мозок розвивається, вони погано переносять голод, не усвідомлюють спрагу, і крім солодкого їм рідко що смакує. Але все не так складно, як розповідають наші мами, хоч і не настільки просто, як нам того би хотілося.
На лекції обговоримо:
Що точно має бути в раціоні дітей і в якому вигляді?
Чи можна дітям бути веганами та вегетаріанцями?
Чи цукор це страшне зло?
А правда, що молоко робить дітей здоровими?
Чи треба пити добавки та які?
Як вирішують питання шкільного харчування в інших країнах?
Чи має бути окрема “дитяча кухня”?
Що можна приготувати корисного, щоб воно виглядало як шкідливе?
У мене вредна перебірлива дитина і така робота, яка вчить вирішувати це питання професійно.
Про спікерку:
Дар’я Озерна (Daria Ozerna) — наукова журналістка, адвокатка здорового способу життя, пристрасна популяризаторка науки та доказової медицини, ведуча на радіо і подруга нашого простору! А також гід фудтуру у Секретний гід.
Коли: 5 травня, 18:00-20:00
Де: веб-кімната у zoom. Всі, хто придбає квиток, отримають посилання.
Вартість: 100 грн
Для тих, хто в цей час не зможе слухати онлайн: лекція буде доступна в записі за тою ж ціною. Реєстрація та деталі оплати тут: https://forms.gle/ghRt4AytjJXRPtaTA

6 травня - Як кожна й кожен із нас можуть протидіяти домашньому насильству?

Щороку близько 1,1 мільйону жінок в Україні потерпають від фізичного й сексуального насильства та психологічного тиску в сім’ї. Стамбульська конвенція досі не ратифікована, а дії правоохоронних органів часто недостатньо ефективні, навіть після прийняття нового закону щодо домашнього насильства. Кожна і кожен із нас можуть долучитися до боротьби з цим злочином. Як саме? Про це ми говоритимемо під час онлайн-дискусії разом із громадськими активістками за права жінок. До події приєднаються:

Ольга Полякова (Olha Poliakova), засновниця Gender Stream (м. Дніпро)
Khaneva Katerina, активістка БФ "Славянское сердце" (Донецька та Луганська область)
Марта Чумало, заступниця голови Центр "Жіночі перспективи"

Початок о 18.30. Сторінка події. 

6 травня – Дискусія «Про гідну працю»

Ми як феміністки вважаємо, що досвід жінки на робочому місці відрізняється від досвіду чоловіка. Існує специфічний жіночий досвід дискримінації та порушення прав на роботі.

6 травня о 19 год запрошуємо усіх охочих жінок* обговорити та поділитися власним досвідом утисків прав в роботі та подумати, що таке гідна праця.

Під час спільної дискусії за модерації Саші Канцер, активістки Феміністичної майстерні, ми поговоримо про:
* застосування норм трудового права для захисту своїх інтересів в Україні;
* що таке гідна оплата праці;
* які утиски та проблеми існують в житті працюючих українок;
* хто несе відповідальність за злочин на робочому місці чи зловживання, та інші теми.

Зустріч проходитиме у програмі Zoom. Для участі пиши в коментарях або у приватні повідомлення Майстерні, що хочеш потрапити на дискусію і у день дискусії ми надішлемо посилання для участі. Вивчаймо свої права та будьмо сміливими!

Перегляньте наше відео, в якому ми розмірковуємо про любов до праці, визнання, невидиму роботу та її оплату, аби дискусія була плідною: https://youtu.be/gkktzsVVDEE

*всіх хто ідентифікує себе як жінок та небінарних людей, що можуть (частково) асоціювати свій гендер із жіночим і мають жіночий трудовий досвід. Сторінка події.

6 травня - Креативний карантин з Creative Women Space

Мар'яна Кобеля, керівниця Центру розвитку "ЧАС МІН", експертка з фандрейзингу та грантрайтингу, розповість про грантові можливості для жінок. Початок о 18.00. Сторінка.

7 травня - Креативний карантин з Creative Women Space

Кар'єрний консультант Уляна Ходорівська з ефіром “Як все влаштовано абсолютно точно. Установки про ринок праці та власний професіоналізм”. Початок о 18.00. Сторінка.

8 травня - Креативний карантин з Creative Women Space

Зоряна Велика, майстриня макіяжу, розповість про домашній макіяж на карантині мінімальними засобами, які є під рукою. Початок о 18.00. Сторінка.

4 травня 2020
Поширити в Telegram
1513
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою