16 квітня, 2024

Події 5-11 лютого

4 лютого 2018
Поширити в Telegram
3353

Події 5-11 лютого

6, 7, 8 лютого, ВІННИЦЯ, ОДЕСА, МИКОЛАЇВ - Лекції Оксани Кісь "Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти"

Презентації однойменної книги Оксани Кісь “Українки в ГУЛАГу: вижити значить перемогти” у Вінниці, Одесі та Миколаєві. Заходи відбудуться в межах проекту "У продовження фулбрайтівського досвіду: академічні і культурні обміни між університетами України" за підтримки Програми академічних обмінів ім. Фулбрайта Fulbright Ukraineта ГО Українське Фулбрайтівське коло. Вхід вільний!
 ВІННИЦЯ - 6 лютого, вівторок
11:40 – 13:00 – Вінницький державний педагогічний університет ім. М.Коцюбинського, корпус1 (вул. Острозького, 32) - ауд. 114 
16:00 – 17:30 - Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.Тімірязєва (вул. Соборна, 73) - головний читальний зал, 3 поверх.
ОДЕСА - 7 лютого, середа
15:00 – 16:30 - Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського (вул. Троїцька, 49/51)
МИКОЛАЇВ - 8 лютого, четвер
10:30 – 12:00 - Чорноморський національний університет ім. П.Могили (вул. 68 Десантників, 10) - зал засідань ректорату.
Після лекції можна буде придбати книгу з автографом. Сторінка події у Фейсбуці – тут.

7 лютого, КИЇВ  – Старт проекту «Юридична самооборона»

Його мета – підвищити рівень правової грамотності жінок і чоловіків щодо гендерно-чутливих питань. Кращі юристи та правозахисники розкажуть як діяти в складних ситуаціях: під час розлучення, встановлення опіки над дітьми, поділу майна, домашнього насильства, сексуальних домагань, переслідувань.
Курс «Юридична самооборона» відкритий для усіх бажаючих та цілком безкоштовний. Він розрахований на 8 лекцій, які проходитимуть починаючи з 7 лютого щосереди о 18:30. Заняття відбуватимуться за адресою: м. Київ, вул. Лаврська 16 (будівля у дворі Міжнародного інституту глибинної психології).
Пілотну лекцію «Як діяти у випадку насильства» проведе юристка, кандидат юридичних наук Ірина Стихарна.

8 лютого, КИЇВ – Лекція «Жіноча сексуальність і гендерні стереотипи»

Секс-педагогиня, тренерка з сексуальної грамотності, популяризаторка сексуальної освіти в Україні Юлія Ярмоленко говоритиме про жіночу сексуальність, яка зазвичай сприймається як щось дуже складне і таємниче. Які багато міфи, здогадки, маніпуляції, "рецепти" зосереджено навколо неї. У чому криється більшість проблем відсутності задоволення в сексі? Які табу й заборони прививають дівчаткам з самого дитинства і як вони впливають на сексуальність? На цій лекції-зустрічі спробують розібратися, що можна з цим зробити. Говоритимуть про фізіологію, тіло, збудження, оргазм, сексуальні контексти і практики, комунікацію в парі. Подія відбувається в рамках лекторію «Гендер в деталях». Більше інформації – за посиланням.

9 лютого, КИЇВ – Прем’єра вистави «Маруся Чурай»

Історичний роман у віршах видатної Ліни Костенко про легендарну українську поетесу Марусю Чурай вперше поставлений на сцені Національного академічного театру оперети. Інсценізація ліро-епосу «Маруся Чурай» – своєрідна відповідь українських митців на естетичний запит сучасного суспільства про єдину можливість духовного відродження нації, як порятунку, як збереження української ідентичності. Нова постановка Сергія Павлюка «Маруся Чурай» за Л. Костенко, в репертуарі Національної оперети України з лютого 2018 року. Вистава розпочнеться о 19.00 у Київському театрі оперети (вул. Велика Васильківська 53/3). Детальніше – за посиланням.

10 лютого, ДНІПРО – Прем'єра вистави «Розширення вен або навіщо мені потрібен фемінізм»

О 19:00 в галереї «Артсвіт» гастрольний показ вистави «Розширення вен, або Навіщо нам потрібен фемінізм» херсонського Театр Май Буш у співпраці з ГО «Gender Stream" та ГО «Інша» на майданчику PostPlayТеатру. Цей спектакль про сім'ю жінок різних поколінь. Головна героїня - дівчинка-підліток, яка намагається достукатися до дорослих, але вони її не чують. Всі ці жінки – разом з  мертвою прабабусею - читають їй рецепти вдалого життя, але на неї саму абсолютно не звертають увагу. Виставу створено на основі реальних історій українських жінок. Драматургиня Наталя Астасьєва-Блок оформила ці розповіді в художній текст. Це п'єса-біль, п'єса-крик, п'єса, яка ставить питання, але не дає відповіді. Показ відбувається за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Подія у соц. мережі – тут.

4 лютого 2018
Поширити в Telegram
3353
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою