16 квітня, 2024

Події 5-11 серпня 2019 року

5 серпня 2019
Поширити в Telegram
1980

6 серпня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Експресіонізм. Дада. Сюрреалізм

Відображення особистого світосприйняття крізь призму власного досвіду, реакція на соціально-політичні зміни, рефлексії на сьогодення та передчуття невиразної загрози майбутнього можна побачити у роботах експресіоністок, дадаїсток та сюрреалісток. В чому принципова новизна творчих пошуків і форм їх вираження? Відповіді на ці питання шукатимемо у роботах експресіоністки Кете Колльвіц, дадаїсток Софі Тойбер-Арп та Ханни Хьох, а також сюрреалістки Дори Маар.
Художники та художниці початку ХХ ст. у пошуках інспірацій звертались і до вивчення Art Brut. Так, дадаїстка Софі Тойбер-Арп згадувала, як чекала виходу книги психіатра Ханса Прінцхорна, присвяченої дослідженню творчості людей з ментальними хворобами. У 1936 році Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку запросив глядачів на виставку "Fantastic Atr, Dada, Surrealism". Експозиція мала розділи: дитяче мистецтво, народне мистецтво, мистецтво людей з ментальними хворобами. Ця виставка стала початком інтеграції мистецтва аутсайдерів в культуру. Початок о 19.00 за адресою: вул. Городецька, 36. Сторінка події.

7 серпня, ЛЬВІВ - Череда: "Білі зуби" Зеді Сміт

Ходять чутки, що "Білі зуби" - надзвичайна книжка, що торкається феміністських, антирасистських та інших соціальних проблем. До того ж, у роману динамічний сюжет і щира мова. Ми ще не встигли її прочитати, тому лише в передчутті прекрасного! Здається, саме та історія, у яку варто вникнути у відпустці, а згодом обговорити у дружному колі. Череда - це регулярні зустрічі (по середах, раз на два тижні), де ми кожного разу пропонуємо до спільного обговорення книжку чи статтю і пробуємо разом її розібрати: що зрозуміло, а що ні? Що цікаво, а що хочеться піддати критиці? В процесі ми спілкуємося про тексти, фемінізм і усі сплетіння, в які розгортається розмова. Початок о 18.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

8 серпня, ЛЬВІВ - Воркшоп для дівчат-підлітків "Креативні тексти"

Табір для дівчат завершився, але ми продовжуємо корисно і весело проводити час разом. Протягом серпня щочетверга ми збираємося та кличемо подруг на воркшопи, лекції та дискусії. Починаємо 8-го серпня з майстерні з написання креативних текстів Люше (Loesje). Активістка “Феміністичної майстерні” ЁШ покаже, як користуватися олівцем  для висловлення своїх ідей та переконань. Всі разом попишемо, а далі - помалюємо. Спробуємо зробити стікери з цих текстів, щоб поширити наші ідеї серед людей. Беріть з собою ваші улюблені альбоми, записники, олівці, ручки, маркери і все те, що надихає до писально-малювальної творчості. Дружнє спілкування за чаєм та печивом традиційно додається. Початок о 16.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

5 серпня 2019
Поширити в Telegram
1980
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою