16 липня, 2024

Події 6-12 листопада

6 листопада 2017
Поширити в Telegram
2821

7 листопада, КИЇВ – Публічна лекція «Не_змінна сім’я у мінливому світі»

З позиції соціології, демографії та гендерних досліджень на лекції будуть обговорені зміни, які відбуваються з моделлю сім’ї у 21 столітті та їхню (не)відповідність державній сімейній політиці. Також лекторка Олена Стрельник запропонує подискутувати про сучасні форми сім’ї. Для того, щоб відвідати лекцію, необхідно зареєструватися. Подія відбудеться у кафе «Хармс» о 18.00. Більше інформації – за посиланням.

7 листопада, КИЇВ - Презентація результатів роботи пілотного проекту«ПОЛІНА»

Презентація відбудеться в музеї Івана Гончара, де буде презентовано результати 4-х місяців роботи пілотних мобільних груп з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА». Опісля учасників та учасниць чекатиме активна дискусійна панель «Україна проти домашнього насильства: урядові інструменти та громадські ініціативи протидії домашньому насильству».

8 листопада, КИЇВ - Прес-конференція «Україна без сексизму – перший місяць боротьби»

Голова Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» Олександра Веденьєва та координаторка проектів організації Юлія Макарова проінформують громадськість про перші підсумки всеукраїнської акції «Україна без сексизму!», яка стартувала 5 жовтня. Захід відбудеться об 11:30 в інформаційному агентстві «Главком» (вул.
Шовковична, 8/20). Знайти більше інформації про Лігу захисту прав жінок "Гармонія рівних" можна тут

8 листопада, КИЇВ – Презентація книжки Джудіт Батлер «Фрейми війни»

В рамках Київського Інтернаціоналу - Київської бієнале 2017 заплановано презентацію україномовного перекладу книжки однієї з провідних авторок у гендерній теорії та сучасній філософії. У «Фреймах війни» Батлер аналізує сучасні західні форми ведення військових дій, зокрема вивчаючи, як медіа зображають державне насильство. Презентація відбудеться за участі редакторки українського видання Катерини Міщенко, перекладачки Юстини Кравчук і публіцистки Катерини Сергацкової (Україна). Деталі заходу – на сторінці в Фейсбуці.

8 листопада, КИЇВ – Презентація проекту «Я зможу!» від Фонду Олени Пінчук

Цей проект спрямований на підтримку молодих дівчат та їхню самореалізацію у суспільстві. Проект об’єднає відомих жінок, які допоможуть студенткам на конкретних життєвих прикладах побудувати модель свого майбутнього та бути успішними у бізнесі, політиці, мистецтві, шоу-бізнесі, соціальних або благодійних проектах. Познайомитись з менторками проекту можна на сайті.

8 листопада, ЛУЦЬК – Зустріч-дискусія з Оленою Стрельник та презентація книжки «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології».

На презентації авторка розповість про ключові моменти своєї книги, в якій материнство розглянуто як соціальну практику. Авторка розповість, наскільки варіативними є такі практики в соціоісторичному вимірі, й як вони змінюються у сучасному суспільстві, зокрема українському. Презентація відбудеться у конференц-залі Луцького педагогічного коледжу об 11.50. Сторінка заходу в Фейсбуці – за лінком.

10 листопада, КИЇВ - Лекція-презентація Ірини Ігнатенко "Шлюб. Діти. Сім'я"

Якими були справжні стосунки українців, що ставало основою шлюбу, який вплив мала церква на селянські родини, яким було ставлення до позашлюбної вагітності - всі ці питання розкриє слухачам відома українська етнологиня Ірина Ігнатенко. Захід відбудеться в конференц-залі Національного музею імені Тараса Шевченка о 17.00. Лекція базуватиметься на книзі Ірини Ігнатенко "Шлюбно-сімейні стосунки у традиційній культурі українців. Деталі лекції - за посиланням

6 листопада 2017
Поширити в Telegram
2821
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою