25 квітня, 2024

Події 6-12 серпня 2018 року

5 серпня 2018
Поширити в Telegram
2402

Події 6-12  серпня 2018 року

6 серпня, ЧЕРНІВЦІ - Творчий мозковий штурм про права жінок у форматі форум-театру

Запрошують на показ форум-вистави за результатами творчої майстерні про сьогоднішні перешкоди на шляху до рівності внутрішньо переміщених жінок-активісток. Авторками сценарію та актрисами вистави стануть безпосередньо жінки-активістки. Формат форум-вистави передбачає можливість для аудиторії втрутитися у хід сюжету та випробувати власні стратегії для вирішення вказаних проблем.На відкритій дискусії відбуватиметься планування подальших адвокаційних дій на місцевому та/або національному рівні за участі представників місцевої влади, громадських організацій, медіа та жінок-переселенок.
Захід відбудеться 6 серпя 2018 року о 14:00 у Буковинському Медіа-Центрі Belle Vue 
за адресою: Чернівці, вулиця Кобилянської, б. 2. Формат вистави дозволить вам самим визначити в якій ролі ви опинитесь: однією з учасниць форум-вистави, глядачкою чи активною учасницею обговорення. Детальніше – за лінком.

6-9 серпня, КИЇВ – Літня школа Юрфем

Навчання у Літній школі зосереджуватиметься на розвитку soft skills у студенток-юристок. Soft skills є соціальними навичками: вміння переконувати, вести переговори, знаходити «підхід» до людей, працювати в команді, лідерство, креативність та інші, котрі є визначальними для успішної роботи в правовій сфері. Окрім того, вивчатимуть юридичні аспекти захисту від гендерної дискримінації, гендерно-зумовленого насильства та сексуальних домагань. Також впродовж цих насичених трьох днів учасниці школи матимуть змогу спілкуватися із  відомими юристками, адвокатками, суддями та науковицями під час майстер-класів та зустрічей, що проводитимуться між навчальними сесіями. Таким чином заохочуватимуть студенток-юристок активно взаємодіяти із своїми колегами та залучати більше активної молоді до обговорення питань, пов’язаних із гендерною рівністю. До участі у Літній школі ЮрФем запрошуються студентки-юристки ІІ-IV курсів із всіх областей України. Організаторками забезпечується проживання, харчування, роздаткові матеріали, компенсація проїзду за наявності квитків на потяг або на автобус. За результатами відбору, що враховуватиме рівень мотивації, регіональну представленість та готовності до подальшої співпраці із ЮрФем, буде запрошено до участі у Літній школі ЮрФем 30 учасниць. Програма школи – за посиланням.

6-12 серпня, КИЇВ - Виставка Ольги Грінблат "Тонка справа або Not allowed"

У виставковому просторі Музеї української діаспори (вул. Московська, 40-Б)  будуть представлені вибрані роботи фотохудожниці, які переважно належать до улюблених жанрів – пейзажних та жанрових. Більшість фото авторка зробила у Об’єднаних Арабських Еміратах (у цій країні Ольга живе і працює з 2011 року), а також у інших куточках світу – США, Тайланд, Малайзія та ін. “Моє улюблене місце зйомки – пустеля, адже саме тут можна побачити неповторну і вічну гру природи, відчути себе її частиною та спробувати зафіксувати найяскравіші миті”, - говорить фотохудожниця.  Вхід на відкриття – вільний. Вартість квитка з 3 серпня - 25 грн. (пільговий – 10 грн.). Телефон для довідок: 0442806418

9-10 серпня, КИЇВ - Тренінг для ЗМІ щодо насильства над маргіналізованими жінками

9-10 серпня 2018 року (четвер-п’ятниця) неподалік від Києва ВБО “Конвіктус Україна” проведе дводенний тренінг-практикум для журналістів Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської, Донецької, Харківської, Київської та Полтавської областей. Тема заходу – висвітлення проблеми насильства в ЗМІ з фокусом на насильство щодо маргіналізованих суспільством жінок. Метою тренінгу-практикуму є залучення та наснаження провідних журналістів ЗМІ з проектних регіонів до написання матеріалів по проблематиці маргіналізованих жінок, які страждають від насильства.
В програмі тренінгу: що таке насильство: типологія, причини, наслідки насильства? як змінилося законодавство у сфері насильства? дискримінація жінок, які живуть з залежностями – які наслідки? як працює Центр психосоціальної допомоги “Конвіктус Україна: досвід реабілітації маргіналізованих жінок, які зазнали насильства? деталі програми реабілітації: як це працює? яка роль ЗМІ у висвітленні проблем маргіналізованих жінок? практичні кейси щодо роботи з жінками з маргіналізованих груп: що потрібно знати журналісту , аби працювати з постраждалою жінкою? В цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти з “Конвіктус Україна” та “Ла-Страда – Україна”. Деталі – за посиланням.

Анонс підготувала: Антоніна Рибка. 

5 серпня 2018
Поширити в Telegram
2402
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою