23 квітня, 2024

Події 6-12 травня 2019 року

6 травня 2019
Поширити в Telegram
2447

7 травня, КИЇВ - Лекція Юлії Юрченко, авторки Ukraine and the Empire of Capital

У Києві відбудеться лекція та дискусія за участі британської дослідниці українського походження Yuliya Yurchenko, яка є авторкою книги Ukraine and the Empire of Capital. Даний твір являє собою аналіз перешкод незалежного та демократичного розвитку українського суспільства, проведений на високому фаховому рівні (авторка є викладачкою University of Greenwich). За рахунок чого збільшилась соціальна нерівність в Україні? Як це вплинуло на конфлікт на Сході? Як політика великих держав визначає курс нашої держави? Ці та інші питання будуть висвітлені на заході. Початок о 19.00. Деталі – за посиланням.

7 травня, КИЇВ - "Nordic stories. How to reach balance"

 7 травня о 19:00 в iHUB (м. Київ, вул. Хрещатик 10) відбудеться захід "Nordic stories. How to reach balance", що буде присвячений питанням пошуку балансу та місця жінки в сферах праці де домінують чоловіки. Благодійний Фонд «СІД ФОРУМ УКРАЇНА» запрошує стати частиною цього проекту та відвідати даний захід.  Якщо Ви хочете стати гостями на "Nordic stories. How to reach balance", просимо вас попередньо зареєструватися за посиланяням - реєстрація. Ви коли-небудь боролися, щоб знайти своє місце, як жінка, в чоловічому світі? На жаль, гендерна нерівність все ще існує у багатьох компаніях і державних установах, і це насправді не на користь їм. Існує безліч підтверджених позитивних наслідків гендерно-збалансованих компаній, як з позиції коштів, так і з позиції здоров'я для працівників. Це демонструє, що наявність жінок-лідерок може принести багато користі організації ! Розмова буде мати дві теми - як знайти своє місце, як жінка, і важливість включення чоловіків у пошук життєвого балансу. Вітальне слово візьмуть пані Марія Огрен, заступниця керівника місії Посольства Фінляндії в Україні та Галина Янченко, голова ради з громадського контролю НАБУ. Запрошені доповідачі - Сарі Раутаринта (Радниця з прав людини та гендерна тренерка EUAM UKRAINE) та Агата Шиманська (Раднийя з гендерної проблематики EUAM UKRAINE) - поділяться своїм особистим досвідом та проведуть дискусію з учасниками. Сторінка події

7 травня, КИЇВ - Презентація книжки «Мій дід танцював краще за всіх» у Києві

Книгарня «Є» та Видавничий дім «Комора» запрошують на презентацію нової книжки Катерини Бабкіної «Мій дід танцював краще за всіх» за участі авторки. Модераторка: літературна критикиня, кураторка Літературної лабораторії Мистецького Арсеналу Оксана Щур. «Мій дід танцював краще за всіх» — серія оповідань, що складаються в єдину історію п’яти родин, діти з яких знайомляться в школі першого вересня в перший рік незалежності України та залишаються друзями на все життя. Від двадцятих років в Харкові і знищення театру Леся Курбаса через Голодомор, Другу світову, дев’яності й кілька хвиль еміграції до війни на Донбасі. Ця книжка в першу чергу про прийняття минулого. Про те, як події та обставини впливають на нас незалежно від того, чи знаємо ми про них. Про тяглість і зв’язок поколінь, бажання любові та прийняття, самотність як наслідок або як причину. Про втрати – осмислені чи неосмислені, виправдані чи безглузді. Та, головне, про те, що навіть самотнім, відкинутим, поламаним теж можна вижити і жити, бо, попри все, завжди залишається можливість врешті стати щасливим. Коли: 7 травня, початок о 18:30. Де: Книгарня «Є», вул. М. Лисенка, 3. Сторінка події.

7 травня, ЛЬВІВ - It Girls Club: Виклики і переваги віддаленої роботи і фріланса

Коротко про IT Girls Club: це - місце для тих, хто шукає нові знайомства в професійній сфері і просто хоче цікаво провести час серед “своїх”. Шукаєте цікавий проект? Або, можливо, спеціалістку, яка допоможе втілити ідею? Та і, врешті-решт, можна ж просто побалакати з цікавою людиною.  На цій зустрічі ми поговоримо про віддалену роботу та фріланс: як перейти на віддалену роботу і що чекає на тебе по “ту сторону”; чи варто взагалі йти у фріланс і що робити з “нестабільністю”; чи є різниця між “віддаленою роботою” і “фрілансом”; як знайти віддаленого працівника (працівницю) або фрілансерку (фрілансера) на свій проект; як організувати свій час, працюючи фрілансеркою; як поєднувати подорожі з віддаленою роботою; як бути хорошою менеджеркою команди, яка складається з віддалених працівників (працівниць) і т.п.  Отже, план такий: обов’язково всі перезнайомимось, дізнаємось щось нове і неодмінно отримаємо корисні контакти, а там вже як буде :) Початок о 18.30 у Феміністичній майстерні (Площа Ринок, 42). Сторінка події.

8 травня, ЛЬВІВ - Череда про місячні

"... слово “менструація” дуже рідко фігурує в побутовій мові. На заміну йому існує багато евфемізмів (слів, які заміняють “незручне” слово): місячні, критичні дні, ці дні, червоні гості і т. д. Жінки навіть змушені приховувати своє погане самопочуття, викликане місячними, а менструальний біль називають “болить живіт”. Молоді дівчата та дорослі жінки часом не можуть дозволити собі відпроситися із занять чи з роботи через менструальний біль та приховують істинну причину іншими." - це уривок з нашого посібника "Про менструацію і пов'язані питання".Обговорити медичні аспекти менструації нам допоможе книжка Наталії Лелюх "Відверта розмова про жіноче здоров’я". Вона є в нашій бібліотеці, тож будемо до неї звертатися ситуативно безпосередньо на Череді. Там є прекрасні лайфхаки як відрізняти фахові і нефахові рецепти і рекомендації та багато іншого (в веселій формі). Початок о 18.00 у Феміністичній майстерні (Площа Ринок, 42). Сторінка події.

8 травня - Жіноча історична ніч, Україна-2019

Жіноча історична ніч. В 2005 році в Бергені та Осло норвезькі феміністки вперше вийшли на вулиці з роздруківками біографій відомих жінок і феміністичними гаслами. Від того часу восьмого травня о восьмій годині вечора жінки в усьому світі виходять на вулиці з роздруківками плакатів про видатних жінок аби показати мешканцям та мешканкам своїх міст, що жінки є такими ж впливовими історичними особами, як і чоловіки. Запрошую всіх бажаючих приєднатись до цієї акції – кожній в своєму місті, містечку чи селищі, або навіть в районах великих міст. Ви можете обрати і роздрукувати один з плакатів, яки ми сюди додаватимемо, створити свої або запропонувати жінок, яких додати в нашу форму! Будь-яка участь вітається. Форму плакатів від Olena Zaytseva можна буде знайти в дискусії, наповнити на власний розсуд і роздрукувати на принтері. Сторінка події.

6 травня 2019
Поширити в Telegram
2447
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою