26 квітня, 2024

Події 8-14 липня 2019 року

8 липня 2019
Поширити в Telegram
1958

9 липня, ЛЬВІВ - Істор(її) мистецтва. Прерафаелітки. Символістки. Реалізм

Образ Офелії, створений представником прерафаелітів Джоном Міллє, надзвичайно популярний в масовій культурі. Позувала для картини - художниця та поетеса Елізабет Сіддал. На прикладах її робіт, а також Евелін де Морган, Лаури Альми-Тадеми, Марі Ефросін Спарталі побачимо звернення до мистецтва Ренесансу, а також інші особливості цього мистецького напрямку. Символізм з його таємницями та загадковістю роздивлятимемось серед інших авторок і на прикладі творчості Марії Гіжберт-Студницької (Maria Giżbert-Studnicka), яка отримала освіту в Парижі і жила та виставляла роботи у Львові. А реалізм, що протиставляв себе романтизму та академізму, побачимо в роботах надзвичайно успішною для свого часу художниці Рози Бонер. Початок о 19.00 за адресою вул. Городоцька, 36. Сторінка події.

10 липня, ЛЬВІВ - English Speaking Club: feminism in 'Harry Potter', part 2

На попередній зустрічі про книги Гаррі Поттера нам не вистачило часу для обговорення всього, що ми хотіли, тому ми продовжимо цю зустріч. Ми знайшли тему, яку ви, мабуть, маєте з дитинства. Ми будемо обговорювати романи Дж. К. Роулінг "Гаррі Поттер", фільм-адаптацію і всю Потеріану. Які жіночі персонажі ми сприймаємо як феміністські зразки для наслідування? Чи є «Гаррі Поттер» схожим на «Фантастичні звіри» у цьому плані? Розмовний клуб модерує активістка феміністського семінару та молода дослідниця-історикиня Саша Канцер. Початок о 20.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

11 липня, КИЇВ - Презентація книги Олени Стяжкіної "Стигма окупації"

Це книжка про війну та неспроможність людей осягнути окупаційний досвід як у момент його проживання, так й у перші роки після вигнання нацистів. У книжці йдеться про розпач й виживання, про відмінності у розумінні та сприйнятті добра й зла, про пошуки й обрання стратегій життя та смерті, про тонкі й непевні грані між колаборацією та праведністю, спротивом та відстороненням, мародерством та підтримкою інших. Це історія нелінійності досвіду війни, викладена некодифікованою мовою самих жінок, одна з яких шукала для себе канонічної героїчної біографії, друга сміливо й відчайдушно боролася за виживання, а третя – рятувала інших без огляду на ризик покарання нацистською або радянською владою. Участь у презентації візьмуть: Олена Стяжкіна, д-р іст. наук, ст. наук. співробітниця Інститут історії України НАН України, членкиня виконавчої ради PEN Ukraine, у 1993–2015 рр. професорка Донецького національного університету;
Tamara Vronska, д-р іст. наук, провідна наук. співробітниця Інституту історії України НАН України, викладачка Воєнно-дипломатичної академії ім. Євгена Березняка.
Модератор – Leonid Finberg, головний редактор видавництва "Дух і Літера". Початок о 18.30 у Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3). Сторінка події.

13 липня, ЛЬВІВ - Автопортрет. Перезавантаження самосприйняття

Зовнішність кожної людини унікальна і сповнена особистих неперевершених рис. На жаль, ми не завжди помічаємо це, коли дивимось на своє відображення. Ще й оточення, мас-медіа можуть казати нам, що ми повинні бути схожими на когось іншу “більш досконалу”, а не бути собою. Пропонуємо разом подивитись на себе через малюнок (автопортрет), відкинувши усі уявлення про “стандарти краси”, відкинувши критику та оцінку і спробувати перезавантажити уявлення про себе. Для цього вам не треба мати навички у малюванні, бо ми не будемо вчитись малювати або створювати “ідеальні” академічні портрети. Мета нашого автопортрету – подивитись на себе ніби зі сторони, помітити у своїй зовнішності всякі класні особливості, які подобаються саме вам, та спробувати передати це в автопортреті. Це заняття – час, який присвячується вам, вашому відображенню, час пороздивлятися та спробувати прийняти себе. Крім створення портрету, буде можливість поділитись своїми історіями про відношення зі своєю зовнішністю, розмалюватись та переключити мозок завдяки невеличким вправам і порефлексувати. Початок о 15.00 у Феміністичній майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

8 липня 2019
Поширити в Telegram
1958
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою