27 квітня, 2024

Події 9-15 грудня

9 грудня 2019
Поширити в Telegram
2086

9 грудня, КИЇВ - Відзначення переможців антипремії за сексизм “Це яйце”

9 грудня, у понеділок, о 13:00 в Українському кризовому медіацентрі (Український дім Україна, вул. Хрещатик, 2) під час дискусії відзначать переможців антипремії “Це яйце”. Нею “нагородять” публічних осіб, які вдавалися до сексистських висловлювань, а також дикримінаційні матеріали в українських медіа за 2019 рік.  Антипремію започаткували ГО “Жінки в медіа” (https://www.facebook.com/groups/mediawomenUKRAINE/), Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, ГО “Детектор медіа”, Кампанія проти сексизму в медіа та політиці “Повага”, Українська Гельсінська спілка з прав людини. Номінація покликана привернути увагу до проблеми стереотипного зображення жінок в українських ЗМІ та дискримінації за ознакою статі чи гендера, до якої вдаються українські публічні особи. Сторінка події.

9 грудня, КИЇВ - Захист від насильства та домагань на роботі. Конвенція МОП 190

9 грудня, у понеділок, о 15:30 в національному інформаційному агентстві "Укрінформ" (Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, зала 1) відбудеться пресконференція на тему: «Захист від насильства та домагань на роботі: національна практика й міжнародні трудові стандарти». Наприкінці всесвітньої акції «16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства» та напередодні Міжнародного дня прав людини учасники пресконференції розкажуть про ситуацію з дотриманням трудових прав та наскільки актуальною для України є проблема насильства й домагань у світі праці. Початок о 15.30 в офісі «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16). Сторінка події.

10 грудня, КИЇВ - ЛГБТ та фемінізм: чим заважає гендерна рівність консерваторам?

Поговоримо про права людини у контекстах гендерної рівності, фемінізму та боротьби за рівність для ЛГБТКІ людей в Україні. Чому в останні роки консервативні та ультрарадикальні сили так сильно мобілізувались аби перешкоджати боротьбі з дискримінацією та нерівністю? Чого вони прагнуть і як діють? Які аргументи і як вони використовують проти нас і що ми можемо зробити задля популяризації ідей прав людини для всіх без виключень. Про це та інше поговоримо з цікавими спікерками:
Олена Шевченко, голова ГО «Інсайт»
Ганна Довгопол, координаторка гендерної програми, Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.
Інна Ірискіна, координаторка Транс напрямку, ГО «Інсайт»
Модераторка: Таїсія Герасимова, головна редакторка медіа-порталу Update
Початок о 17.00 готелі «Русь» (вул. Госпітальна, 4). Сторінка події.

10 грудня, КИЇВ - Вписка за права людини

У День прав людини Amnesty International Ukraine разом із Хвильовий влаштовують вписку за права молоді з усього світу в рамках #Марафон_написання_листівhttps://marathon.amnesty.org.ua/. Приходь, аби підтримати Еміля з Білорусі, Сару та Шона з Греції, Ясаман із Ірану, Оксану і її дітей із України, Їліясицзяна з Китаю, Хосе з Мексики, Маґаї з Південного Судану та Марінель із Філіппін!  Музику ставлять Sergey Cane та Дмитро Трофименко (Dmytro Trofymenko) Під час заходу діятиме фейс-контроль, організатори лишають за собою право відмовити у вході без пояснення причини. Початок о 20.00 у «Хвильовому» (Верхній Вал, 18). Сторінка події.

10 грудня, ЛЬВІВ - Програма Docudays UA від Феміністичної майстерні

Показ фільму «ПОМІЖ, ЗАМОК» о 19.00

Живучи за кордоном, брати і сини зводять однакові будинки, аби виразити рівність і єдність у родині. Змальований зі співчуттям портрет сімей, які з економічних причин змушені майже все життя жити окремо, відірваними від власної культури. Детальніше тут. Місце показу: Львівський обласний молодіжний театр (вул. Винниченка, 12). Сторінка події.

10 грудня, КИЇВ - Соціальний театр

Соціальний театр «Співпереживання травматичного досвіду сомалійської дівчини та особи, яка досі живе з радянським паспортом» відбудеться в межах заходів Правозахисної неКонференції.
Представники БФ «Право на захист» презентують історії своїх бенефіціарів. А формат презентації буде поза межами будь-яких стандартів.
Оскільки мова йде про історії життя, про людей, їхні почуття і емоції, наша задача не просто розповісти про них, а дати можливість доторкнутися до їхніх світів, показати, що це все відбувається не десь у паралельній реальності, а тут – поруч.
Ви дізнаєтеся про проблеми, з якими звертаються люди до БФ «Право на захист», а також зможете ознайомитися зі статистичними даними щодо окреслених проблем. Початок о 17.00 у Premier Hotel Rus (вул. Госпітальна, 4). Сторінка події.

11 грудня, КИЇВ - Презентація рекомендацій для роботи з вразливими групами жінок

Протягом 2019 року Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем" реалізовує проект «Покращення якості правових послуг для вразливих груп жінок» за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги.
В рамках проекту, експертки з питань правових послуг жінкам які живуть з ВІЛ, жінкам, які живуть з наркотичною залежністю та жінкам, які задіяні у секс-індустрії, підготували методичні рекомендації для працівник системи БПД та всіх адвокатів/ток.
На базі рекомендацій розроблений дистанційний навчальний курс, який зможуть пройти всі охочі.11 грудня у м. Київ відбудеться презентація методичних рекомендацій та дистанційного онлайн курсу «Правова допомога жінкам із вразливих груп: особливості роботи та алгоритм дій». Запрошуємо всіх зацікавлених реєструватись за посиланням. Початок 11 грудня о 15.00. Більше інформації – за посиланням.

12 грудня, КИЇВ - Жіноча міграція до України: результати дослідження

Запрошуємо на презентацію та обговорення результатів якісного соціологічного дослідження проблем інтеграції жінок-мігранток до українського ринку праці та суспільства. Тема жіночої міграції та зайнятості жінок-мігранток не досліджена в Україні. Відповідно до результатів досліджень в інших країнах, жінки-мігрантки часто працюють у неформальному секторі, і тому часто стають соціально незахищеними. Як для для жінок-мігранток, так і для чоловіків в Україні робота в неформальному секторі означає роботу на вуличних ринках, у етнічних кафе, готелях чи сім’ях. Вирватися за межі цих замкнених осередків неформального ринку праці вдається далеко не кожній/ому. Відповідно до Стратегії державної міграційної політики до 2025 року, імміграційна політика повинна відповідати демографічним викликам та потребам ринку праці. Що заважає жінкам, які переїжджають до України, виходити на загальний ринок праці? Що потрібно зробити, щоб імміграція до України була вигідна як іммігранткам/-там, так і українському суспільству?
Під час заходу ми презентуємо результати дослідження та запрошуємо обговорити шляхи вирішення проблем інтеграції до ринку праці жінок, які переїжджають в Україну, та перспективи імміграційної політики загалом. Початок о 10.00 у 31В1 (вул. Пушкінська, 31В1). Сторінка події.

13 грудня, ЧЕРКАСИ - Юридичні механізми захисту жінок: майстер-клас для студентів

Юристка, адвокатка, членкиня Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Юлія Черватюк розповість, які юридичні механізми для захисту жінок існують та як їх розвидніти в законодавстві.
Коли? 13 грудня о 13:00.
Де? У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького (Бульвар Шевченка, 81, корпус 1, аудиторія 510).
Деталі:
- обговоримо що таке гендерна дискримінація і як її ідентифікувати;
- проаналізуємо національне та міжнародне законодавство у сфері захисту від дискримінації;
- на основі реальних справ спробуємо сформувати алгоритм дій на захист постраждалих жінок від дискримінації.
Запрошуємо всіх охочих студенток та студентів
Вхід вільний, але варто зареєструватись тут. Сторінка події.

13 грудня, КИЇВ - Гендерованість ринку праці: порівняння кейсів України та Литви

Запрошуємо на презентацію дослідження «Гендерованість ринку праці: порівняння кейсів України та Литви» та публічну дискусію.
Реєстрація обов’язкова, кількість місць обмежено!
Місце: UrbanSpace500 (вул. Бориса Грінченка, 9).
Дата: 13 грудня 2019
Час: 12:00 – 14:00
Міжнародний щорічний звіт про гендерний розрив у чотирьох основних сферах життя суспільства «The Global Gender Gap Report» (GGGR) Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum) станом на 2018 рік розташував Україну на 65 місці серед 149 країн за рівнем гендерної рівності. Литва у цьому ж рейтингу займає 24 сходинку.
У чому основні відмінності? Що заважає Україні досягти литовських успіхів у чотирьох вимірах: політична участь, економічна участь і можливості, освіта і охорона здоров’я?
Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС в 2015 році і відтоді окремі програми на національному рівні мають відповідати програмним документам ЄС. Литва доєдналася до ЄС в 2004 році, тому виконання програм, спільних для країн ЄС, вже давно є обов’язковим там на національному рівні. Разом із тим, і Україна, і Литва мають досвід переходу від радянської планової економічної системи до ринкової, що в контексті дослідження і порівняння гендерованості ринку праці в обох країнах дає підстави припускати спільні риси як у законодавчих ініціативах, так і в сприйнятті питання гендерної не/рівності на ринку праці серед населення. Сторінка події. 

15 грудня, ЛЬВІВ - Тато — мамин брат. Перегляд фільму та дискусія

Грудневі кінопокази у Палаці Гната Хоткевича продовжить зворушлива українська документальна стрічка Вадима Ількова "Тато — мамин брат".
У цьому чудовому сімейному портреті богемний співак та художник стає батьком своєї п'ятирічної племінниці, коли психічне здоров'я його сестри погіршується. Несподіванно для себе він опиняється у ситуації, коли має балансувати між казками на ніч та провокативним мистецтвом, дитячими іграми і бурхливим нічним життям. Світова прем‘єра фільму відбулась у 2018 році на фестивалі Visions du reel (Швейцарія), де фільм здобув нагороду як найінноваційніша стрічка повнометражного конкурсу. Після стрічка була показана на більше ніж 20 фестивалях по всьому світу. У 2019 фільм журі національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю відзначила стрічку одразу двома нагородами: найкращий фільм та найкращий режисер. Початок о 18.00 у Львівському міському палаці культури ім. Г. Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Сторінка події.

9 грудня 2019
Поширити в Telegram
2086
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою