25 квітня, 2024

Події 9-15 квітня

9 квітня 2018
Поширити в Telegram
3014

Події 9-15 квітня

11 квітня, КИЇВ – Лекція Ірини Ніколайчук у рамках проекту «Поверх фемінізму»

На лекції говоритимуть про те, звідки прийшов образ сучасної жінки та яким він був впродовж ХХ століття. Яким була його еволюція в літературі та поп-культурі, перш, ніж він почав надихати реальних жінок на щоденний подвиг – бути собою попри все? Також обговорюватимуть, що сталось із традиційними ролями матері, дружини, доньки та подруги. Простежать, як вони видозмінились в прозі та поезії і які суспільні процеси на це вплинули. А головне — спробують визначити: як це відбувалось в українському контексті. Лекція проводиться у Освітній станція 31В1 (вул. Пушкінська, 31-в-1). Початок о 19.00. Вхід вільний, реєстрація обов'язкова. Сторінка події у ФБ – тут.

12 квітня, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - Відкриття виставки та циклу подій "Жінки про жінок"

Жінки про жінок” - це міждисциплінарний проект у формі виставки автопортретів та циклу подій на тему самосприйняття жінки, які вібудуться з 12 по 26 квітня на майданчику галереї Асортиментна кімната в ревіталізованих площах проекту Promprylad.Renovation. Виставка включатиме в себе автопортрети 7 західно-українських художниць, а саме від Diana PernerovskaUlia RusyloAnna Chernikova,Helga MalahowskaGrycja RdValentina Petrova та однієї анонімної художниці. Супроводжуюча програма складатиметься з декількох освітніх та дискусійних подій протягом квітня. Проект “Жінки про жінок” – це спроба поглянути на жінку очима самої жінки. Кожна робота в цьому проекті – це окрема історія та розповідь, які разом представляють зріз жіночого самоусвідомлення та самопозиціонування. Галерея з еспозицією відкриті щодня з 12 по 26 квітня з 10:00 до 19:00. Проект реалізується галерею Асортиментна кімната та Інша Освіта / Insha Osvita за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні / Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. Кураторками проекту є Оксана Брюховецька та Anna Potyomkina. Детальніше про програму - шукайте за посиланням

12 квітня, КИЇВ – Лекція «Як і коли говорити з дітьми про секс?»

Якщо ви червонієте від цікавості дитини або підлітка щодо його сексуального розвитку, швидше за все із запитаннями до вас більше не прийдуть. Адже ваші діти не хочуть вас засмучувати чи заставляти ніяково почуватись. Але саме ви маєте бути для них авторитетним і правдивим джерелом інформації. Тому потрібно навчитись говорити із дітьми без сорому, але у повному інформаційному озброєнні. ЯРИНА ВИШЕНСЬКА – біологиня, авторка циклу «Біологія сексуальності» та методистка освітніх проектів у @NEED, спікерка лекцій для підлітків та дорослих на теми сексуальної освіти та біології людської сексуальності розбере наступні теми: вивчення власного тіла та мастурбація, перший сексуальний досвід, знайомство з різними сексуальними орієнтаціями та толерантність до різноманітності, поняття гендерної ідентичності, особиста гігієна, вплив порнографії та безпека в інтернеті, контрацепція, фізична та психологічна зрілість, вплив перших стосунків на подальші рішення, формування здорових стосунків із партнером, захист від сексуального насилля. Початок о 19.00. Локація: вул. Хорива 25 (від Контрактової площі 3 хвилини) Sex.Ed.Coffee Арт-кафе. Більше інформації – за посиланням.

14 квітня, КИЇВ - Жіноче тіло. Лекція професора Ольги Юшковської

Жіноче тіло ー дивовижний феномен, при цьому наскільки прекрасний, настільки ж і загадковий. Тендітне і ніжне, насправді воно виявляється більш витривалим та гнучким, ніж чоловіче. І поки поети і художники продовжують захоплюватись таємницею жіночого тіла, вчені дають відповіді на прості повсякденні питання про нього: чому ми хочемо солодкого і плакати? яка причина важливості особистих кордонів? чому наш жир ー це гормональний орган? що відбувається із жінкою під час інтенсивних занять спортом? у чому полягає причина жіночої мігрені і сильного бажання їсти вночі?І найголовніше: як, нарешті, навчитись це все контролювати? На зустрічі поговоримо про наші стосунки з тілом, правильне харчування, здоров’я і головні причини наших хвороб. Поставимо цікаві питання та отримаємо відповіді на них.  Olga Iushkovska ー професорка, докторка медичних наук, завідуюча кафедри спортивної медицини і фізичної реабілітації Одеського національного медичного університету, спортивна лікарка вищої категорії з 22-річним досвідом. Лекція розпочнеться о 19.00 за адресою Chasopys Eduspace, вул. Велика Васильківська, 30, 3 поверх, код дверей 240. Сторінка події – за лінком.

9 квітня 2018
Поширити в Telegram
3014
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою