24 квітня, 2024

Події 9-15 вересня 2019 року

8 вересня 2019
Поширити в Telegram
2111

9 вересня, ЛЬВІВ - Львів'янки в школі. Лекція з циклу Жіночий слід в історії Львова

Ми так звикли, що наших дітей в школі зустрічають вчительки і навіть слово "школа" - жіночого роду, що не здаємо собі справи - так було не завжди! Жінки в педагогіці - явище досить недавнє - таке ж як і емансипація. Лишень з другої половини ХІХст. жінкам офіційно дозволили працювати з дітьми. Хто були ті перші львів'янки з педагогічної ниви? Спробуємо про це поговорити в понеділок 9 вересня о 18.30 в новій серії "Жіночого сліду в історії Львова". Наша незмінна лекторка та авторка циклу лекцій про непересічних жінок, що залишили свій слід в історії Львова Solomia Trylovska чекатиме усіх охочих в понеділок 9 вересня о 18:30 "на каві" в Горіховий дім/Walnut House (проспект Шевченка, 9). Вартість участі: 200,00 грн. з особи. У вартість включено почастунок від господарів локації. Сторінка події.

12-13 вересня, ХЕРСОН - Воркшоп для журналістів «Не нашкодь: Як писати про гендерне та домашнє насильство»

Як підвищити суспільну обізнаність та голосно заявити: «Будь-який прояв  насильства – не є нормою»? Яку роль у цьому можуть відіграти медіа? Як писати про гендерне та домашнє насильство так, щоб бути почутими і не нашкодити постраждалим? 12-13 вересня у Херсоні запрошуємо редакторів та журналістів на практичний медіаінтенсив, присвячений темі ґендерного та домашнього насильства. Протягом 2-х днів медіаінтенсиву будуть розкриті такі теми:

  • Домашнє і гендерно зумовлене насильство: просто про складне;
  • Що не так із темою гендерно зумовленого та домашнього насильства в українському законодавстві?
  • Зміни в українському законодавстві щодо запобігання та протидії домашньому насильству;
  • Інтерв’ю з постраждалими: професійні та етичні принципи;
  • Сервіси допомоги в Україні та моделі їхньої роботи;
  • Віч-на-віч: як надають соціально-психологічну допомогу постраждалим від гендерного насильства. 

Серед спікерів: досвідчені медіатренери, спеціалісти з гендерних питань, представники поліцейського проекту «Поліна», психологи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Реєстрація обов’язкова за посиланням. Останній день реєстрації - 9 вересня 2019 р. до 23:59. Контактна особа: Олеся Савенко, osavenko@internews.ua, +38 093 701 36 23.

14 вересня, ЛЬВІВ - Дівчачий клуб у вересні

Як виражати свою позицію? (Модерує Ліля Скрипник, активістка, соціологиня).
Вивчення питань гендерної рівності рано чи пізно призводить до думки: “Проблем так багато, а я - одна! Що ж я можу зробити?” Під час зустрічі ми розберемо різноманітні інструменти, які можна використовувати у повсякденному житті задля відстоювання своєї позиції. Також лекторка Ліля Скрипник розкаже про цікаві приклади того, як жінки виражають свою феміністичну позицію. Звісно, ми їх обговоримо всі разом. Початок о 16.00 у Феміністичній Майстерні (площа Ринок, 42). Сторінка події.

14 вересня, ЛЬВІВ - Квір-анімація від KISFF

Що станеться, якщо дати собі волю та не зважати на ролі, нав‘язані нам соціумом? Якщо з твоїх плечей бодай на мить впаде тягар уявних обов‘язків перед уявними «іншими»? Може, варто спробувати? Обіцяємо, тобі сподобається. Цього року KISFF експериментує з давно знайомою програмою Out & Proud та пропонує вам зануритись у чарівний світ квір-анімації. Програму представить кураторка Олена Сирбу. Після показу відбудеться обговорення. Початок о 18.00 за адресою ЦЕХ – Цікаві експерименти художників (вул. Мучна, 32). Сторінка події.

14 вересня, КИЇВ - Жінки та влада

Creative Women Space та Гендер в деталях продовжують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи – підняти та обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві. 14 вересня, традиційно в суботу, ми зберемося у дружньому колі поговорити про жінок та владу. У підручниках зі світової історії в усіх епохах переважна більшість у заголовках – це чоловічі імена. Але жінки, яких доля або власні амбіції приводили до найвищої влади, опинялися у набагато складніших умовах. Їм треба було не просто керуватися державними інтересами, а ще й доводити всім, що вони – не просто Прекрасні Дами у коронах та довгих сукнях. Етельфледа, Залізна Леді Мерсії (як її називаюсь середньовичні хроністи), особисто вела свою армію у битвах проти вікінгів. Елеонора Аквітанська, королева Франції, разом з власною гвардією брала участь у Другому Хрестовому поході, а у другому шлюбі з королем Англії – координувала військові дії з в’язниці, куди її запроторив власний чоловік. “Я заміжня за Англією” – говорила Єлизавета Перша Англійська. Після коротенького екскурсу в історію подискутуємо про те, у яких стосунках зараз перебувають жінки та влада. Про що свідчить кількість жінок (шестеро) у новому Кабміні і збільшення відсотку жінок у парламенті? Влада – це про чесні правила гри чи підкилимні ігри? Що ми думаємо про жінок при владі? Чекаємо за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space. Початок о 13.00. Сторінка події.

8 вересня 2019
Поширити в Telegram
2111
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою