25 квітня, 2024

У Києві відбудеться прем’єра фільму про боротьбу жінок за владу на місцевих виборах 2020 року – презентовано тизер фільму

5 березня 2021
Поширити в Telegram
949

12 березня о 13:00 у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем’єра документального фільму «Один день з життя кандидатки». Стрічка розповідає про участь у місцевих виборах 2020 року 4 жінок. Хтось з них виграв, хтось – програв, але кожна отримала безцінний досвід, яким прагне поділитись з іншими жінками. У стрічці не згадується належність кандидаток до якихось певних політичних партій. Стрічка фокусується на історіях кандидаток, випадках дискримінації та сексизму, з якими вони стикались, їхніх прагненнях та ідеях. Стрічку створено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та за благодійного сприяння Direct Help Foundation.

Фільм став продовженням волонтерського моніторингового проєкту Громадського альянсу «Політична дія жінок» #вибориБЕЗсексизму, який розпочав свою роботу у вересні 2020 року. Місцеві вибори 2020 року стали унікальними – вперше в історії України була застосована 40-відстокова гендерна квота. Кількість учасниць перегонів стала рекордною — майже 140 000! 

4 жінки, які опинились у фокусі нашої кінокамери, надихають – вони щиро прагнуть змін у своєму місті або селищі і готові боротись за це.

Героїні фільму:

-   кандидатка в депутати Боярської міської ради Людмила Петраускене;

-   кандидатка в депутати Львівської районної ради Ірина Трохим;

-   кандидатка в депутати та посаду голови Феодосіївської ОТГ Євгенія Кравченко;

-   кандидатка в депутати Ірпінської міської ради та на посаду мера Михайлина Скорик-Шкарівська.

Виробництвом картини займалася компанія «ДобранічФільм».

Після прем’єри у кінотеатрі відбудеться коротка дискусія. Фільм буде подано на фестивалі, що фокусуються на гендерній тематиці та документальному кіно.

Більш докладна інформація про фільм - у релізі у додатку до цього листа.

Сторінка проєкту на Facebook: https://www.facebook.com/electionsWITHOUTsexism

Тизер на youtube: 

Посилання на тизер для скачування: https://fex.net/ru/s/p2l9pmp.

5 березня 2021
Поширити в Telegram
949
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою