28 березня, 2024

Прес-анонс діалогу з медіа "Ненависть в Україні"

29 вересня 2017
Поширити в Telegram
2954

Діалог з медіа та правозахисною спільнотою на тему: “Ненависть в Україні”: як працювати з мовою ворожнечі та злочинами на ґрунті ненависті”.

Разом із трьома експертками ми спробуємо розібратися у темі мови ворожнечі в медіа просторі та у тому, яким чином вона впливає на суспільство. Разом ми відшукаємо найбільш яскраві приклади використання мови ворожнечі в ЗМІ та подумаємо над тим, яким чином можливо протидіяти цій проблемі.

Захід відбудеться 3 жовтня у Media Hub (вул. Суворова, 4/6) і триватиме з 11:00 до 20:00 години. Діалог проводиться громадською організацією "Інсайт" під егідою Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

У першій частині Діалогу (11:00 - 15:00) візьмуть участь правозахисники/-ці, які представляють різноманітні українські та міжнародні організації та ініціативні групи.

У другій частині (16:00 - 20:00) відомі медіа екперти/-ки говоритимуть про мову ворожнечі у ЗМІ. До Діалогу приєднаються:

Оксана Романюк - виконавча директорка Інституту масової інформації, експертка у сферах свободи слова, медіа-політики, професійних стандартів журналістики, етики і комунікації.

Михайлина Скорик - медіа-менеджерка, редакторка ТБ, членкиня комітету Київської незалежної медіа-профспілки.

Ангеліна Карякіна - головна редакторка новин «Громадське ТБ».

Модераторка: Таїсія Герасимова - медіа-тренерка, інформаційна координаторка ГО “Інсайт”.

Сьогодні в Україні ми спостерігаємо складну ситуацію з реагуванням на мову ворожнечі. Незважаючи на курс дотримання прав людини, який обрала Україна під час Євромайдану, на жаль, ми спостерігаємо повернення до медійного простору все жорсткіших висловлювань, далеких від поваги до різноманіття та прав людини.
У заголовках медіа частіше за все послуговуються дискримінаційними, а часто і відверто ненависницькими повідомленнями, які виділяють певну ознаку людини або її/його ідентичність і подають її поведінку як характерну для усієї групи. Частіше за все, це мова ворожнечі по відношенню до ЛГБТ, людей іншої національності, ромів, людей з інвалідністю, переселенців. Ми прагнемо підняти тему використання коректних та етичних повідомлень та образів у ЗМІ та поговорити про рівень відповідальності, який наявний в Україні щодо мови ворожнечі.

Партнером заходу виступає Артикль19 - незалежна правозахисна організація, метою якої є захист та сприяння права на свободу висловлювання у всьому світі.

Запрошуємо усіх приєднатися до Діалогу!
Участь у Діалозі безкоштовна. Необхідна попередня реєстрація за посиланням: https://goo.gl/BojMNS

Посилання на Діалог у Facebook: https://goo.gl/QLEA9g

29 вересня 2017
Поширити в Telegram
2954
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою