25 квітня, 2024

Радикальні молодики зірвали засідання гендерного клубу в одному з київських вишів

30 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3322

Непрохані гості ввірвалися в аудиторію в один з київських навчальних закладів і зірвали зустріч гендерного клубу, де мали обговорювати одну з основоположних праць із гендерних студій та дискутувати про гендерні ролі. На думку радикально налаштованих молодиків, такі зустрічі мають українофобний характер і заперечують традиційні українські цінності. Також студентів звинуватили в екстремізмі. Засідання клубу призупинили, оскільки пояснити радикалам, що це безпосередня частина навчального процесу, не вдалося. Покидаючи територію навчального закладу, вони також зірвали прапор Європейського Союзу.

Принагідно варто згадати про схожі конфлікти, що відбулися в червні.

14 червня у Києві відбулася акція «Ні насиллю в університеті». Спершу на території та в корпусах Києво-Могилянської академії з'явились наліпки від анонімних активістів(ок) про сексизм, насилля та сексуальні домагання, які існують в університетському середовищі. Сестри з FemSolution вийшли з акцією на плац, але провести її вдалося лише з другої спроби, адже за день до того її зірвали кілька десятків ультраправих погрозами застосування насильства. Детально розібрала ситуацію «Політична Критика» в цій статті. Також про те, що сталося у НаУКМА, можна прочитати в дописі Любові Галан.

Пізніше 21 червня солідарні студентки та студенти Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка зібралися, щоб відкрито обговорити проблеми сексизму, об'єктивації і насильства в своєму ВНЗ. Акцію було скасовано через погрози, про що дізнайтеся більше безпосередньо в дописі організатора. Крім того, портал Update зібрав найголовніше у своїй статті.

30 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3322
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою