19 березня, 2024

Релігія та гендерний розрив у зарплатах: чи є зв’язок?

23 квітня 2021
Поширити в Telegram
773

У жовтневому дослідженні Журналу академічного менеджменту виявили причинно-наслідковий зв'язок між релігією та гендерним розривом у зарплатні. 

Трейсі Зітцман та її колежанка Елізабет М. Кемпбелл дослідили дані зі Звіту про розвиток людства (щорічна публікація Програми Розвитку ООН, дані Інституту Ґеллапа, займається дослідженням громадської думки) та інші ресурси. Це надало їм змогу зібрати дані про зарплати жінок та чоловіків у 140 країнах світу. 

«У націях, де більше ніж 95% людей відзначили, що релігія має велике значення у їхньому буденному житті - такі як Пакистан та Філіппіни, жінки отримували приблизно 46% від рівня зарплати чоловіків. В країнах, де менше ніж 20% відповіли на те саме питання позитивно (Швеція та Естонія), жінки отримували 75% від зарплати чоловіків»,

—  розповіла Зітцман PsyPost.

Цей дисбаланс помітний у всіх світових релігіях: що в християнстві, що в іудаїзмі чи буддизмі та найбільше у бізнесах, які використовують риторику дотримання принципів віри у бога. Таке дослідження дає змогу поглянути з іншої перспективи на вплив релігії на наші робочі місця.

Текст підготувала Анна Кізірія на основі матеріалу PsyPost.

23 квітня 2021
Поширити в Telegram
773
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою