27 квітня, 2024

Робот Софія отримала більше прав, ніж більшість жінок у Саудівській Аравії

30 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3463

Робот Софія отримала більше прав, ніж більшість жінок у Саудівській Аравії

Новина отримала значну критику. Користувачі(-ки) Інтернету обурені тим, що Софія отримала більше прав, ніж мільйони жінок у Саудівській Аравії.

Саудівська Аравія є однією з небагатьох мусульманських країн, яка зобов’язує жінок до дрес-коду на офіційному рівні. Жінки повинні носити хустку та хіджаб, покриваючи своє тіло з голови до п’ят, що позбавляє їх права на самовираження й самовизначення. Також у Саудівській Аравії жінка зобов’язана з’являтися на публіці з чоловіком (батько, брат, дядько чи чоловік), який має повноваження діяти від її імені. Робот Софія під час виступу на сцені як не була одягнена в хіджаб, так і не супроводжувалася чоловіком.

Лише в цьому році жінки в Саудівській Аравії здобули право керувати автівкою, що є одним з найбільших досягнень для жінок в останні роки. Раніше вони мали отримати дозвіл від офіційного супровідника для того, щоб сісти за кермо. Якщо вони кудись їхали, їх мав супроводжувати охоронець.

Однак у більшості сфер жінки в цій країні й досі обмежені в своїх правах. Зокрема, вони не мають права голосу під час одруження, не можуть отримати паспорт і подорожувати без згоди свого офіційного опікуна.

30 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3463
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою