20 квітня, 2024

Школа життєвих навичок «Girl Power»

18 березня 2021
Поширити в Telegram
1307

Діти, які позбавлені батьківського піклування, часто не мають гідного прикладу перед собою. Особливо складно в таких випадках дівчатам у підлітковому віці. Для підтримки дівчат-підлітків створено програму, аналогів якої ще не було в Україні, — школу життєвих навичок “Girl Power”. Організатором проекту виступає Благодійний Фонд “Благомай”. Ця школа допомагає дівчатам із дитячих будинків сімейного типу та соціально незахищених сімей прокачати свої психологічні та соціальні знання.


Фото випускниць програми “Girl Power”

“Girl Power” — це не просто проект, це — справжня філософія. Це свого роду девіз для життя, який покаже нашим дівчатам, що вони — не “слабка стать”. Дівчата сильні, вони зможуть досягти всього, чого забажають. А головне, вони мають зрозуміти: ніхто не має права їх ображати. Потрібно знати, як себе захистити.

Команда Благодійного Фонду “Благомай” довгий час думала над реалізацією задуму. Спочатку планувалися курси для дівчат, поступово ідея втілилась у проект. Наразі проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine разом із Тетяною Подобінською-Штик.

Ми вирішили, що буде дуже корисним для дівчаток знати про свої кордони, своє тіло, жіноче здоров'я, про гендерну рівність, про протидію насильству, про те, що у них є можливість отримати будь-яку освіту, яку вони хочуть, як вибудовувати психологічні кордони. Ці моменти їм ніхто і ніде не розповість,

— зазначає Кіра Сиротенко.

“Girl Power” стартував у вересні 2020 року. Пілотний проект передбачав залучення дівчаток з дитячих будинків та шкіл-інтернатів Київської області віком 14-18 років. І вже 40 випускниць завершили навчання в рамках 6-ти модулів. Як зазначає одна з організаторок Тетяна Карапетян, проект буде масштабуватись, адже тільки завдяки онлайну можна залучити до навчання більше дівчат по всій Україні.


Лекційні програми “Girl Power” проходять в одному з конференц залів Hilton Kyiv

Як вже зазначалось, розроблена освітня програма складалась з 6-ти модулів: “Репродуктивне здоров'я та статеве виховання”, “Права дівчаток і жінок у подоланні домашнього насильства”, “Самоосвіта. Підвищення особистої ефективності”, “Роль жінок у суспільстві”, “Можливості розвитку дівчаток у різних сферах і професіях”, “Лідерство та кар'єра”. Такі теми точно не вивчають діти у школах, а в інтернатах — тим паче. На сьогодні це — базові знання, що знадобляться кожній людині.

Кожен модуль викладає компетентний спікер. Під час завершального модуля потоку кожна учасниця отримує у подарунок професійний візаж та фотосесію.

Останній потік Школи життєвих навичок “Girl Power” стартував 7 лютого. У навчанні брали участь 20 дівчат-підлітків з дитячих будинків сімейного типу та з соціально незахищених сімей. Першою темою на модулі була “Самоосвіта. Підвищення особистої ефективності”. І ділилися не тільки інформацією, а й власним досвідом подолання соціальних, гендерних проблем досвідчені ментори — співзасновниця БФ "Благомай" Тетяна Карапетян та СEO проекту ORMAN, мистецтвознавець Тетяна Шатц.

Отож, ідея проекту полягає у підвищенні грамотності дітей-сиріт та розвитку їхніх особистих якостей. Проект спрямований на розвиток соціальних і психологічних навичок саме у дівчаток. Тому на заняттях мова йде про: гендерну рівність, методи боротьби з насильством, навички вибору професії та фінансової незалежності, захист прав дівчаток-сиріт. Проект вчить протидіяти негативним соціальним явищам, таким як: дискримінація, аб'юз, насильство. Заняття дають змогу дівчатам зрозуміти, які можливості вони мають та як можуть захистити себе.

У майбутньому Фонд планує підготувати програму освітнього курсу “Школа життєвих навичок для дівчаток-сиріт” як навчального курсу для тестування в інших регіонах України.

І ви можете долучитись до розвитку цього освітнього курсу. Достатньо лише переказати комфортну для вас суму на рахунок програми “Girl Power” через сайт. Дізнатися більше про програму та діяльність Фонду можна за посиланням: https://charitymay.com/ru/programs/program/girl-power/

18 березня 2021
Поширити в Telegram
1307
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою