19 березня, 2024

Гендер в деталях шукає волонтерок/ів

23 березня 2023
Поширити в Telegram
3191

Бажаєте приєднатися до команди Гендеру? Ми оголошуємо новий набір волонтерок/ів за напрямком модерації соцмереж. Хочете отримати цікавий досвід у комунікаціях та попрактикуватися у введенні дискусій? Тоді вам точно до нас!

Пишіть нам, якщо ви:

— обізнані у феміністичній та гендерній теоріі;

— хочете спробувати себе у ролі феміністичної просвітниці;

— бажаєте навчитися першокласній модерації;

— відповідальна та пунктуальна. 

За результатами тестових завдань та мотиваційних листів ми оберемо 5 волонтерок/ів, які зможуть побачити роботу науково-популярного ресурсу зсередини, поглибити свої знання з таких тем, як гендер та фемінізм, покращити навички ведення дискусії.

І, звісно, отримати рекомендації після успішного проходження волонтерства. 

Зайнятість: часткова і дистанційна, онлайн. 

Термін волонтерства: 3 місяці (квітень 2023 - серпень 2023).

По закінченню цього періоду всі волонтерки отримають рекомендаційні листи та приємні подарунки від редакції. Фінансова винагорода за волонтерську роботу не передбачена.

Кількість вакансій для волонтерства: 5

Опис завдань:

Анонімність в інтернеті спонукає до виплескування емоцій, ми ж обрали нелегку стежку - протистояти токсичності та плекати поважну розмову (і продуктивну незгоду) в соцмережах. Для цього потребуємо допомоги модераторок, а по суті – людей, які отримують задоволення від витончених вирішень ідеологічних конфліктів, уміють пояснювати складні речі простими словами, та хочуть зробити спільноту кращою та усвідомленішою.

Завданнями будуть:

 –  модерація сторінки Гендер в деталях, групи Фемінізм в деталях, інстаграм сторінки Гендер в деталях (від імені сторінки). Пильнування дотримання правил, роз’яснювальна робота.

–  коментування публікацій сторінки з новими текстами, задання тону обговорення, стимулювання дискусій.

–  пропозиція статей з Гендер в деталях у дискусіях на дотичні теми.

Тестове завдання:

Одне на вибір з трьох:

1. Ознайомтеся з чинними правилами групи Фемінізм в деталях. Знайдіть 3 порушення цих правил серед останніх коментарів у спільноті та запропонуйте відповіді на них модератора групи.

2. Знайдіть 3, на вашу думку, неприпустимих коментарі на сторінці Гендер в деталях у facebook та запропонуйте відповіді на них.

3. Знайдіть 3, на вашу думку, неприпустимих коментарі на сторінці Гендер в деталях в Instagram та запропонуйте відповіді на них.

Важливо: Оформлювати попарно у вигляді коментар-відповідь + коротка аргументація до кожної відповіді. 

Щоб взяти участь у волонтерстві, надсилайте на адресу genderindetails@gmail.com лист із темою  «Волонтерство модерація» та:

  1. короткою розповіддю про себе, своєю мотивацію волонтерства;

  2. виконаним тестовим завданням.

Дедлайн подачі заявок до 30 березня 2023 року (включно).

23 березня 2023
Поширити в Telegram
3191
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою