29 березня, 2024

Стипендія "Призма Україна" від Форуму трансрегіональних студій у Берліні

1 січня 2018
Поширити в Telegram
3104

"Призма Україна" є дослідницькою мережею науковців та установ, присвячена зміцненню досліджень Східної Європи в районі Берліну-Бранденбургу. Україна слугує фокусом і призмою, через які  вивчаються і обговорюються питання соціальних і культурних трансформацій у Європі та сусідніх регіонах поза межами опозиції Схід-Захід. Мережа цікавиться питаннями, пов'язаними з соціальними рухами, авторитарною політикою і народними повстаннями, політикою культури, ідентичності й релігії, спадщини імперії.

Візитна участь

Відкрита для вчених з усіх сфер соціальних та гуманітарних наук, а також журналістів, громадських активістів, які хочуть працювати над своїми дослідницькими проектами з програмою "Призма Україна". Аплікант(к)и повинні здобути докторський ступінь протягом останніх 12 років або мати аналогічний професійний досвід.  Успішний аплікант(ка) стане асоційованим членом(-кинею) "Призма Україна" на Форумі трансрегіональних студій. Він / вона матиме можливість організувати семінар на тему
за власним вибором.

Стипендія триває з 1 квітня 2018 року до 30 червня 2018. Учасниця(к) отримає щомісячну стипендію в розмірі 2.500 євро плюс доповнення залежно від особистої ситуації. Організаційна підтримка щодо візи, страхування, житла тощо забезпечується. Учасниця(к) повинна працювати в Берліні та допомогти організувати семінари та робочі дискусії, пов'язані з темою дослідження. Вчені також можуть подати заявку з власним фінансуванням. Робоча мова "Призма Україна" - англійська.

Аплікаційна процедура

Пакет документів повинен складатися з:

  • CV;
  • Опис проекту (не більше 5 сторінок) з інформацією про те, над чим вчена(-ий) працюватиме в Берліні та яке відношення має проект до сфери роботи "Призма Україна";
  • Приклад наукової роботи (не більше 20 сторінок зі статті, виступу на конференції чи розділу дисертації);
  • Назви двох університетів, які можуть слугувати оцінювачами (рекомендаційний листів не вимагається).

Відправляти документи за адресою prisma@trafo-berlin.de не пізніше 28 січня 2018 року (як 3 окремі PDF чи WORD документи). Про результати відбору буде повідомлено в лютому 2018. 

За детальнішою інформацію звертайтеся за адресами:

http://www.prisma-ukraina.de
http://www.forum-transregionale-studien.de.

1 січня 2018
Поширити в Telegram
3104
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою