4 травня, 2024

Це зробила вона

21 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3560

Видавництво «Видавництво» розпочало безпрецедентний для України проект під назвою «Це зробила вона». Проект передбачає появу інформації про 100 фахівчинь, які століттями творили історію України у різних сферах, від давнини до сучасності. Основою проекту стане видання двох ілюстрованих томів про 100 видатних жінок України, 50 на першому етапі, та ще 50 – у другому томі, який зватиметься «Це теж зробила вона» і планується на 2019 р. В перспективі планується створення як сайту, так і розмаїтої сувенірної продукції, об’єднаної темою проекту, аж до пересувної виставки містами України і, можливо, закордоном. 

Історії книжки «Це зробила вона» будуть написані сотнею знакових постатей України, найкращих представниць своїх професій і проілюстровані сотнею українських ілюстраторів, дизайнерок, графіків. Пропонована концепція дозволить якнайяскравіше й осібніше презентувати видатних українок, проговорити і зрушити дискримінаційні історичні та сучасні дискурси.

Більше про добір імен, назву, виконання та ідею - читайте в описі проекту на сторінці в Фейсбуці

Якщо Ви зацікавлені у підтримці цього проекту як автор/ка, ілюстратор/ка, спонсор/ка чи просто хочете запропонувати кандидатуру видатної українки – пишіть на editor@vydavnytstvo.com.

21 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3560
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою