19 березня, 2024

У Києві обрали Бізнес-леді 2020

21 липня 2020
Поширити в Telegram
1093

Підприємицю року в Україні обирали вдруге. Ініціатор премії — комітет бізнес-леді Франко-української торгово-промислової палати. У Франції рівність чоловіків і жінок стала однією з найважливіших частин державного порядку в період президентства Еммануеля Макрона. Впровадження активної політики фемінізації дало результати — 40% підприємствами Франції сьогодні керують жінки. В Україні французькі компанії також активно докладають зусиль у сприянні жіночому підприємництву. Премія «Створено жінками» — частина цієї великої програми. Щорічно Франко-українська торгово-промислова палата відзначає внесок жінок, які заснували власні компанії в Україні. Важлива місія премії — мотивувати на активні дії тих, хто ще тільки мріє про перші кроки у підприємництві.

Цього року до шорт-листа премії увійшли одинадцять номінанток, серед них: інклюзивний кафетерій, виробники корисних солодощів і українського одягу, інноваційні платформи, соціальні та благодійні проєкти, агрокорпорація, компанія з виробництва дерев'яної пакувальної тари, мережі ресторанів і винних барів.

Я щиро радий тому, що кількість учасниць нашого конкурсу збільшується. Адже мова не тільки про просування рівності між чоловіками та жінками, а й про заохочення жіночого підприємництва, як це зараз відбувається у Франції. Це дозволяє розвивати в Україні мережу підприємств, вносячи свій величезний внесок в українську економіку в цілому. Як і інші розвинені країни, опинившись в складних обставинах економічної кризи у зв'язку з пандемією, Україна просто не може розраховувати тільки на половину свого населений. Було б неправильним залишати осторонь величезний креативний потенціал, яким володіють жінки.

Етьєн де Понсен, посол Франції в Україні, почесний президент журі

Фінальні місця премії в цьому році розділилися таким чином:

Третє місце — Анастасія Журавель, співзасновниця соціального проєкту і першого українського благодійного магазину Ласка;

Друге місце — Катерина Германн, співзасновниця бренду українських суконь-вишиванок My Sleeping Gypsy;

Перше місце — Євгенія Ніколайчук, співзасновниця і керуючий партнер мережі винних барів, що представляють українських виноробів - Like a local's wine bar;

Крім титулу Бізнес-леді 2020 року, переможниця отримала грошовий приз у 100 тис.грн на розвиток свого бізнесу, членство у Франко-українській торгово-промисловій палаті терміном на один рік, а також поїздку в Париж, з можливістю відвідати керуючі офіси великих французьких компаній.

Скажу чесно: писати законопроєкт про чоловічі декрети в Україні було простіше, ніж обрати переможницю цього конкурсу, всі заявки були дуже сильними. Я рада, що конкуренція у сфері жіночого підприємництва дійсно присутня і вдячна Франко-українській торгово-промисловій палаті та посольству Франції за просування гендерної політики й розвиток жіночого лідерства в Україні.

Марина Бардіна, народна депутатка, співголова міжфракційного депутатського об'єднання «Рівні можливості»

21 липня 2020
Поширити в Telegram
1093
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою