29 квітня, 2024

У Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого викладатимуть курс «Гендерні студії для юристів»

13 вересня 2018
Поширити в Telegram
3131

У Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого викладатимуть курс «Гендерні студії для юристів»

Цього року за підтримки Фонду Гайнріха Бьолля в Україні  в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого почнуть викладати «Гендерні студії для юристів».

«Якби Ви навчались у Стенфорді, у Вашій програмі обов'язково був би курс Gender, Law, and Public Policy. В Університеті Нью-Йорка — курс Family, Gender, & Sexuality або подібний до нього. У Британському ВНЗ теж не обійшлося б без Law, Gender and Sexuality або Women and Law і ще купи авторських мінікурсів на кшталт «Трамп і фемінізм»», — розповідає одна з ініціаторок курсу кандидатка юридичних наук, провідна спеціалістка відділу міжнародних відносин НЮУ ім. Я. Мудрого Олена Уварова.

Цього року студентство НЮУ ім. Я. Мудрого вперше отримає можливість протягом осіннього семестру відвідати безкоштовні лекції та майстер-класи на такі теми:

  • роль жінок в історичному контексті (розповість Оксана Кісь);
  • чи є місце фемінізму в праві (Христина Кіт);
  • питання гендерної рівності в міжнародному праві (Ольга Поєдинок);
  • що таке дискримінація і все пов'язане з нею (Володимир Гончаров);
  • повсякденна практика боротьби з дискримінацією на прикладі протидії сексизму в рекламі (Ірина Федорович)

Харківські фахівці та фахівчині Анна Шаригіна, Марія Ясеновська, Дар'я Нагаївська та Вікторія Бабій розповідатимуть про:

  • жінок у спорті;
  • множинну дискримінацію;
  • баланс роботи та особистого життя крізь гендерні лінзи;
  • права жінок в умовах конфлікту.

Із команди університету в курсі візьмуть участь лектори та лекторки: Олена Харитонова, Віктор Смородинский, Юлія Размєтаєва, Олена Дашковська та Олена Уварова.

Першими програму відкритих лекцій і майстер-класів отримають учасники/-ці презентації 27 вересня. Вони ж і зможуть першими записатися на курс. Під час презентації відбудеться дискусія «Роль юристів у забезпеченні гендерної рівності» за участі Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко, а також членкині Вищої Ради правосуддя та судді Апеляційного суду Харківської області Лариси Швецової.

Після відвідування повного курсу лекцій та виконання фінального завдання студенти та студентки отримають відповідний сертифікат.

13 вересня 2018
Поширити в Telegram
3131
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою