6 травня, 2024

Успішні жінки менторять дівчат задля розвитку STEM в Україні

31 січня 2019
Поширити в Telegram
2526

Успішні жінки менторять дівчат задля розвитку STEM в Україні

STEM – це science – наука, technology – технології, engineering – інжиніринг та mathematics –математика.

На заході 26 січня вперше дівчат було представлено своїм менторкам, ТОП-20 надихаючим жінкам України. Протягом жовтня-грудня дівчата подавали свої відеозаявки, і менторки обрали своїх підопічних. У Програмі цього року вперше деякі менторки обирали по 2 дівчини. Тому було обрано 28 дівчат замість 20.

Під час заходу менторки поділилися своїми історіями та досвідом, відповіли на запитання дівчат, провели першу менторську зустріч. Такі зустрічі відбуватимуться протягом трьох місяців і стануть в нагоді для реалізації дівчатами проекту з популяризації STEM. А для успішної реалізації проектів Олена Жиліч, віце-президентка Miratech з розвитку бізнесу в Європі, провела майстер-клас про передумови успішності проекту.

Проект #ДівчатаSTEM спрямований на подолання гендерних стереотипів при виборі STEM-професії, а також на підвищення віри дівчат у власні здібності та можливості за допомогою менторства. Поки що серед працівників STEM лише 23% жінок.  Марина Саприкіна, голова правління Центру “Розвиток КСВ” та ідейна натхненниця ініціативи #ДівчатаSTEM, розповіла про основний принцип Програми: «Менторство – унікальна основа нашої програми, від менторки дівчата зможуть почути справжню історію успіху та обговорити  з нею круті ідеї. Менторство допоможе дівчатам самостійно приймати рішення у майбутньому та, ми сподіваємось, полюбити та обрати STEM».

Учасниці цьогорічної Програми планують втілити свої надзвичайні STEM-проекти: проект автономного будинку, додаток, який вчить дітей фінансовій грамотності, через гейміфікацію, освітня програма з розвитку STEM у маленьких містечках та багато іншого. Деякі розробляють свої наукові роботи у сферах квантової фізики, генетики, психології тощо.

«Участь у проекті #Дівчата STEM – це новий досвід для мене. Цікаво зрозуміти, що таке менторство, адже в мене є величезне бажання допомогти комусь, зрозуміти своє призначення та реалізувати свої плани. Для мене це двостороння допомога, адже я зможу вийти зі свого звичного кола знайомств і думок, а також краще зрозуміти себе» - розповідає Ірина Іванчик, кандидат фізико-математичних наук, засновниця Благодійного Фонду «Повір у себе», Виконавча директорка Ruukki Ukraine.

Наступна зустріч менторок та менті відбудеться 16 лютого.

15 березня відбудеться Третя Конференція від Надихаючих жінок “Жінки в STEM: від мрії до дії”.

26 квітня під час фінальної Конференції, дівчата розкажуть про проект, який вони реалізували впродовж менторства, навички, які вони отримали та про те, шо їм дала участь в проекті.

31 січня 2019
Поширити в Telegram
2526
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою